Na kraju nas je 600 hiljada kao omanji grad u kini, predgradja u italiji, njemackoj...
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
U Crnoj Gori ga sigurno nema cak i u okruzenju su to zanemarljive brojke i slucajevi koji su dosli sa strane i uspjesno izolovani. Ne moze se reci ni da su Srbija, Albanija i BiH pogodjene, a u Dalmaciji takodje nije zabiljezen nijedan slucaj. Zdrastveni sistem ce biti na ispitu kada se pojavi prvi slucaj i adekvatna reakcija i izolacija je neophodna. Nadam se ipak da do pocetka maja da ce biti sve gotovo jer bi ekonomske posljedice bile katastrofalne globalno a kamoli za Crnu Goru.
Ajmo ovako :
- Preko 1000 osoba je pod nadzorom.
- Prethodne 2 neđelje ni jednom nije objavljeno koliko je osoba testirano na virus niti sa koliko testova raspolažemo (iako sve zemlje regiona i Evrope svakodnevno obavijestavaju koliko testova sprovode)
- upravo su letovi ka italiji najjeftiniji u februaru i martu i dosta ljudi ide da uhvati popuste i vraćaju se.
- Eno ono 2 za CNN što su rekli da nam virus ne moze nista - bili su u Milanu u sred zaraze pa se vratili. Stotine ljudi ima tako.
- Koliko se vratilo radnika sa kruzera zadnje mjesec dana ?
- koliko sa putovanja u Tajland/Vijetnam/Studiranja u Kini
- koliko naših studira u Italiji ?
- evo ekskurzije za 8 mart govori kolega gore
Itd itd
Nijesmo prkno od svijeta pa da nema konferencija, stranih zaposlenih, turista itd itd...
Nego je ovaj sezonski grip i pri tom neki zajebani soj pa se ljudi i ne javljaju.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Veoma je naivna i sama pomisao da nema zaraženih kod nas. Kada se proširi to će biti pakao. Sezona gripa i prehlada, simptomi isti što god da je u pitanju, a naše zdravstvo generalno mislim da nema potrebe komentarisati, a kako će tek biti kad se ovo pojavi..
Kod nas je umrlo do sad 4 osobe od sezonskog gripa, dbr je to, ama niko se ni obrnuo nije... Da su 4 osobe od korone preminule, to bi bio haos, tražio bi se šator više...![]()
Inače čuh da se priprema jedna bolnica za smještaj oboljelih, znači nije da se ne radi ništa.
A što mi radite, nisam napisao da se gradi bolnica, nismo Kinezi, nego da se priprema, tj. prazni.
Zbilja, koliko je dps sagradio bolnica za 30 godina vlasti? Da su barem ovu u Meljinama sacuvali koja je imala i opremu i kadar. Ali vazno je da su sebi sagradili kvadrata i kvadrata...Piii...
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
Skupe su bolnice, bolje usut 150m u MA...
Sreća je što smo mala država i dosta razuđena, sa manjim gradovima/naseljima... Uz to smo i strašljivi (śećate se pomračenja sunca?)... Tako da realno bi mogli ovo dosta dobro da suzbijemo kad se pojavi... Samo da se na vrijeme zatvore škole i institucije koje nijesu neophodne za funkcionisanje državnog aparata i da se narodu preporuči samoizolacija u kritičnom periodu...
Sent using Tapatalk
#fakenews
To je to...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ovo bi bilo važno ispitati. U Sloveniji su do danas uradili preko 900, u Srbiji manje od 100.
Ambasadorka Sanja prije neđelju dana reče za Dnevnik RTCG rekla da je većina crnogorskih studenata sa sjevera Italije trenutno u CG.![]()
https://www.standard.co.me/drustvo/v...cg-drzavljana/
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Pod nadzorom 300 i nesto, broj varira odlascima i dolascima, 40 testirano, a bilo je 1000 testova.
sta podrazumijeva nadzor, cekaju dumru?
nothing comes from violence and nothing ever could
I mene to interesuje, zašto ih jednostavno ne testiraju sve, čuš drže ih pod nadzorom ka' da su ZIO (zarazno interesantne osobe)
Ili će bit da su ti testovi generalno nepouzdani ili za sada preskupi pa se testiraju samo oni sa baš upečatljivim simptomima?
i na kraju ono važno, nemamo ni čime da testiramo jer nismo blagovremeno nabavili testove šta se da zaključiti po tome da se nadležni ni jednom nisu izjasnili koliko, kad , gdje i koga su testirali. Sad i da hoćemo da ih nabavimo nema ko da nam ih proda jer je vjerovatno jagma za njima. Ako griješim ti me demantuj. Možda i imamo neku smiješnu količinu koju moramo da štedimo za ... odabrane možda?
Last edited by Tivatech; 09-03-20 at 13:19.
Pa i ovaj i srbije je izgledao zdravo pa je bio pozitivan.
I na vrijeme su reagovali. Odje cekaju da nekome pluca odu u pitu i da reaguju. Haos.
pod nadzorom 380 a samo 40 ih testirano? a što ćemo sa ovih 340? ko zna koliko je ljudi došlo iz zemalja koje su potvrdile slučajeve virusa?
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Testovi nebi trebalo da su preskupi ako su privatno u Srbiji da vam odrade oko 150 evra . Ali moguce da ih nema . Pa Amerika ih nema jer su bili felericni oni prvi koje je distribuirala .
Zanimljivo da Italija zadnja daje broj novooboljelih i umrili a definitivno je Spanija sledeca ako im trend bude prelo 30 posto vise dnevno
E pa dobro, ako Pobjeda prenosi onda je to tako, ja sam oduvijek vjerovao Pobjedi ipak je to "novina od riječi"![]()
Eto kamp CRBC-a se priprema kao karantin za Corona virus
Njih 340 je bilo u kontaktu sa ovih 40 ili nema simptome.
Samo me zanima kako ih nadgledaju, daljisnki.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks