Originally Posted by
Ben Dover
Mora covjek i u sirenju vijesti/glasina biti oprezan. Maltene svi imaju neke insider informacije, pa se situacija usloznjava...
Evo ne znam...

Originally Posted by
sparky
Istu stvar sam čuo za karantin, nije spremno i ne smiju još da se igraju sa objavama. Ali svašta se priča u narodu.
Samo hladne glave gospodo - nema potrebe za panikom.
Cijela je Evropa registrovala slučajeve i mi ćemo i to je to.
Ono što bi svi trebalo da uradimo kad dodje do tog prvog slučaja su sledeći koraci :
- Slušajte preporuke institucija (kakve su takve su druge nemamo i jedino su one izmedju nas i virusa). Nemojte se praviti pametni i tvrdoglavi. Iako imate 25-35 godina i virus nužno neće imati posledica na život ili ozbiljnije na zdravlje Imajte u vidu da svi imamo - roditelje, babe i đedove, rođake koji su ili u godinama ili imaju zdravstvenih problema koji se mogu iskomplikovati
- nemojte izlaziti bez potrebe. Nema potrebe za kafenisanjima, šopinzima i ostalim.
Ako morate u prodavnicu i ako vam je navika da kupujete namirnice za 7 dana - kupite za 14 dana.
- samoinicijativno povucite djecu iz vrtića/škola. Djeca do 9 godina skoro pa ne pokazuju simptome virusa ali su nosioci. Ovo je najopasnije za bake i deke koji će djecu čuvati u slučaju da se vrtici i škole zatvore jer period inkubacije može trajati i 2 nedjelje.
- petite ruke i 10 puta dnevno ako treba. Ne dirajte lice i oči rukama.
- ne ljubite se sa prijateljima
- izbjegavajte masovna okupljanja - litije, saučešća, svadbe itd
I nadajmo se najboljem
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Bookmarks