mi nismo. Srbija jeste, Bosna će vjerovatno
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
ova gospođa što je došla iz USA se mogla skrasit doma ako je već kupila kartu a ovo za 8. mart smo mi predvidjeli na forumu da će neko donijet zarazu da ne tražim postove sad
ne treba ih osuđivat niti imamo pravo na to ali krive jesu i možda i treba stajat javno zbog drugih da se ne prave previše pametni
She is only here to annoy herself!
A odakle ti to znaš? Pročito si ovdje na forumu da je jedna ila na sahranu a drugoj sin u teretanu?! Ajde Rakune molim te, ove rekla kazala priče nemoj da uzimaš kao relevantne! Uostalom, možda je žena došla i zatvorila se u sobu i tamo bolovala, pošto koliko znam, ljudi se jave doktoru i on im kaže da je to sezonski grip...ukućani osobe oboljele od sezonskog gripa se ne zatvaraju u karantin, iako bi trebalo da se malo pripaze tj da pripaze druge od sebe!
Tako da neodgovornom ponašanju nema mjesta u ovo priči, niti mi znamo detalje da bismo osudili nekoga!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Već je* Bosna
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Nijesmo proglasili vanredno stanje, štaviše Marković je rekao da smo mala zajednica i da bi radije da sad očekuje da će se građani ponašati odgovorno, nego da idu vojska i policija ulicama.
Tako da imamo 2 scenarija:
1. Narod se prepadne, kao što jeste dosta trenutno i stvarno se većina zakapija malo doma.
2. I dalje ne umijemo smirom i do kraja nedjelje proglasimo vanredno.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Znajući naše mozgove koji uvijek idu na kontru, ne bi me iznenadilo da se uvede policijski čas kao kod komšija
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Ako ćemo gledat ko je koga zarazio i kako je ko širio vjerujte da su ove dvije žene ništa u odnosu na ono što nas čeka. Koliko pomoraca, putnika, braće, sestara, rođaka, kumova itd itd je došlo u posljednjih nekoliko dana. Ako se oko svakoga budemo ovakao detaljno bavili đe će nam biti kraj...
This time next year we'll be millionaires
Testiraju samo ljude sa tezim simptomima. Pa ljudi moji nisu testirali ni cijeli vaterpolo tim koji je dosao iz Njemacke...
Sve je ovo bilo za ocekivati, testiranje, testiranje i testiranje je jedini nacin da se ovo suzbije i kontrolise, naravno u paru sa karantinom/izolacijom. Al' dzabe, testova izgleda nemamo dovoljno i sta je tu je. Ljudi ne postoju izolaciju ili pak zive sa ljudima koji bi trebali biti izolovani a oni i dalje setkaju naokolo misleci "nemam simptome, sve je ok" (licno znam par primjera u HN, na zalost).
Svi u kuce, vanka samo po namirnice jednon u par dana. To je treuntno jedina opcija al' se nesto bojim da se nece pretjerano postovati dokle god se ne zatvori apsolutno sve sem prodavnica/apoteka i uvede policijski cas poslije 7-8h uvecer. Iskreno se nadam da ce vlada i nadlezni da donesu jos represivnije mjere.
Sirite informaciju da se brufen i aspirin niposto ne piju kod pojave temperature. Paracetamol je ok.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ne radi se samo o ova dva slučaja. Ja lično znam još ljudi koji su došli iz područja koja su kritična i ponašaju se ovuda lagodno.
Od slučaja u Podgorici mogu i ja biti zaražen, a da nisam imao pojma zbog neodgovornosti. Čisto neodgovornosti. Nemojmo.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Koliko je kriva bilo koja osoba koja se vratila iz inostranstva što se nije samoizolovala toliko je kriva država što nije ispratila takve slučajeve. Jeste da ih nije malo, ali mnoge niko ništa ni pitao nije, a kamoli ih testirao.
I ovi što su se javljali Institutu na onaj broj, zbog simptoma prehlade, su samo zamoljeni da jave ako se simptomi pojačaju.
Tako da, svaka priča ima dvije strane.
Isto tako, narod je ograničen, pa ne čudi virtuelno vrijeđanje i pozivanje na linč.
Samo se stavite u poziciju tih žena ili njihovih familija. Većini je to isto moglo da se desi.
Послато са E6653 помоћу Тапатока
"K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."
zamolio bih ljude koji u životu nisu iskusili policijski čas da ga ne prizivaju tako lako...meni ne smeta jer sam navikao doma da sjedim po 12 sati dnevno zbog posla ali prilično sam siguran da za većinu vas ne bi to baš lagano palo, da se nadamo ipak da će se narod urazumit u idućih par dana što se tiče okupljanja i igranja po parkova
She is only here to annoy herself!
Naravno da je država najviše kriva. Mada računajući naše kapacitete...
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks