Originally Posted by
guvarana
Moji stavovi se takvima čine tebi i sličnima kojima je panika u DNK, a brašno/ulje/šećer normalan način funkcionisanja.
Više od pola života sam radio u ugostiteljstvu, od nedavno radim u struci, ali nisam zaboravio kako je to. Nisu svi kafići mašine za proizvodnju i/ili pranje para. Nekima je jedini mali biznis koji im omogućava egzistenciju, kojima se mjesečna zarada u visini jedne ili dvije prosječne plate. Dosta ih znam da su zbog nebrige države oko malih preduzeća ostali i bez toga. Nije Crna Gora samo Podgorica, kad ćete shvatit to?
Prije mjesec i kusur, taman kad je situacija oko corone počela bivati ozbiljnom, došao sam iz istočne Afrike, đe vladaju boleštine poput tifusa, žute groznice, malarije, triposomije, kuge i tuberkuloze. Na aerodrom u PG me je dočekalo par graničara/carinika i pitaju odakle dolazim. Ja odogovorim i oni se smiju, vele "a makse đaole, haha, imaš li što za prijavit"...
Niđe sredstava za dezinfekciju ruku putnika, preventivnih mjera... Čak je aerodrom u Maputo imao na kraju svakog hodnika. Toliko o ozbiljnosti prstiju državnog aparata.
Danas su stvari izgleda malo ozbiljnije, ali i dalje ne mijenja činjenicu da nije ništa čudno što smo bez zaraženih, jer smo mala i granicama izolovana sredina sa 600K stanovnika. U svijetu ima milionskih gradova bez zaraženih.
Zato bih zamolio razumne forumaše da ne šire paniku, jer to nikome dobro ne donosi, uz to je i krivično dijelo.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Bookmarks