Page 76 of 315 FirstFirst ... 266672737475767778798086126176 ... LastLast
Results 1,876 to 1,900 of 7871

Thread: [COVID-19] S v i j e t

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

@kauboj 24, molba za tebe da ne dijeliš ovaj flajer, jer sadrži brojne netačne i neprovjerene informacije. Praktično fake news. Virus ne umire na 26 stepeni, između ostalog. Takođe, curenje iz nosa ne isključuje koronavirus, iako je to rijedak simptom.

Više o tome ovdje: https://fullfact.org/online/coronavi...ymptoms-viral/

Poluđeh više od ovih savjeta, po cipan cijeli dan - Facebook, Blic, Viber, evo sad i flajeri.
    Last edited by Viscount; 13-03-20 at 17:51.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Viscount For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    @kauboj 24, molba za tebe da ne dijeliš ovaj flajer, jer sadrži brojne netačne i nepopvjerene informacije. Praktično fake news. Virus ne umire na 26 stepeni, između ostalog. Takođe, curenje iz nosa ne isključuje koronavirus, iako je to rijedak simptom.

Više o tome ovdje: https://fullfact.org/online/coronavi...ymptoms-viral/

Poluđeh više od ovih savjeta, po cipan cijeli dan - Facebook, Blic, Viber, evo sad i flajeri.
    caj ne pomaze, topla voda sa sapiranjem grla ne pomaze, i stomacna kiselina ne ubija korona virus.
    jos kad napise procitajte, tukao bih ga vijencem bijelog luka po glavi. cuo sam da ne pomaze, ali ne skodi da probas

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    86 Posts

Strašno...

Poslato sa mog sam-sung S9+ telefona...

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by cardozo View Post
    Strašno...

Poslato sa mog sam-sung S9+ telefona...
    Četvrtina umrlih u Italiji a broj zaraženih jedva 15k.

E sad uporedite njihov zdravstveni sistem sa sistemima raspalih balkanskih država.

Mi, Kosovo, Albanija, Hrvatska i MKD reagovali ok. Vučić se sprda sa zdravljem naroda, a na žalost i regiona samim tim.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,313
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    A šta je sa saučešćima? Da li se Vlada uopšte bavila specifičnostima crnogorske kulture? Svi znamo koliko je kod nas važan taj običaj, pa će mnogi i pored preporuka prije odabrati obraz (u svakom smislu). Podsjećam da se na jednoj sahrani u Bilbau u Španiji 60 ljudi zarazilo virusom.

Je li i to potpada pod okupljanje?
    Sahrane u krugu porodice a svadbe zakonski minimum peisutnih.

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

E sad uporedite njihov zdravstveni sistem sa sistemima raspalih balkanskih država.

Mi, Kosovo, Albanija, Hrvatska i MKD reagovali ok. Vučić se sprda sa zdravljem naroda, a na žalost i regiona samim tim.

jel blokirana granica sa Srbijom?
    znajuci sve sto se tamo desava i kako se radi tamo to bi mi prva zemlja bila da zatvorim granicu, da se sto pitam...
    zatvorio bih je jos onda kad im je onaj "strucnjak" izašao na javni servis sa pricom da je ovo "najsmešniji virus u istoriji, i da svi treba da idu u šoping u Milano".

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Mene zanima da li je onoga doktora "smešnoga" Nestorovića i ovoga Vučiča sad malo sramota od onih gluposti što ih izrekoše na pressu?

Nemojmo se zavaravati, ne može cijela Evropa biti zaražena a mi "čisti"...ni mnogo jači sistemi nemaju dovoljan broj testova za koronu, a kako od našega očekivati, tako da danas nemamo onih kojima je potvrđena, ali sasvim sigurno da ima nosilaca virusa ili čak bolesnih sa simptomima koji su ili prebolovali virus ili prosto nijesu testirani, ili se čak nijesu ni javili doktoru a imali su blaže simptome...zato su ove mjere sjajne, i svaka čast odgovornima što su postupili razumno i u skladu sa situacijom i opasnošću od potencijalno skorog suocavanja sa virusom...i sami su rekli da se ne trebamo zavaravati da u CGjoš nema virusa, a cijeli svijet je suočen sa katastrofom, i da je samo pitanje sata kada će se potvrditi prisustvo kod nekog pacijenta...eto tako, borićemo se, slijedite ta osnovna uputstva, budite odgovorni prvo prema sebi i svojoj djeci a onda i prema svima ostalima, kompijama, kolegama, prijateljima...ne odnosite se prema situaciji kao prema lažnom širenju panike ili kao prema nekoj teoriji zavjere, nego se lijepo suočite, djecu kljukajte vitaminima, perite im ruke i čistite rakijom, alkoholom, perite im veš, mijenjajte posteljinu redovno, otkuvavajte, peglajte, luftirajte perite svakodnevno te filtere od klime, ja je ne bih ni palila, no radijatore palite, šetajte u prirodi, parkovima stavite maske kad ste negdje van kuće i odmarajte ne paničite
    Last edited by zvoncica; 13-03-20 at 18:33.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    1,342
    Thanks Thanks Received 
    3,066
    Thanked in
    1,638 Posts

Pa neka on pođe u šoping, ja ću mu dati karticu.

Thanks Thanks Given 
    8,787
    Thanks Thanks Received 
    3,900
    Thanked in
    2,332 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Nije mi jasan njihov stav ali nikako,imaju zdravstvo duplo jache od nasheg,najmanje duplo,a ovako neodgovorno ponashanje...ne znam shto ga nisu stisli,toliko intelektualaca a ovakav stav je totalno neodgovaran,vishe glup...kao da misli da je na drugoj planeti nekoj,ne znam.
    ...

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Mene zanima da li je onoga doktora "smešnoga" Nestorovića i ovoga Vučiča sad malo sramota od onih gluposti što ih izrekoše na pressu?
    pa nijesu oni to rekli, makar tako kazu... e sad, st postoje video snimci to nema veze

12. The Following User Says Thank You to nickname For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    237
    Thanks Thanks Received 
    268
    Thanked in
    145 Posts

Vrlo korisno pogledati!

https://www.worldometers.info/corona...-demographics/

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

14. The Following User Says Thank You to buzzmissman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Ta situaciju u Italiji je za veliku analizu, kad sve prodje bas cemo da vidimo koji su to propusti i koje su greske pravljene..
    I najjbitnije koji je razlog da im je ovolika stopa smrtnosti u broju zarazenih...
    Nesto razmisljam i za sad ne mogu da odem dalje od toga osim da je eto zadesilo starije osobe sa slabijim zdravljem pa mozda je zato, ali vjerujem da ima i mladjih slucajeva....

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Pozitiva View Post
    Ta situaciju u Italiji je za veliku analizu, kad sve prodje bas cemo da vidimo koji su to propusti i koje su greske pravljene..
    I najjbitnije koji je razlog da im je ovolika stopa smrtnosti u broju zarazenih...
    Nesto razmisljam i za sad ne mogu da odem dalje od toga osim da je eto zadesilo starije osobe sa slabijim zdravljem pa mozda je zato, ali vjerujem da ima i mladjih slucajeva....

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk
    Pa jasno je, makar otprilike. Buknulo je odjednom jer su bili nonšalantni, kao to je malo jača gripq, a onda nijesu imali dovoljno aparata da pokriju tih 15% kritičnih pacijenata i dobili su što su dobili. Bukvalno su medicinske sestre bile prinudjene da odlučuju kome da daju šansu da se bori, a kome ne. Horor.

Zato je bitno da se ne napravi neko brzo veliko žarište, pa je prevencija spas.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Procitah da se za putnike iz rizicnih zemalja previdja "Stavljanje pod zdravstveno sanitarni nadzor".

https://www.cdm.me/drustvo/procitajt...-koronavirusa/

Zna li ko sto to znaci? Je li karantin, ili neka vrsta kontrole nakon ulaska u Crnu Goru?

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Primijetih da je lista zemalja u Vijestima kraca nego na CDM:

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...jmanje-15-dana

Koja lista je tacna?

Thanks Thanks Given 
    5,044
    Thanks Thanks Received 
    12,423
    Thanked in
    6,724 Posts

ne mogu da vjerujem da je ovo čovjek izjavio

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

20. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    237
    Thanks Thanks Received 
    268
    Thanked in
    145 Posts

ja za 25 dana treba da iz USA preko Pariza doletim do Beograda....znači ne gine mi neki karantin

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

Ovdje se cudite sto se desilo sa Italijom . Sad traze 5000 doktora , 10 000 sestara/tehnicara i 5000 bolniicara ( mi smo to ukinuli sedamdesetih ) !!!!! Toliki broj nema slobodnih citava Evropa a pogotovo onih koji ce doci da rade sa virusom .
    O tome je trebalo mnogo ranije misliti .

Plus traljavo do bola odradjen karantin !
    Onda je duh izasao iz boce i gotovo , imaju to sto imaju a i svi ostali sa njima .

Ps ne zaboravite da sad stize na red siromasan jug . E tu ce bojim se biti veselo

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Quote Originally Posted by buzzmissman View Post
    ja za 25 dana treba da iz USA preko Pariza doletim do Beograda....znači ne gine mi neki karantin

Za 25 dana ce biti toliko karantina, da dok ih prodjes virus ce nestati.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    1,106
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    333 Posts

Jedan njemac opisao svoje iskustvo sa karantinom i virusom. Veoma zanimljivo ako neko razumije njemacki ili ako mu nije tesko da prevede na google. (ima gore linkove za II i III dio)
    https://www.reddit.com/r/de/comments...ne_mit_meinem/

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Svima nam je jasno da su brojevi koje imamo drasticno drugaciji, nema teoretske sanse da je iole blizu stvaran broj ljudi koji su prijavljeni sa virusom.
    Ovo je donkle i "sreca u nesreci" jer znaci da je smrtnost jos manja, ali isto tako dovodi do toga da je veoma, veoma moguce da su mnogi jos prije mjesec, dva prelezali virus.

Corona je tu oficijalno od kraja novembra... Kad je poceo full out lockout u Kini? Koliko je ljudi do tada putovalo nazad u maticne zemlje a da su potencijalno bili zarazeni?

Iako je dosta manja vjerovatnoca da je kod nas veci broj zarazenih iskreno se ponekad zapitam da ga mnogi vec nisu prelezali... Skoro cijeli februar su masovno poznanici oko mene bili svi sa istim, identicnim simptomima koji se navode za Corona virus, istina, simptomi su isti i za gripu al' opet... Herceg Novi je poprilicno tranzitno mjesto (dovoljno je da virus pokupi jedan od policajaca na granici i eto sranj*) tokom cijele godine, plus na to dodamo Porto Novi u kojem vecinom rade stranci...

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

To je bio obicni grip. Da je coronavirus odavno prisutan imali bi smo mrtve kojima bi sad testovi potvrdili virus.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by high View Post
    To je bio obicni grip. Da je coronavirus odavno prisutan imali bi smo mrtve kojima bi sad testovi potvrdili virus.
    Da, vjerovatno obican grip al' opet, smrtnost nije velika (izuzev par zemalja iz ko zna kojeg razloga) ako uzmes u obzir da je realan broj zarazenih mnogo, mnogo veci (potpuno logicno jer se u svim zemljama sem par tipa Korea testira veoma malo ljudi). Jel' zaboravljate da su bila vec 2-3 smrtna slucaja od "obicnog gripa" (ljudi nisu testirani, barem ne sudeci po medijima) u zadnjih par sedmica? Isto tako jel' se zaboravlja da su pacijenti koji su bili prvi u Albaniji prosli kroz CG te im je pasose kontrolisao neko od nasih policajaca? Isto tako jel' zaboravljamo da je do prije svega par dana (licno sam svjedok) poprilican broj ljudi iz ITA ulazio u CG neometano? Da li isto tako zaboravljamo da nasi ne testiraju pacijente iz zarisnih zona osim ako nemaju drasticne simptome (jer' jel', mora se biti racionalan)? Lista bi mogla u nedogled, bilo je vec rasprave o ovome zadnjih 5-6 dana...

Nije mi namjera da sirim paniku, naportiv, opciju da ima veci broj zarazenih nego sto su oficijalni podaci gledam kao na nesto pozitivno (jer je samim tim i smrtnost manja).

Trebali bi svi da uzmemo u obzir da oficijalni podaci nisu ni jedan dio pravih podataka i da se uozbiljimo i distanciramo jedni od drugih koliko je moguce, barem za podobar period u buducnosti. Preventive radi da ne dodjemo u situaciju u kojoj je ITA a uskoro i mnoge zemlje (UK, SPA pa i SRBIJA). To je cijela poenta price.
    Treba apelovati na bliske ljude da se uozbilje i shvate stvar ozbiljnije, pa svi imamo starije drage nam osobe, svi zavisimo od svjetske ekonomije (kao sto par kolega rece, koja ce biti pogodjena zestoko ako ovo potraje a nadajmo se da nece)...
    Last edited by beatnological; 13-03-20 at 19:13.

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

U Moskvi, pouceni iskustvom Kine (a oficijalno u Rusiji je veoma mali broj zarazenih) pocinju sa ekspresnom izgradnjom bolnica za Corona pacijente.

https://www.20minutes.fr/monde/27391...ontre-epidemie

Thanks Thanks Given 
    1,419
    Thanks Thanks Received 
    5,633
    Thanked in
    2,647 Posts

Na RTCG1 upravo specijalna Živa istina o gorućoj temi koronavirusa
    The more things change, the more they stay the same.

Page 76 of 315 FirstFirst ... 266672737475767778798086126176 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)