View Poll Results: Da li podržavate odluku Vlade da objavi spisak osoba koje su u samoizolaciji?

Voters
80. You may not vote on this poll
  • Da

52 65.00%
  • Ne

23 28.75%
  • Ne razmišljam o tome, samo da ovo prođe

3 3.75%
  • Ne mogu da odlučim

2 2.50%
Page 10 of 24 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast
Results 226 to 250 of 592

Thread: Spisak osoba u samoizolaciji

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,707
    Thanked in
    2,095 Posts

Svaka drzava za sebe donosi odluke unovakvim situacijama. Mi nemamo resurse kao njemacka i druge zemlje u EU, zato je mnogo bitno da se ne desi ono sto se njima desava zbog neodgovornosti pojedinaca. Nas ne bi ni trecina ostala, mislim. Prica oko ovih spiskova je najobicnija budalastina dokonih likova koji zive od grantova. Da spisak me izadje, zabiraviki bi da postoje.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    zasto mislis kvazi. zar nije sramota da se objavi 150 imena od 5000. zasto se onda ne objavi cio spisak sa imenima, nego osta na ovome.
    i ja imam stav da ovi koji ovo podrzavaju, a ne insistiraju na ostalim imenima se ili nalaze na spisku ili imaju bliske ljude na istom pa ne zele da im se zna. sto ne pisete vladi da objavi ostala, nazovete poslanika i insistirate na ostalim imenima.
    do tada....
    kakva vam je logika, svaka vam cast

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Đe ima 150 imena?
    Pravo na život imaju svi a pravo da im ga neko oduzima neodgovornim ponašanjem nema NIKO, ovo je mjera koju ja podržavam i očigledno da je podržavaju mnogi sa spiska što se i očekuje od samosvjesnih ljudi. Pričati o tome da je ovo nedemokratska mjera je apsurdno jer upravo ovakva mjera IZJEDNAČAVA sve koji su u samoizolaciji jer očigledno neki misle da su IZNAD drugih koji odgovorno ispunjavaju svoju obavezu. Pretpostavljam da te neodgovorne i prosipače floskula da je ovo najsmješniji "grip" najviše pogađaju sve mjere koje se uvode i da su oni najveći protivnici istih.

https://crnagorakorona.com/home

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

pa ocigledno da misle. ocigledno vlada misli da je 4850 ljudi prece od 150 drugih.
    ili neka vlada kaze da je tih 150 koje su objavili do sada, ti ljudi za koje imaju indicije da ne postuju samoizolaciju.
    a taj link je klasicni lov na vjestice o kojem pricamo

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

pa ocigledno da misle. ocigledno vlada misli da je 4850 ljudi prece od 150 drugih.
    ili neka vlada kaze da je tih 150 koje su objavili do sada, ti ljudi za koje imaju indicije da ne postuju samoizolaciju.

Moje misljenje koje ponavljam je samo misljenje,kad su vidjeli da su zajebali bolje da ih tuzi 150 ljudi no 5000 ako dodje do kolektivne tuzbe protiv drzave

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Superhik View Post
    Što će ti ta dramatizacija prodaj, ubij komšiju, prijatelja? Svjestan si da bez hiperbolisanja ne možeš da držiš stav? Najgora realno moguća stvar koja proizilazi iz ovoga je prijava neodgovornog građanina i njegovo stavljanje u karantin.
    Nije tacno. Imas gomilu postova vec po drustvenim mrezama koji pozivaju da se takvim ljudima ide na kucu. Mozes li ti da garantujes da nekoga nece napasti ako ga identifikuju ili "identifikuju" na ulici?

Cijeniš da je to špijunski posao? Misliš da takvima nije mjesto u karantinu? Treba li da branimo slobodu takvih? Slobodu da ugrožavaju čitavu zajednicu? .
    Ili stitimo slobodu svih ili slobodu nikog. Ako neciju treba ogranicavati treba to uraditi zakonskim sredstvima a ne kukom i motikom. Ovako kako su pustili spiskove, sa bb adresama, brojevima telefona, mogu desetine ljudi koji sa izolovanima dijele ime i bb adresu da nastradaju. Treba li tako da branimo "zajednicu"?

Ponovo, kako to da smo se mi jedini sjetili ovog genijalnog nacina odbrane? Koja je to jos evropska zemlja koja je objavila imena izolovanih? Mislim da je nema u svijetu, a u Evropi sigurno.

6. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    ...Mi nemamo resurse kao njemacka i druge zemlje u EU, zato je mnogo bitno da se ne desi ono sto se njima desava zbog neodgovornosti pojedinaca...
    Zasto Rumunija, Moldavija, Albanija to ne rade?

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

Svaka drzava za sebe donosi odluke unovakvim situacijama. Mi nemamo resurse kao njemacka i druge zemlje u EU, zato je mnogo bitno da se ne desi ono sto se njima desava zbog neodgovornosti pojedinaca. Nas ne bi ni trecina ostala, mislim. Prica oko ovih spiskova je najobicnija budalastina dokonih likova koji zive od grantova. Da spisak me izadje, zabiraviki bi da postoje.
    mi nemamo kulturu, a ne...
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,707
    Thanked in
    2,095 Posts

Jedni je sto ti mislis, a drugo sto je stvarno tacno. Znaci da se donio zakon koji omogucava objavu spiska ti ne bi pjenio odje?
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

Pa to što ti/vi vidite to kao lov na vještice, većina ne vidi tako, nego kao "lov" na neodgovorne i bahate pojedince koji ne mogu da se uklope u osnovne civilizacijske norme.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,707
    Thanked in
    2,095 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ako sretnem Edija Ramu pitacu ga. Vise radi tebe, no radi mene. Mada, vidjeh da po svinetu policija pedreci to sto moze. Pa cu vjerovatno i njih pitat zasto to rad, ogranicavaju slobodu i tako to
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

Jedni je sto ti mislis, a drugo sto je stvarno tacno. Znaci da se donio zakon koji omogucava objavu spiska ti ne bi pjenio odje?
    MOžda smo trebali da raspišemo referendum prvo

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,707
    Thanked in
    2,095 Posts

Evo jos pet novih slucajeva. Mozd ani to nije trebalo objavljivat.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

Pa šta predlažeš, da u buduće slijedimo samo iskustva visoko razvijenih demokratija, kao Italija na primjer? Ma samo vi negodujte, to je vaše demokratsko pravo.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    Pa to što ti/vi vidite to kao lov na vještice, većina ne vidi tako, nego kao "lov" na neodgovorne i bahate pojedince koji ne mogu da se uklope u osnovne civilizacijske norme.
    Vecina u vrijeme pravog lova na vjestice nije to tako vidjela, nego istjerivanje djavola iz propalih zena.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,707
    Thanked in
    2,095 Posts

Dokon pop i pilice krsti moj Tivatech
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ne treba ti zakon nego objava vanrednog stanja. Zasto vlada to nije uradila? Zasto je prestala da objavljuje spisak ako zna da je ovo resenje zakonito?

Takva nam je svaka solidarnost. Svaki nas je okupator i diktator lako primao na pricu da istjeramo gubu iz torine pa ce sve biti kako treba.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,707
    Thanked in
    2,095 Posts

Dobro, znaci da je objavljeno vanredno stanje ti me bi odje prica nista?
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Ako sretnem Edija Ramu pitacu ga. Vise radi tebe, no radi mene. Mada, vidjeh da po svinetu policija pedreci to sto moze. Pa cu vjerovatno i njih pitat zasto to rad, ogranicavaju slobodu i tako to
    Nije problem sto policija radi.

Sve i da kazemo da vjerujem vladi i policiji - a iskreno imam poprilicno povjerenja u CG institucije kad su krizne situacije u pitanju, makar u odnosu na okruzenje - poenta je da vama ostalima (tj populaciji generalno) ne vjerujem nista i ne bih da vi radite policijski posao. Dovoljno mi je da vidim kakvi se stavovi prosipaju na ovom forumu da budem uvjeren u to.

Koliko je bilo onih koji su se neodgovorno ponasali tokom samoizolacije, bice i onih koji ce se neodgovorno ponasati sa ovim spiskovima i uzimati pravdu u svoje ruke. Tu nema apsolutno nikakve sumnje.
    Last edited by MadGod; 23-03-20 at 18:37.

20. The Following 2 Users Say Thank You to MadGod For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Dobro, znaci da je objavljeno vanredno stanje ti me bi odje prica nista?
    Ne bih. Mada ne znam sto pitas. Tebi je svejedno je li nesto zakonito ili nezakonito dok tebi koristi.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Nije tacno. Imas gomilu postova vec po drustvenim mrezama koji pozivaju da se takvim ljudima ide na kucu. Mozes li ti da garantujes da nekoga nece napasti ako ga identifikuju ili "identifikuju" na ulici?

Ili stitimo slobodu svih ili slobodu nikog. Ako neciju treba ogranicavati treba to uraditi zakonskim sredstvima a ne kukom i motikom. Ovako kako su pustili spiskove, sa bb adresama, brojevima telefona, mogu desetine ljudi koji sa izolovanima dijele ime i bb adresu da nastradaju. Treba li tako da branimo "zajednicu"?

Ponovo, kako to da smo se mi jedini sjetili ovog genijalnog nacina odbrane? Koja je to jos evropska zemlja koja je objavila imena izolovanih? Mislim da je nema u svijetu, a u Evropi sigurno.
    Postovi po društvenim mrežama? Jesi li ozbiljan? Znam da nisi nego eto, hipotetičko pitanje. Zašto bi iko takvim ljudima išao na kuću, ako su oni kući? Ili ako ih vide na ulici, zašto bi iko rizikovao infekciju virusom u bilo kakvom kontaktu sa njima? Logika? Kao što rekoh, najgori realni scenario je prijava takvih, sve ostalo je scenario za niskobudžetno političarenje, posvađan sa elementarnom logikom.

Nešto mi se čini da je veća opasnost da neko nastrada od minornog dijela neodgovornih sa spiska. Izvini,ali nisam toliki demokrata da im branim slobodu da budu neodgovorni u ovoj situaciji i eventualno doprinesu stradanju. Svjestan sam da ova država nema kapaciteta da motri nad hiljadama njih 24 h. Svjestan sam da ova država nema kapaciteta da se nosi sa iole većom epidemijom i spreman sam da podržim svaku mjeru koja bi doprinijela da oni ostanu u izolaciji. A ova doprinosi. Zašto je nisu donijele neke druge države? Ne znam, ali vidim da mnogo bolje prolaze države koje su rigoroznije u ograničavanju sloboda nego ove druge. Uostalom, svakako nismo demokratski uređena država. Ne umijemo se kao društvo za to izboriti decenijama ni u redovnim okolnostima, te stoga svo vaše upiranje oko toga u vanrednim okolnostima doživljavam kao najobičnije, bespotrebno stranačko političarenje.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,707
    Thanked in
    2,095 Posts

Ne bih. Mada ne znam sto pitas. Tebi je svejedno je li nesto zakonito ili nezakonito dok tebi koristi.
    Pitam da visim sto ti je bitno. A ja.mislim da ovo ne koristi samo.meni nego zajednici generalno. Naravno uvjek ima mekih koja nesto smeta, sto sasvim u redu. Meni smetaju neke druge stvari. Tebi je bitnija forma nego realna situacija, sto je legitimno , je li. Mene bas briga za budlastine ove vrste dokle god u ovakvim ili slicnim situacijama moze nekome da se spasi zivot.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Superhik View Post
    Postovi po društvenim mrežama? Jesi li ozbiljan? Znam da nisi nego eto, hipotetičko pitanje. Zašto bi iko takvim ljudima išao na kuću, ako su oni kući? Ili ako ih vide na ulici, zašto bi iko rizikovao infekciju virusom u bilo kakvom kontaktu sa njima? Logika? Kao što rekoh, najgori realni scenario je prijava takvih, sve ostalo je scenario za niskobudžetno političarenje, posvađan sa elementarnom logikom.
    Nemoj, molim te, moju i tvoju logiku da primjenjujes na ljude koji su onom utopljenom djetetu u kucu provaljivali da se uvjere da ga roditelji tu ne drze. Oslanjati se na zdrav razum isprepadane mase je ludilo svoje vrste.

Svjestan sam da ova država nema kapaciteta da motri nad hiljadama njih 24 h. Svjestan sam da ova država nema kapaciteta da se nosi sa iole većom epidemijom i spreman sam da podržim svaku mjeru koja bi doprinijela da oni ostanu u izolaciji. A ova doprinosi. Zašto je nisu donijele neke druge države? Ne znam, ali vidim da mnogo bolje prolaze države koje su rigoroznije u ograničavanju sloboda nego ove druge. Uostalom, svakako nismo demokratski uređena država. Ne umijemo se kao društvo za to izboriti decenijama ni u redovnim okolnostima, te stoga svo vaše upiranje oko toga u vanrednim okolnostima doživljavam kao najobičnije, bespotrebno stranačko političarenje.
    Kako druge drzave imaju kapaciteta? Otkud to da drzava sa najvise policajaca po glavi stanovnika u Evropi nema kapaciteta da prati izolovane, a drzave sa pet ili deset puta manje imaju? Uostalom, sprovedi i ovu glupost ako hoces, ali na zakonit nacin, a ne "ne mora se svaka zakonska finesa ispostovati", ili ono Titova cuvena zalba "nase sudije se drze zakona kao pijan plota". Je li ovo drzava u kojoj vlada zakon ili anarhija?

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,707
    Thanked in
    2,095 Posts

Ajde daj skreenshotove ili linkove od te gomile psotova dje se predlaze da se ide po kuca. Daj ili kazi nekoga koga znas da se time bavi, a ja cu koliko sjutra podnijeti prijavu u policiju.
    Last edited by mexiko; 23-03-20 at 18:57.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    aha, znaci lov na neodgovorne. zato onaj link ima geolokaciju telefona da bi vi #ostanidoma znali sta da izbjegavate kad izadjete napolje.
    sad mi je jasno

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Pitam da visim sto ti je bitno. A ja.mislim da ovo ne koristi samo.meni nego zajednici generalno. Naravno uvjek ima mekih koja nesto smeta, sto sasvim u redu. Meni smetaju neke druge stvari. Tebi je bitnija forma nego realna situacija, sto je legitimno , je li. Mene bas briga za budlastine ove vrste dokle god u ovakvim ili slicnim situacijama moze nekome da se spasi zivot.
    Naord koga ubijede da su uvijek vazniji rezultati od forme redovno zavrsi kao diktatura. Uhapsi ovoga, ko ce cekati sudski proces. Smakni onoga, spremao je drzavni udar. Ne moraju se nase sudije drzati zakona kao pijan plota, kako Tito rece.

Page 10 of 24 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)