Pa zato treba neko da razmislja umjesto nas i da zatvori sve osim prodavnica, pekara i apoteka
pogledaj prodavnice u srijedu i biće ti sve jasno. govorimo o narodu koji vjeruje pouzdanim informacija sa Vibera. ako pojedinac u ovoj situaciji, u kojoj apsolutno svi kažu da je ostajanje kući najbolja solucija, to ne kapira i važnije mu je ispijanje kafe nego svoje zdravlje (a i drugih ljudi) onda je sve jasno na kom smo nivou
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Pa zato treba neko da razmislja umjesto nas i da zatvori sve osim prodavnica, pekara i apoteka
peticija bi se potpisivala ukoliko bi se kafane u PG zatvorile. mada, ukoliko bude slučajeva zvaničnih to je idući potez pretpostavljam
Ја се надам да се барем продавнице, пекаре и апотеке затварати. Мада вјероватно све шта се затвара људи ће остајати без посла.
A šta je sa saučešćima? Da li se Vlada uopšte bavila specifičnostima crnogorske kulture? Svi znamo koliko je kod nas važan taj običaj, pa će mnogi i pored preporuka prije odabrati obraz (u svakom smislu). Podsjećam da se na jednoj sahrani u Bilbau u Španiji 60 ljudi zarazilo virusom.
Je li i to potpada pod okupljanje?
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Mi smo trebali imati svadbu u kucu krajem marta, kontam nista od toga?!
Tu es mon héro!
Pa pise:
Zabrana okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, vjerski, kulturno-umjetnički , privatni skupovi, obredi i manifestacije, u skladu sa zakonom);
Ne mogu sve do detalja citirat zakonom.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ja sam sjutra na jednu, nije se otkazivalo ništa koliko sam upućen
tapatalk
Registrovana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom u Srbiji, pa je ukupan broj zaraženih sada 35, poslednji su podaci Ministarstva zdravlja.
http://rs.n1info.com/Vesti/a577720/K...-obolelih.html
Razgovarao sam sinoc sa Italijanom iz Milana. Radili smo nedavno zajedno na jednom projektu u CG.
Kod njih je haos.
On radi od kuce vec desetak dana. Izlazio je samo do prodavnice, ali je ipak izgleda pokupio virus.
Masku nije nosio jer ni u Milanu nema da se kupi.
Sinoc je imao temp 37.8, dan ranije 38.5.
Ima suv kasalj. Ne moze da se testira. U Milanu testiraju samo ozbiljnije slucajeve. One koji otezano disu.
Poznanik mu je prije 2 dana slomio nogu na ulici. Helikopterom su ga prevezli u Bolonju…..u Milanu nema slobodnih kapaciteta.
Prije svega ovoga , kad neko zovne hitnu zbog problema sa srcem, vrijeme odziva je bilo 8 minuta.
Sad je oko 24 sata.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
E, o ovome pričam. Niko nije 100% siguran. Znam ja da se ne može sve precizirati zakonom, ali tome služe pres konferencije i drugi kanali komunikacije.
Meni je logično da zabrana važi i za ove običaje i događaje, ali u porukama prema javnosti treba ići malo dalje od suvoparnog pravnog jezika.
Last edited by Viscount; 13-03-20 at 17:33.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Ja kad uzeh da se raspitujem, drugima je reakcija bila "što bi bila otkazana?"....
tapatalk
logično je da bude svadbe budu otkazane, e sad gledano sa strane mladoženje i mlade plaćeno je sve a 99% da im neće bit refundirano i odoše pare
Eto tako. Biće ovdje dosta konfuzije u narednim danima, ali sve se to da pojasniti.
Ja sam svakako razmisljao o tome da javim da necu doci na svadbu nego bismo posli na cestitku kad se slegne prasina. Ali nedugo nakon toga je djevojka javila da otkazuje svadbu zbog trenutne situacije. Ona je ipak funkcioner u Vladi pa mi je nedje i ocekivano da se ponasa odgovorno i u skladu sa onim sto ista ta Vlada za koju radi preporucuje. Jos uvijek nije bilo poznato javnosti a ni zvanicno donesena odluka oko ove danasnje naredbe, ali pretpostavljam da je ona znala unaprijed.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Eo cuh na vijesti sad ovog Mugošu kaže :
Ko bude imao smrtan slučaj, sahrana će se obaviti u krugu porodice.
One Ring to Rule them all...
evo sad na TV Vijesti prilog i rečeno da se sahrane obavljaju u krugu porodice
EDIT - svadbe sa što manje ljudi, tj sa zakonski ograničenim brojem ljudi
Last edited by outline; 13-03-20 at 17:36.
malo citanja please
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Kao sto rekoh prije 2 dana. Danas u Kini 13.500 aktivnih, a u Italiji 15.000.
Posto u Italiji ne tesiraju ni sve koji imaju simptome…..stvarni broj oboljelih je drasticno veci. Ako su prestali sa glupiranjem I poceli da rade kako treba…..poboljsanje ce doci za 7-10 dana.
Nasi bi osim posmatranja boja oboljelih u drugim zemljama trebali da razmatraju I ozbiljnost mjera koje svaka zemlja preduzima.
Imajuci u vidu krajnje neozbiljno ponasanje Srbije nasi bi morali da po tom pitanju zauzmu odgovoran stav I odmah ih stave na crnu listu.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Zakonski broj ljudi je 100.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Jel suspendovano proljeće/ljeto 2020 ?
Poslato sa mog sam-sung S9+ telefona...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks