Mi sutra u vrticu (Djina Vrbica) imamo roditeljski, da vidimo sto ce reci - vjerovatno o tome da li ce vrtici raditi ili ne.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Korona pogurala ekonomsku krizu
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...konomsku-krizu
Imali ste tu privilegiju da prvi na ovom forumu čitate o ekonomskom uticaju a posebno na turizam.
Pa mi je rekao jedan kolega da sam vještica i da sirim paniku i da on svaki dan ima rezervacije i upite.... Evo iz Hrvatske vijesti :
Hrvatska priznaje da će imati značajno manje prihoda zbog očekivanog pada turizma, a njena vlada i banke najavljuju pomoć privredi
Prema podacima turističkih agencija iz Hrvatske, očekivanja su 70 do 80 odsto manje stranih turista u martu i aprilu, zbog čega su mnogi hoteli smanjili cijene za 50 odsto da bi privukli domaće turiste. Za ljetnu sezonu procenat otkazivanja je mali, ali je značajno smanjen broj rezervacija jer su zbog neizvjesnosti građani odložili planiranje odmora za posljednji minut.
Turistička zajednica u Crnoj Gori ne pruža slične precizne podatke, a nezvanične su procjene da se očekuje slična situacija kao kod susjeda. Ministarstvo turizma i Nacionalna turistička organizacija još se ne oglašavaju, dok su hotelijeri saopštavali da imaju slučajeve otkazivanja aranžmana.
Pošto turizam i srodne usluge čine 25 odsto crnogorske ekonomije, izvjestan je značajan negativni uticaj.
Kakve mjere bi bile moguće u Crnoj Gori na smanjenju negativnog uticaja može se vidjeti na primjeru Hrvatske. Udruženje banaka i Privredna komora iz ove države predložile su njihovoj Vladi mjere, čije sprovođenje bi moglo početi već krajem ove ili naredne sedmice.
One Ring to Rule them all...
Zna se da će posle očajne zimske sezone i ljetnja doživjeti kolaps. Biće ovo ozbiljan problem za našu državu. Nova zaduženja sleduju, biće otpuštanja u sektoru ugostiteljstva, sve u svemu će biti vrlo čupavo.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Jug je valjda manje pogodjen?
Da su tako od starta reagovali proshli bi mnogo bolje,nazalost nisu.
Slovenija je primjer kako to ide,niti 1 smrtni sluchaj a skoro 100 zaraženih,mada pamte vecina ovdje starijih da je njihovo zdravstvo u odnosu na zdravstvo bilo koje ex Yu republike bilo 100 godina unaprijed,danas proglasili epidemiju,sve se zatvara,poslovi ce se obavljati najvishe online,nema zayebancije,ali sve ide lagano,bez panike,najprostijim,logichkim rjeshenjima.
...
Odgledah variolu po ko zna koji put, kako će noćas Mile ložač da me progoni.
To je tačno, ali postoji druga strana. Kad su velike recesije i porast nezaposlenosti, to dovodi do mnogo loših efekata. Neki ljudi neće imati da jedu, neki neće imati da kupe ljekove, rast siromaštva dovodi do povećane smrtnosti, više samoubistava, više stresa, više hroničnih oboljenja...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks