Results 1 to 25 of 7918

Thread: [COVID-19] S v i j e t

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    9,053
    Thanks Thanks Received 
    3,967
    Thanked in
    2,382 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Moji stavovi se takvima čine tebi i sličnima kojima je panika u DNK, a brašno/ulje/šećer normalan način funkcionisanja.

Više od pola života sam radio u ugostiteljstvu, od nedavno radim u struci, ali nisam zaboravio kako je to. Nisu svi kafići mašine za proizvodnju i/ili pranje para. Nekima je jedini mali biznis koji im omogućava egzistenciju, kojima se mjesečna zarada u visini jedne ili dvije prosječne plate. Dosta ih znam da su zbog nebrige države oko malih preduzeća ostali i bez toga. Nije Crna Gora samo Podgorica, kad ćete shvatit to?

Prije mjesec i kusur, taman kad je situacija oko corone počela bivati ozbiljnom, došao sam iz istočne Afrike, đe vladaju boleštine poput tifusa, žute groznice, malarije, triposomije, kuge i tuberkuloze. Na aerodrom u PG me je dočekalo par graničara/carinika i pitaju odakle dolazim. Ja odogovorim i oni se smiju, vele "a makse đaole, haha, imaš li što za prijavit"...
    Niđe sredstava za dezinfekciju ruku putnika, preventivnih mjera... Čak je aerodrom u Maputo imao na kraju svakog hodnika. Toliko o ozbiljnosti prstiju državnog aparata.

Danas su stvari izgleda malo ozbiljnije, ali i dalje ne mijenja činjenicu da nije ništa čudno što smo bez zaraženih, jer smo mala i granicama izolovana sredina sa 600K stanovnika. U svijetu ima milionskih gradova bez zaraženih.

Zato bih zamolio razumne forumaše da ne šire paniku, jer to nikome dobro ne donosi, uz to je i krivično dijelo.

Sent from my HD1903 using Tapatalk
    Žao mi je shto ne odustajesh no si mi se nakachio,ali dobro,ajde josh ovaj odgovor,jer imam osjecaj da smorismo ostale,ja svoje ti svoje...
    Dje si vidio paniku u ijednom mojem postu?
    Druze,da zivish sa starijom osobom koja je losheg zdravstveog stanja,vjerovatno bi se pridrzavao svih moguch mjera da sluchajno ne daj Bože ne dodje do zaraze,a kako sinoc ustvrdismo da su kafici potencijalno najopasnja mjesta jer se okuplja veliki broj ljudi,ne vidim shta ti nije jasno?
    Imam 4 bliska rodjaka koji trenutno zive bash od ugostiteljstva i to na najboljim lokacijama u PG,isto sam ovo njima rekao,nisu mi se neshto protivili,iako nikome nije milo da je bez profita,ali na prvm mjestu je sad ZDRAVLJE!
    ...

2. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)