Ovaj tip je prije samo 2 dana pričao da djeca ne pokazuju simptome i ne prenose virus i da ne treba zatvoriti škole.
Isti dan u Zagrebu testirano dijete vrtićkog uzrasta i u karantin stavljeno 116 djece i ne znam koliko osoblja.
Kon i Nestorović su plaćenici koji su odrađivali za Vučića a sad će narod Srbije da plati
One Ring to Rule them all...
Nijesmo imale ni najmanji bliski kontakt, stvari su bile u gepeku koji smo sinoc odmah u garaži dezinfikovali, sva roba je stavljena na pranje, i moja i nejna i nije kod mene bila, kod brata. Oboje ce biti u samoizolaciji 15 dana.
Prije se bojim da će nju ovdje zaraziti ovaj neodgovoran narod.
U Hrvatskoj je ona baka sa naočalima što se pojavljuje na konferencijama ne znam koja joj je funkcija , juče izjavila da su nabavili te "brze testove" što koriste privatne laboratorije. Sa njima su testirali pozitivne pacijente i svi su bili NEGATIVNI! Apeluje da se ljudi ne testiraju po privatnim laboratorijama!
Odslusah ovo vezano za nas i zatvaranje skola i apsolutno me nije razuvjerio da je ovo pogresan potez.
U sustini kaze, bit ce zatvorene skole al ne sad...
Mi smo ih ovdje zatvorili preventivno jer nemamo potvrdjenih slucajeva.
Ako bi izgurali 2 nedelje na koliko su nam skole zatvorene uz ostale mjere koje se preduzimaju i u slucaju da se ovaj nas narod malo sabere i da se ovi likovi “boli me ona stvar za virus, ja cu se ponasat kao i do sad” opamete malo onda bi mi mogli da za dvije nedelje kazemo da smo uspjeli da izbjegnemo prvi talas i da se vratimo u normalu uz sve mjere koje bi i dalje bile na snazi.
A opet, ako ipak ovo ****** dodje kod nas i desi se epidemija... pa sigurno da se skole ne bi otvarale ni nakon ovog perioda od dvije nedelje.
Apsolutno podrzavam odluku da se zatvore skole a vidjet cemo kako ce Srbi prodji sa ovom metodologijom brzo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sve pohvale za odgovorno ponasanje.
U Hrvatskoj ministar policije:
"U protekla 24 sata je izvršena kontrola za 57 građana koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije. 17 je prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani"
"Ne postupamo samo po dojavama građana nego i po redovnom postupanju policije. Ako se nekog zaustavi u prometu, a trebao bi biti u samoizolaciji bit će sankcioniran", najavio je Božinović.
Dr Markotić direktorica Infektivne, pandan našem dr Mugoši. Stalno je prisutna sa svim informacijama.
The more things change, the more they stay the same.
Jedino da ih kazni konobar ili gazda kafića,kad već ima dozvolu da radi.
Ili analogno ovom tvom predlogu kažnjavanja: pumpe rade,ali ko dođe da sipa gorivo 1000 kazne,ili "nećemo donjeti odluku o zabrani rada škola i vrtića ali ko pošalje dijete u školu 2000 kazne..." Pa zato se i donose odluke o zabranama pa onda kazne
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Juče je stigla preporuka za zatvaranje svih kopnenih granica.
Moguće da će danas biti usvojena.
Ja se nadam da će stopirati od sjutra i letove ka Srbiji na 10-15 dana.
Od juče od 20:00 do 8 do jutros Srbija nije testirala nikoga.
Vučić će noćas u 20:00 da proglasi vanredno stanje
![]()
https://www.google.com/amp/s/amp.the...irus-infection
Brufen no no no za temperaturu od korone. Paracetamol.
γνῶθι σαὐτόν
SITUACIJA U SLOVENIJI SVE TEŽA - Ministar zdravstva: 'BLIZU SMO SCENARIJU KOJI GLEDAMO U ITALIJI' Obustavlja se javni promet, vojska u Ljubljani gradi poljsku bolnicu
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...nicu/10093369/
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
Sinoć u 22h cela Španija je izašla na balkone i prozore, i aplauzom dala podršku i uputila zahvalnost svim medicinskim radnicima u zemlji.
Dosta poznatih ljudi daje donacije, evo jedan primjer velikog sportiste i covjeka:
"Cristiano Ronaldo will transform his chain of hotels into hospitals where the Coronavirus infected patients in Portugal will be able to be treated completely free of charge.CR7 will also cover the salaries of all the doctors and workers."
Vučić je konačno odlučio da se obrati naciji, čestitam.
Sledeća brojka koja se objavi o broju urađenih testova kod nas bi trebala da se uveć minimum za broj članova vaterpolo tima tj čitave ekspedicije?
https://m.cdm.me/sport/vaterpolo/svi...a-koronavirus/
ili po "našim" standardima postoje "predtestovi" prije nego li urade taj famozni test na koronu po kojem se proglasi da nije pozitivan.
Ako je tako, jasno mi je onda što nema registrovanog slučaja do sada...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
the World's leading dance event
Sensation
E kome pomogne Paracetamol svaka mu cast! Sa druge strane, Brufen/Rapidol meni pomogne.
Nisam ovo nikad rekao, ali...svaka cast Vladi CG! Prevencija ce puno pomoci. Imali smo srecu da nema zarazenih, zasto traziti djavola i cekati da to pocne da se siri? Mozda i hoce, ali bicemo sigurno pripremljeniji nego prije 7 dana npr.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
P r i m o r a c
Fidelity piše :
ODLAGANJE PROJEKATA I RAD OD KUĆE
Poštujući preporuke nadležnih organa, odložili smo projekte i radimo od kuće. Podsjećamo, zdravlje je na pravom mjestu!
Pošto je preporuka da svako iz svoje oblasti daje svoj doprinos profesionalnom dokoličarenju koje nas čejka narednih 15 dana, mi smo počeli da pripremamo analize o uticaju korona virusa i ostalih poremećaja na tržištu na našu ekonomiju.
Prva analiza se odnosi na stopu rasta BDP-a za 2020. godinu.
Pripremili smo tri scenarija i dali tri varijable koje utiču na stopu rasta BDP-a (u našem modelu ih ima mnogo više ali da vas ne smaramo tehnikalijama).
Prema Programu ekonomskih reformi, stopa rasta BDP-a u 2020. je projektovana na 3,4%. Prema našim obračunima, toliki rast, u novim okolnostima, je NEMOGUĆ.
Scenario 1: pad stope rasta na 2%, sa sljedećim pretpostavkama:
1. U aprilu se stanje na tržištima stabilizuje (korona virus, nafta, tržište duga)
2. Kasni buking čini ispod 30% rezervacija smještaja
3. Simbolična otpuštanja radne snage u Crnoj Gori (do 3%)
Scenario 2: pad stope rasta na 1%, sa sljedećim pretpostavkama:
1. Neizvjesno stanje na tržištima do juna (korona virus, nafta, tržište duga)
2. Kasni buking čini ispod 50% rezervacija smještaja
3. Značajnija otpuštanja radne snage u Crnoj Gori (do 8%)
Scenario 3: pad stope rasta na -0,5%, sa sljedećim pretpostavkama:
1. Neizvjesno stanje na tržištima do septembra (korona virus, nafta, tržište duga)
2. Kasni buking čini preko 50% rezervacija smještaja
3. Drastična otpuštanja radne snage u Crnoj Gori (do 15%).
Nadamo se da će sve ovo proći relativno brzo; ipak, moramo se pripremiti na razne opcije, uključujući i one najteže.
![]()
Peak se očekuje tek u maju/junu, tako da se ne treba opuštati. Što se tiče sezone, mislim da je treba preboljeti, bar do avgusta.
Ovo zatvaranje skola i vrtica mnogi vide kao poklon u vidu dodatnog raspusta, nazalost. Nikakva vajda od toga kad ce se ta djeca okupljati na drugim mjestima. A kafane koliko vidim po instagramu pune tj nema nikakvih promjena u odnosu na redovno stanje.
Nema nego kopirati Hrvate i primjeniti drasticne mjere dok se glupi narod ne opameti.
evo srbi zabranise izvoz osnovnih životnih namirnica... pa neka su se odje dežurni kriticari i pametnjakovici sprdali narodu
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks