Da li si spreman da se kladiš ljudskim životima u tu tvrdnju?
A usput, matematika ti je pogrešna. Sve da rade 24h, proveravanje 100 adresa zahtijeva prosječno 14 minuta po adresi. U tvom primjeru, da bi za 4 sata provjerili sve adrese, morali bi jednu da provjere na svaka 2 i po minuta, u prosjeku.
In vino veritas
Mentalitet krda. Da spase svoje zivote spremni su gaziti preko leseva. Nema vise dostojanstva.
Del
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Last edited by Rada; 22-03-20 at 00:36.
nemojte da se zaebavamo. vrati se osoba iz zaraženog područija, dobije papir da ode u izolaciju, nju zaboli ona rabota za to i pośeti par prijatelja, skokne svaki dan do prodavnice pa na neki porodični ručak. dakle svjesno ugrožava druge
na istom ovom forumu ljudi danima unazad pričaju kako je ovo običan grip
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Od ovih 5000 ljudi samo deset mogu da naprave pomor, od ovih 5000ljudi koliko ih ima kao Londonaca iz Ulcinja ili poput dame sa dva prsta iz Ukrajine
Ja uopšte ne ontam što vi oćete i nećete...odje na forumu se zamalo linčova Dragi, pa mu đecu isprozivaste pa nema koja lažna vijest nie proturena i ovdje i svuda po društvenim mrežama, u jednom momentu je i baba koja je došla i odma legla bolesna obišla svadbe i sahrane sve koje su se odvile od Tuzi do Ulcinja...i sad vam smeta spisak!?
Onda je vlada obajvila da će da objavi spisak (nije nijednom riječju rekla da će objaviti imena prekršitelja, ali ste podržali taj korak i shvatili to kao da će da objave samo imena prekršilaca) ushićeni bili i neka će pa vam se dopada i sad odjednom ne valja..
Kome će tako vam svega ovo napraviti neki problem od života?! Što je ovo javni žig? Pa svaki dan ovi novinari zovu telefonom osobe koje su u izolaciji i pričaju preko vibera sa njima....veliki posao što su u izolaciji, samo da budu dobro! I neka budu savjesni, a vjerujem da će biti savjesniji ovako kad znaju da se zna koji su...a realno ko može ove ljude propratiti? Mnogo ih je i nijesu zbilja ni savjjesni ni edukovani tako da izolacija njima znači Ne mrdam niđe, samo do komsinice i sl.gluposti...Neka se zna ko su, a što se tiče ovoga, a sam prije bila za neke vbaš visoke kazne i to da im se lijepo objasni, onako naširoko i ndugako kako dovode sve ljude oko sebe u opasnost i da im se kaže da će u slučaju da napuste izolaciju imati jednu kaznu, u slučaju da se zbog njih neko razboli ovoliku, a u slučaju da neko umre krivičnu odgovornost kao za ubistvo sa preudmišljajem pa neka izvole neka šetaju!
jedina mana ovome zakonu je što ljudi nemaju obraza ni stida, pa se može desiti da vide ime na spisku da im se pričini da je to taj neko koga oni znaju i da prijave ljude bezveze....ako se to bude dešavalo brzo će ovi ukinut ovu odredbu jer ovavih lovaca na vještice ka nas nema niđe!
Inače potpuno sam saglasna da trebaju biti kažnjeni ako prekrše pravila...ključno je pitanje, što su jutros na Trebjesi radili i taj Baletić i naš dragi forumaš koji bi ga prijavio???? Ako znamo da je preporučeno da se što manje izlazi, da se bude odgovoran i prema sebi i prema drugima, onda okle na Trebjesu?
Eee moralisti moji?!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Zanima me da li neko moze trenutno da pristupi spisku?
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ne mogu da odvojim zato jer ima ljudi koji su upravo u tom prostoru koji je namijenjen za "karantin" u "samoizolaciji". Ne znam sta je tu tesko shvatiti?
Nikad ti nije palo na pamet da npr. za nekoga nije moguce da bude kod svoje kuce u "samoizolaciji", ne? Evo dat cu ti primjer... Student treba da dodje iz inostranstva, medjutim zivi u jednostobnom stanu sa roditeljima i bratom/sestrom. Gdje ce da ide u "samoizolaciju"?
Skoro pa nista osim u slucaju da neko prijavi nekoga a tome istome policija zakuca na vrata u periodu kada nije kuci a trebao bi da bude jer mu je izricena mjera "samoizolacije". No ajde, glavno je da dobar dio forumasa sada svima dade na znanje da i oni sami setkaju gradom non-stop te imaju kada da gledaju sa kime se srecu, a umjesto toga bi trebali da budu u kucama SVI REDOM nebitno dal' su izricene mjere samoizolacije ili ne.
Uopste se ne bih bunio za totalnu zabranu kretanja svima osim do prodavnice/apoteke (nesto po principu Italije, sa "dozvolom") i policiju na svakom koraku. To je jedino rjesenje izgleda ali zahtjeva proglasenje vanrednog stanja (ako se ne varam?) koje jos nije proglaseno?
---
Edit
Glupo je uopste diskutovati trenutno jel' ovo dobar potez il' ne. Doci ce vrijeme kada ce ljudi zaduzeni za takve stvari da odlucuju o tome.
Last edited by beatnological; 22-03-20 at 00:40.
1) Omogućava mi da prijavim lice koje dovodi u rizik javno zdravlje.
2) Preventivno djeluje na one koji imaju rješenje, a olako su ga shvatili. Kada znaš da ti je ime na spisku, razmislićeš dva puta prije nego izađeš napolje.
3) U kombinaciji ovo dvoje, drastično manji broj onih koji svojim ponašanjem dovode u rizik sve (nadajmo se).
In vino veritas
Zanima me da li neko moze trenutno da pristupi spisku?
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ако изузмемо одлазак до продавнице и апотеке, како ће ћеш знати гдје ко шета осим ако сам не кршиш препоруке?
Hasta siempre!
1) Drzva treba staviti pod nadzor zarazene i potencijalno zarazene. Nemaju se sta gradjani baviti time.
2) Bas suprotno od toga. Prije ce izaci napolje jer su ljuti zbog objave imena.
3) Drzava o tome neka brine. Imamo 3000 policajaca i jos mnogu angazovati secirity i volontere da nadgledaju karantine.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks