Majk pens uzivo upravo reče izmedju ostalog 2 stvari :
85% kruz kompanija suspendovalo je sve kruzere sledece mjesec dana.
Blokiraju letove od poneđeljka u Ponoć ka Irskoj i Vel. Britaniji
One Ring to Rule them all...
Ima li slika gradova ?
Kakva je situacija noćas
Šalje drugarica iz DG
![]()
Last edited by Gandalf_White; 14-03-20 at 16:58.
+3497 novih slucajeva u Italiji, 175 ljudi preminulo. Zastrasujuce.
U Istri zatvorili sve ugostiteljske objekte na mjesec dana, samo trgovine do 18h.
Forever young, i want to be forever young
Novi je danas bio full(obala),nije falilo ni Novljana a ni furesta.Toliko o pazenju
Ima li naroda na CT sto vele?
Napisah jucer, prekjucer kako mi sestra rece da je u Njemackoj sve normalno, nema neke pretjerane panike i slicno ( Baden-Württemberg pokrajina ), medjutim evo danas su poceli sa masovnim shopingom i histerijom, par manjih radnji zatvorili u nedostatku robe u Pfulingenu. ^^
u Švedskoj odlučili da više ne testiraju masovno one sa simptomima.
Preporuka je da ukoliko neko ima simptome sjedi kuci i ne izlazi.
Ovo mi je baš čudna taktika, a vidim da je i Danska pristupila istom . Znači samodijagnoza i izolacija. Nema potrebe da dolaziš i da se testiraš ako nijesi ugrožen
https://www.1177.se/Stockholm/sa-fun...SbWjUM9mmll3Qg
Зато што су људи свуђе исти, ништа бољи није њемац од црногорца или американца. Но ми волимо да серемо по себи.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
juče je bilo novih zaraženih 2547, a preminulih 250 u Italiji,danas opada broj umrlih, nadajmo se boljim danima
...![]()
Nije taktika , nego nuzda.
Nemaju dovoljno testova.
Napisao sam ranije da u Milanu rade tako vec neko vrijeme.
Testiraju samo one koji zbog vecih smetnji dodju u bolnicu. Njih moraju da bi zvanicno imali dijagnozu.
Medicinski fakultet u Beogradu danas konacno ukinuo vjezbe o kojima sam pisao ranije.
Vjerovatno pod pritiskom studenata koji su vecinski bojkotovali te vjezbe, da ne bi ugrozavali bolesnike.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Procitah ranije istu stvar, mnogi pristupaju tome i sve mi se cini da je upravo iz razloga sto se ide na to da se eventualno zarazi 60%+ populacije ali da iskontrolisu popunjenost kapaciteta u zdravstvenim ustanovama. Dok Koreanci testirase i po 10k+ ljudi dnevno i naravno veoma brzo se rijesavaju ove posasti... :/
Sve u svemu procenat smrtnosti je uvelike manji ali ako jos vise zemalja pristupi ovome "herd immunity" sranju ne pise se bas dobro nikome, bilo ekonomski, bilo zdravstveno.
Last edited by beatnological; 14-03-20 at 17:46.
....![]()
Na Dobrakovo maske i rukavice i kod nasih i kod Srba.
Mene to ne cudi. Kod njih je svijest jaca strana, i ako im kazu da nesto ne rade, tipa ne idite po kafana oni nece ni ici. Za razliku od Balkanaca.
Bitan momenat o kom treba razmisljati. Ove nedjelje su penzije cetvrtak preko banaka a u petak posta. Banke ce morati da uvedu neke mjere analogno preporukama vlade. I da zastite saltere prevashodno jerr dosta njih ne koristi kartice.
A vjerujem da ce dobar dio njih po prijemu penzije u prodavnice po zalihe.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Vidim da mnogi prate podatke(više manje relevantnih institucija) iz ino,pa da li nas neko, u svoj toj njihovoj muci,pominje?
Ako da,da li u kontekstu dobrog primjera reakcije naših institucija,srećnika,malog broja stanovnika ili...?
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Nope, niko nigdje.
Zadnji info na koji naletih je da je Corona identifikovana i u Surinamu, zemlji manjoj od CG. Kod nas ga nema, nebitno sto imamo milionske tranzite putnika, nezasticene policajce i netestirane ljude koji su dosli iz zarisnih podrucja...
https://www.reuters.com/article/heal...-idUSL1N2B623A
Iskreno, u ovoj situaciji sve i da nema virusa bolje bi im bilo da kazu da ima, mozda bi se ova masa naroda opametila i dozvala sebi.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks