@kauboj 24, molba za tebe da ne dijeliš ovaj flajer, jer sadrži brojne netačne i neprovjerene informacije. Praktično fake news. Virus ne umire na 26 stepeni, između ostalog. Takođe, curenje iz nosa ne isključuje koronavirus, iako je to rijedak simptom.
Više o tome ovdje: https://fullfact.org/online/coronavi...ymptoms-viral/
Poluđeh više od ovih savjeta, po cipan cijeli dan - Facebook, Blic, Viber, evo sad i flajeri.
Last edited by Viscount; 13-03-20 at 17:51.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Strašno...
Poslato sa mog sam-sung S9+ telefona...
Četvrtina umrlih u Italiji a broj zaraženih jedva 15k.
E sad uporedite njihov zdravstveni sistem sa sistemima raspalih balkanskih država.
Mi, Kosovo, Albanija, Hrvatska i MKD reagovali ok. Vučić se sprda sa zdravljem naroda, a na žalost i regiona samim tim.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
jel blokirana granica sa Srbijom?
znajuci sve sto se tamo desava i kako se radi tamo to bi mi prva zemlja bila da zatvorim granicu, da se sto pitam...
zatvorio bih je jos onda kad im je onaj "strucnjak" izašao na javni servis sa pricom da je ovo "najsmešniji virus u istoriji, i da svi treba da idu u šoping u Milano".
Mene zanima da li je onoga doktora "smešnoga" Nestorovića i ovoga Vučiča sad malo sramota od onih gluposti što ih izrekoše na pressu?
Nemojmo se zavaravati, ne može cijela Evropa biti zaražena a mi "čisti"...ni mnogo jači sistemi nemaju dovoljan broj testova za koronu, a kako od našega očekivati, tako da danas nemamo onih kojima je potvrđena, ali sasvim sigurno da ima nosilaca virusa ili čak bolesnih sa simptomima koji su ili prebolovali virus ili prosto nijesu testirani, ili se čak nijesu ni javili doktoru a imali su blaže simptome...zato su ove mjere sjajne, i svaka čast odgovornima što su postupili razumno i u skladu sa situacijom i opasnošću od potencijalno skorog suocavanja sa virusom...i sami su rekli da se ne trebamo zavaravati da u CGjoš nema virusa, a cijeli svijet je suočen sa katastrofom, i da je samo pitanje sata kada će se potvrditi prisustvo kod nekog pacijenta...eto tako, borićemo se, slijedite ta osnovna uputstva, budite odgovorni prvo prema sebi i svojoj djeci a onda i prema svima ostalima, kompijama, kolegama, prijateljima...ne odnosite se prema situaciji kao prema lažnom širenju panike ili kao prema nekoj teoriji zavjere, nego se lijepo suočite, djecu kljukajte vitaminima, perite im ruke i čistite rakijom, alkoholom, perite im veš, mijenjajte posteljinu redovno, otkuvavajte, peglajte, luftirajte perite svakodnevno te filtere od klime, ja je ne bih ni palila, no radijatore palite, šetajte u prirodi, parkovima stavite maske kad ste negdje van kuće i odmarajte ne paničite![]()
Last edited by zvoncica; 13-03-20 at 18:33.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Pa neka on pođe u šoping, ja ću mu dati karticu.
Nije mi jasan njihov stav ali nikako,imaju zdravstvo duplo jache od nasheg,najmanje duplo,a ovako neodgovorno ponashanje...ne znam shto ga nisu stisli,toliko intelektualaca a ovakav stav je totalno neodgovaran,vishe glup...kao da misli da je na drugoj planeti nekoj,ne znam.
...
Vrlo korisno pogledati!
https://www.worldometers.info/corona...-demographics/
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Ta situaciju u Italiji je za veliku analizu, kad sve prodje bas cemo da vidimo koji su to propusti i koje su greske pravljene..
I najjbitnije koji je razlog da im je ovolika stopa smrtnosti u broju zarazenih...
Nesto razmisljam i za sad ne mogu da odem dalje od toga osim da je eto zadesilo starije osobe sa slabijim zdravljem pa mozda je zato, ali vjerujem da ima i mladjih slucajeva....
Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk
Pa jasno je, makar otprilike. Buknulo je odjednom jer su bili nonšalantni, kao to je malo jača gripq, a onda nijesu imali dovoljno aparata da pokriju tih 15% kritičnih pacijenata i dobili su što su dobili. Bukvalno su medicinske sestre bile prinudjene da odlučuju kome da daju šansu da se bori, a kome ne. Horor.
Zato je bitno da se ne napravi neko brzo veliko žarište, pa je prevencija spas.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Procitah da se za putnike iz rizicnih zemalja previdja "Stavljanje pod zdravstveno sanitarni nadzor".
https://www.cdm.me/drustvo/procitajt...-koronavirusa/
Zna li ko sto to znaci? Je li karantin, ili neka vrsta kontrole nakon ulaska u Crnu Goru?
Primijetih da je lista zemalja u Vijestima kraca nego na CDM:
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...jmanje-15-dana
Koja lista je tacna?
ne mogu da vjerujem da je ovo čovjek izjavio
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
ja za 25 dana treba da iz USA preko Pariza doletim do Beograda....znači ne gine mi neki karantin
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Ovdje se cudite sto se desilo sa Italijom . Sad traze 5000 doktora , 10 000 sestara/tehnicara i 5000 bolniicara ( mi smo to ukinuli sedamdesetih ) !!!!! Toliki broj nema slobodnih citava Evropa a pogotovo onih koji ce doci da rade sa virusom .
O tome je trebalo mnogo ranije misliti .
Plus traljavo do bola odradjen karantin !
Onda je duh izasao iz boce i gotovo , imaju to sto imaju a i svi ostali sa njima .
Ps ne zaboravite da sad stize na red siromasan jug . E tu ce bojim se biti veselo
Jedan njemac opisao svoje iskustvo sa karantinom i virusom. Veoma zanimljivo ako neko razumije njemacki ili ako mu nije tesko da prevede na google. (ima gore linkove za II i III dio)
https://www.reddit.com/r/de/comments...ne_mit_meinem/
Svima nam je jasno da su brojevi koje imamo drasticno drugaciji, nema teoretske sanse da je iole blizu stvaran broj ljudi koji su prijavljeni sa virusom.
Ovo je donkle i "sreca u nesreci" jer znaci da je smrtnost jos manja, ali isto tako dovodi do toga da je veoma, veoma moguce da su mnogi jos prije mjesec, dva prelezali virus.
Corona je tu oficijalno od kraja novembra... Kad je poceo full out lockout u Kini? Koliko je ljudi do tada putovalo nazad u maticne zemlje a da su potencijalno bili zarazeni?
Iako je dosta manja vjerovatnoca da je kod nas veci broj zarazenih iskreno se ponekad zapitam da ga mnogi vec nisu prelezali... Skoro cijeli februar su masovno poznanici oko mene bili svi sa istim, identicnim simptomima koji se navode za Corona virus, istina, simptomi su isti i za gripu al' opet... Herceg Novi je poprilicno tranzitno mjesto (dovoljno je da virus pokupi jedan od policajaca na granici i eto sranj*) tokom cijele godine, plus na to dodamo Porto Novi u kojem vecinom rade stranci...
To je bio obicni grip. Da je coronavirus odavno prisutan imali bi smo mrtve kojima bi sad testovi potvrdili virus.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Da, vjerovatno obican grip al' opet, smrtnost nije velika (izuzev par zemalja iz ko zna kojeg razloga) ako uzmes u obzir da je realan broj zarazenih mnogo, mnogo veci (potpuno logicno jer se u svim zemljama sem par tipa Korea testira veoma malo ljudi). Jel' zaboravljate da su bila vec 2-3 smrtna slucaja od "obicnog gripa" (ljudi nisu testirani, barem ne sudeci po medijima) u zadnjih par sedmica? Isto tako jel' se zaboravlja da su pacijenti koji su bili prvi u Albaniji prosli kroz CG te im je pasose kontrolisao neko od nasih policajaca? Isto tako jel' zaboravljamo da je do prije svega par dana (licno sam svjedok) poprilican broj ljudi iz ITA ulazio u CG neometano? Da li isto tako zaboravljamo da nasi ne testiraju pacijente iz zarisnih zona osim ako nemaju drasticne simptome (jer' jel', mora se biti racionalan)? Lista bi mogla u nedogled, bilo je vec rasprave o ovome zadnjih 5-6 dana...
Nije mi namjera da sirim paniku, naportiv, opciju da ima veci broj zarazenih nego sto su oficijalni podaci gledam kao na nesto pozitivno (jer je samim tim i smrtnost manja).
Trebali bi svi da uzmemo u obzir da oficijalni podaci nisu ni jedan dio pravih podataka i da se uozbiljimo i distanciramo jedni od drugih koliko je moguce, barem za podobar period u buducnosti. Preventive radi da ne dodjemo u situaciju u kojoj je ITA a uskoro i mnoge zemlje (UK, SPA pa i SRBIJA). To je cijela poenta price.
Treba apelovati na bliske ljude da se uozbilje i shvate stvar ozbiljnije, pa svi imamo starije drage nam osobe, svi zavisimo od svjetske ekonomije (kao sto par kolega rece, koja ce biti pogodjena zestoko ako ovo potraje a nadajmo se da nece)...
Last edited by beatnological; 13-03-20 at 19:13.
U Moskvi, pouceni iskustvom Kine (a oficijalno u Rusiji je veoma mali broj zarazenih) pocinju sa ekspresnom izgradnjom bolnica za Corona pacijente.
https://www.20minutes.fr/monde/27391...ontre-epidemie
Na RTCG1 upravo specijalna Živa istina o gorućoj temi koronavirusa
The more things change, the more they stay the same.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks