Aplaudiranje je nesto sto me nervira vise od svega, jer zabolje ona stvar doktore dal' im neki balavci aplaudiraju iz karantina ili ne. Vecina koja aplaudira radi to radi nekog "statusa" (po mojoj procjeni), bukvalno je aplaudiranje postalo nesto kao instagram i facebook. Uzasno!
Evo sad su iz instituta aplaudirali u 20:00 (kao i svaku noc), ok, nema problema ako neko zeli da iskaze podrsku na taj nacin, nebitno sto je vecina sve te iste doktore pljuvala do prije mjesec dana i bili su najgori na planeti, medjutim, kada se zavrsilo aplaudiranje onda ide dernjava i vristanje (evo jos nisu stali) i tako svaku noc.
Ove komentare "policija je vidjela da ljudi setaju u vecim grupama pa je zato uvedeno ovo" zabijte tamo gdje niko nece da ih vidi. Ako su vidjeli zasto ne reaguju? Zasto se takve stvari dopustaju? Pa zar nemamo medju najvise policajaca (ako ne i najvise) po glavi stanovnika u EU?
Opet ponavljam da nemam nikakav problem sa mjerama 19:00 - 05:00 (iako ovo nece uroditi NIKAKVIM plodom) ali zabraniti izlazak u potpunosti od 13:00 u subotu do 05:00 u ponedjeljak je krajnje bolesno, jos vise jer nije uvedeno vanredno stanje.
Al' nema problema, neka smo mi podijeljeni kao i uvijek, SRBI protiv CRNOGORACA, HRVATI protiv MUSLIMANA, SJEVER protiv JUGA, sada cemo da budemo podijeljeni i ONI ZA protiv ONIH KOJI SU PROTIV jer ove nacionalisticke podjele trenutno ne prolaze i ne piju vodu.
---
Sve ove mjere su nebitne, prezivjet ce se, svadjali se mi ili ne, al' kad ce doticna gospoda poceti da pricaju o nekim drugim konkretnim problemima (citaj: sta ce ljudi da jedu ubrzo i na koji nacin to da kupe) koji ce veoma brzo da pogode dobar dio stanovnistva? Vidim da mnoge zabolje briga vjerovatno jer im ti problemi nisu ni u najavi, al' ajde da se solidarisemo sa onima koji jesu pa se zapitajte kakav bi vam stav bio da sutra ne primite platu a trpeza se mora napuniti?

Bookmarks