Moze se doci do dobrih informacija ko hoce da dodje. Problem je sto vecina nece da cita vise od 3 pasusa a trazi konkretne podatke na sajtovima tabloida (nije Sun nista bolji od Kurira ili nekog domaceg idiotskog portala npr.). Citajte clanke sa izvorima, provjerite izvore i citate i whoila, moze se izvuci nesto konkretno.
Evo npr. za uticaj toplote i vlage na corona viruse (ne na COVID19 explicitno, vec na grupu corona virusa).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2863430/
One Ring to Rule them all...
Citam da u Hrvatskoj i pored tolikog broja zarazenih nema ni jednog iz Dalmacije isto tako ni u Italiji nije isto stanje zarazenih na sjeveru i na jugu moze biti da ima neke veze sa mediteranskom klimom
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Ne kontam zašto bi šetnja bila opasna... Eo svaki dan sam po minimum sat u šetnju... Drži se odstojanje, ne dolaziš u kontakt ni sa ljudima ni sa objektima... Sem ako nije počeo i vazduhom da se širi, bez našeg znanja...
Sent using Tapatalk
#fakenews
Kad ovo vidim, i pomislim na širenje virusa,jeza me uhvati...
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Ma nema to blage veze sa klimom. Širi se nekontolisano svuđe, svaki dan otkrivamo nešto novo što je atipično za viruse vidiš li da su tek sada ukapirali da su ljudi zarazni još 14 dana nakon negativnih "testova" t.j. prividnog ozdravljenja. Ako nastavim sa mojim zaključcima i sumnjama ispašće da namjerno širim paniku pa se više neću ni javljati na ovom topiku.
^Zato i kažem 'dio stručnjaka' smatra..
_______
Nego, jedno morbidno zapažanje, do danas je Covid-19 odnio 2158 života i Italiji.. Šta se dešava sa tijelima žrtava u situaciji kad je blokada zemlje pa se ne obavljaju obredi.. Kakvi su kapacitet tih mrtvačnica, nigdje se ne spominje da su prebukirane?
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Last edited by starwalker; 17-03-20 at 15:11.
The more things change, the more they stay the same.
Samo ću još jednom da poručim svima, pazite na starije i bolesne članove porodice, pazite na komšije koji nemaju mlađe ukućane da im pomognu, pazite na sebe, sjedite kući!
Mislim da se preminuli od zaraznih bolesti kremiraju.
Edit:
Evo potrazih….rade se I klasicne sahrane….I sve je prebukirano. Imaju velikih problema.
https://www.blitzquotidiano.it/crona...zioni-3161560/
Last edited by high; 17-03-20 at 15:36.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Prvi slučaj u Hercegovini. Testirani otac i sin u Mostaru, prethodno zaposleni u Italiji. Otac pozitivan, test će biti ponovljen
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija...nav_id=1667301
Moratorijum 90 dana u Srbiju.
Ovo je manje više copy paste Italije. Vjerovatno ćemo i mi imati slične mjere jer svi kopiraju Slovenci, Hrvati, BiH evo i Srbija.
Last edited by hercules; 17-03-20 at 16:48.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Oće li biti što za nas što nemamo kredite, minuse, kartice ....
Nemam ništa protiv moratorijuma, al nama koji nijesmo zaduženi može makar neko prepolovljenje računa za struju, rezervoar goriva ili makar vaučeri nedje za hotele po primorju.
BTW. Zna li se širi li se u morskoj vodi??
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Neka nam ne salju racune dok se normalizuje situacija.
Prema tome, šta da ti kažem?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks