Slušam sada radio Slobodna Evropa, pitaju nekoga iz kompanije Voli (nisam zapamtio ime) koliki je promet u toj kompaniji, a ona odgovara da je na jučerašnji dan bilo prometa koliko je uobičajeno za mjesec dana...
Stvarno da se covjek zapita gdje zivimo.
Pored sve muke od korone ljudi moraju da pisu saopstenja da dezinformacije paniku ne bi napravile.
Pakao.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Slušam sada radio Slobodna Evropa, pitaju nekoga iz kompanije Voli (nisam zapamtio ime) koliki je promet u toj kompaniji, a ona odgovara da je na jučerašnji dan bilo prometa koliko je uobičajeno za mjesec dana...
Dok nekom ne mrkne...
Je li se neko od vas javljao institutu ako ima temperaturu ili simptome prehlade?
Sta kazu tad?
Inace, treba li ih zvati za svaki slucaj i ako se ima prehlada?
Vjerujem da ih sad zove svako ko se malo nakaslje, cisto od straha.
Mora da su im linije prebukirane.
Last edited by Kliker17; 18-03-20 at 17:42.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
gledam sad prilog na TV Vijesti u vezi ovog drvlja i kamenja koje ‘moralni’ Crnogorci osuše po ženi koja je zaražena
dakle smjestiše ženu od litija, preko hora do toga da je išla na nastup Šaka Polumente
e, moj brate![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Zdravstveni radnici vec sada imaju preko 1 milion prekovremenih sati. Primice duplu platu vec sledeci mjesec.
U 20h nova konferencija.
Sačekajmo nadležne da daju informacije. Ostavite se lažnih vijesti sa društvenih mreža i viber grupa.
Ti se to uvrijedi u njegovo ime
Ukratko: ne zna se kako ce ovo pogoditi ekonomiju jer se ne zna koliko ce trajati. Moze da potraje mjesec ili dva, moze pola godine. U ovom trenutku ne znamo kolika ce biti steta po turizam, kao glavnu privrednu granu. Mozda propadne samo predsezona, mozda propadne cijela sezona.
E sad ti meni objasni, posto je ovo cista matematika, kako je moguce da dobijes rezultat u jednacini cije su glavne varijable nepoznate? Nikako, nemoguce je. Sama cinjenica da je u ovoj fazi "izracunao" da je to 300 miliona dovoljno govori o neozbiljnosti analize, uopste se ne mora ni citati sta sve sadrzi.
Samo jedan primjer: "Državno subvencionisanje 75% bruto plate za radnike čija će radna mjesta biti ugrožena". Koja su to radna mjesta? To niko ne zna, ni priblizno. I kako onda dodjosmo do 300?
A posto pitas "odakle da platis prihod kad nemas" onda da ja tebe pitam: odakle ce drzava da plati sve to kad nema? A imace jos manje ove i naredne godine?
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Last edited by Djed_Djuro; 18-03-20 at 17:52.
Da napomenem da se ne razumijem u makro ekonomiju ali sam gledao sinoc emisiji i rekao je minimum 300 miliona . Kao sto Poljska daje 50 milijatdi , Njrmacka skoro hiljaddu , Amerika isto itd itd .
To su bili njegovi atgumenti da bi se sacuvala zdrava radna mjesta ( izraz koji koristi Merkelova )
Ako je iole tacno za ovu zenu iz Ul onda se nekako taj dio moze sanirat.
Ostaje sa gospodji iz pg....
f6
Izgleda svako ce nesto dobiti od drzave, uhljebistanci plate, privatnici olaksice a kasnije pomoc. Samo nezaposleni i najugrozniji slojevi nece nista.
Glavna tema u drzavi posle corone jeste kako ce apartmanlije i hotelijeri opstati. Jer ako opstanu oni, cuj molim te, onda ce svima biti super. Zamislite im pricu.
Kako su ranije zaradjivali tako su sada pukli na trzistu. Kao i sve firme koje su pogodjene.
Ima li dje u pg da se kupi nesto za dezinfekciju ruku? Treba mi jedna samo mala bocica, eventualno 2.. gledah u par apoteka nema.. ima li na pumpe ono malo plavo sa prskalicom, valja li ono cudo?
Edit: evo u apoteku Kolos u Maksim zgradu, male bocice asepsol po 2e..
Last edited by ice-Ventura; 18-03-20 at 18:29. Reason: Edit
Od kad sam vidio današnji izvještaj iz Italije nijesam potaman, 475 preminulih u 24h, novooboljelih 4200, katastrofa
Nijesam se uvrijedio majka mu stara.
Rekli ste da je populizam daj pojasniti za nas neznavene.
Jer mislim da u ovom trenutku imamo sigurno preko 20 000 radnika koji platu neće primiti 1-5 aprila. A još više koji neće primiti platu 1og Maja itd.
Ova sezona je već završena a nije ni počela.
Niko neće uzeti sezonske radnike.
Nema se odakle platiti Lizing ni renta ni nista.
Da ne dužim previše. Razumijes o čemu pričam, prvo će se pogasiti mikro biznisi pa onda ide na gore.
Nesto ne vjerujem da će (iako idu mjere moratorijuma sjutra) gazde biti ljubazne da čekaju kiriju 3-4 mjeseca .
A radnicima nemaš odakle da isplatis platu svakako, za doprinose i ovo državi tek da ne pričam.
Tako da se mora recimo to prvo riješiti
Ovim lokalima plate radnicima 70% i da se oslobode doprinosa.
Moratorijum pa da vidimo onda za ostale.
Inače nece imati šta da se pokupi
Tramp usipa 1T u ekonomiju.
Italija u prvom paketu 25 milijardi itd.
Kako oni znaju ?
Last edited by Gandalf_White; 18-03-20 at 18:30.
One Ring to Rule them all...
Predsjednik košarkaškog kluba Mornar Đorđije Pavićević donirao je Opštoj bolnici u Starom Baru 50.000 eura za dva najsavremenja respiratora i 10.000 eura za osnovna zaštitna sredstva (maske, rukavice, alkohol i drugo).
Ovaj potez našeg predsjednika, koji je poznat po svojoj humanosti i u mnogo bezazlenijim situacijama, mogao bi da bude signal i za ostale barske privrednike da pomognu Barskoj bolnici shodno svojim mogućnostima.
vidjeh na FB stranici Mornara ovo
svaka čast
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Zbilja mogu li gospoda koja su na drzavne jasle i koja primaju po par hiljada (jedna plata ili plata + odbor za ovo za ono i tako po 5-6puta ili poput one gospode iz DG direktora radija i ostalih da ne kazem cega kojih u CG u svakom gradu ima pun k.urac ) da se odreknu svih primanja preko 500e i pomognu zajednici a svakako ih nemaju dje potrosit ili neka ih slažu u slamaricu i ovoj muci pa će ih trošit ako preteknu...
Više mi je pun k.urac svega..
Ima li pressa u 8?
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
Mislim da je veća vjerovatnoća da će nešto da uzmu nego da daju. Recimo da se preko veze njihovi članovi porodice testiraju, da se za njih i njihove članove porodice podijeli dio maski koje će se možda nabaviti i slično. Takvima nikad nije dosta. Makar je to moje mišljenje.
Pozdravljam potez Pavićevića. Sam je dao više nego Bemax i cbcg zajedno. Vidio sam da ima i neki žiro račun na koji može da se uplaćuje za borbu protiv virusa ali ne znam koji je. Može li neko da ga ođe postavi?
Last edited by ćepanica; 18-03-20 at 18:48.
Neko mi reče da je uveden policijski čas od 8 večeras pa do neđe ujutru
Je li to taman ima istine ka i da ona žena radi u CKB?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks