Moram malo van glavne teme . Gledao sam puno emisija o preperima iz ovog ili onog razloga sevsptemaju . I uvjek je jedna stavka neodrziva . Bezbjednost . Npr Gando ima sve stotine to znajj , ocajni i nemaju sta da izgube . Rezultat se zna unapred
ja cu na sinjajevinu preko veze.
slusam lika nekoliko postova ispod, znaci nista dok ne dodje do pneumonije, embolije ili hronicnog bronhitisa.
kakvo je stanje u brezoviku?
nothing comes from violence and nothing ever could
Za robijaše odlično, ako žele da pobjegnu...
Sent using Tapatalk
#fakenews
Za sada 45-60 dana sa normal rationing (3 obroka dnevno, uključujući desert, dehidrirano voće itd)
Kada bismo smanjili porcije( i dalje skoro duplo više kalorija nego monstatov dnevni minimum) onda nekih 100 dana.
Da vidimo kako će ovo ići - jedan odlazak do marketa kupuje još laganih par mjeseci, a fala bogu ima mjesta za skladištenje.
Šta poslije ?
Poslije trgovina i razmjena sa selima - svakome treba alkohol - duvan - medicinske zalihe.
Ribolov i zamke(zečevi, ptice i vjeverice) (nijesam ljubitelj lova vatrenim oruzjem).
U slučaju da se ovo ne smiri do kraja maja, definitivno uzimam 15kokošaka, nešto ćurki, možda čak i par ovaca što diže survivability compounda pored voćki koje su tu
Sad razmišljam nije kasno ni za mjesec usaditi malo krtole i možda malo kupusa, kupus je sjajan. Lako se sadi i održava a rodi ga mnogo. Hranljiv je, moze da stoji, da se ukisjeli, full vitamina c.
Hmm.... Možda i kravu jednu da uzmem dobru.
Bježi dje me naćera na razmišljanje ....
Bezbjednost je naravno osnovna stavka.
Ne moze biti savršena ali moze biti približna
Last edited by Gandalf_White; 10-03-20 at 20:39.
One Ring to Rule them all...
ahhahahahhha a Gando je najveći brat na forum
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ima na sinjajevinu da se kupi ovaca jeftino i skorupa..
Nisu vidjele talijana tamo od 43će
Eno veli Tom gore da ide sve regularno - nema mjesta panici![]()
Samo se niko iz MORT-a i Vlade naše ne oglašava .
100% sledece nedjelje će da se oglasi Žakson Raduloviq da kaže kako država treba da pomogne hotelima sa 5 zvjezdica i tako će i biti.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Smanjite im PDV na 7%. Oh, wait...
Skoro pa nemoguce, moraju da prodju Sloveniju. Vjerovatno su ovo "zalutali" u vremenu dok je prolaz bio dozvoljen.
@Gandalf
Ti stvarno imas zestok hobi. Totalni respect, al' samo ako ti se stvarno cijeli zivot ne svodi na paniku i pripremu za najnajgore (sto kod vecine "preppera" upravo i bude).
Evo ja razmisljam da sutra pazarim nesto vise nego inace cisto sto me brine sto ce vecina, vjerovatno, da krenu u totalni shopping spree cim se kod nas pojavi "prvi" slucaj ili dva. Bolje biti barem nesto bolje opremljen, nece se baciti. :P
Ja ne znam sto je ovolika kuknjava za turizmom. Nije ratno stanje, ljepota Dubrovnika i Durmitora ostaje, socijalne mreze i dalje rade. Samo smo malo pauzu napravili da ozdravimo. Eto nas kroz par mjeseci, pa i godinu, opet u lov na lajkove i hashtagove, ne sikirajte se.
Sta sve ovdje covjek moze procitati.. :hypnotysed:![]()
Kako se u 21vijek brzo dodje u situaciju da se zatvaraju granice i cijele drzave u karantin...
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ne svodi naravno. Uživam u hladnom oružju, alatima, novim vještinama, sitnim pripremama itd neko voli fudbal, auta, motore... Ja ne volim
Ja volim da sam spreman![]()
Turizam nije prodaja prehrambenih proizvoda ili robe široke potrošnje nego luksuz i vremenski vrlo ograničen proizvod.
Upravo ovo što si ti rekao "eto nas kroz par mjeseci, pa i godinu" je problem kod turizma.
Jer se prihodi planiraju sezonski i svaki mjesec bi trebao da ispuni očekivanja.
E sad ako ne dodju u aprilu, pa ne dodju u Maju, pa u junu umjesto 80% popunjenosti, hotel ima 45% itd - to nije dobro.
I nema veze što ce neko doći sledeće godine - nije došao ove i to su planirani prihodi koji su izgubljeni i koje ti niko ne može vratiti .
Last edited by Gandalf_White; 10-03-20 at 21:05.
Ja sam započeo opet Walking Dead od prve sezone, da se socijalizujem malo za nova vremena.![]()
Kako ce se osjecat mnogi glupo za 2-3 mjeseca...
Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks