Onda nema vise testova, potrosili zalihe
Evo i u Chile stiglo... Ovi izvjestavaju kao da je Ebola u najmanju ruku.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Pa izgleda da ih oni i ne testiraju više prate situaciju strogi karantini da se suzbije sirenje, one koje imaju teze simptome lijece i to je to..
Smeće od potrala ona kenja za medalju jedino sto mi se čini da sistem kontrole koji su napravili Kinezi bas ovako funcionise..
https://www.telegraf.rs/vesti/srbija...ceka-rodjendan
Svjestan sam da je rano za procjene i da je trcanje pred rudu, ali mislim da ce se pokazati da ce citava ova prica imati mnogo vece posledice po ekonomiju, nego po zdravlje. Ovo prvo je izvjesno, za drugo treba jos sacekati.
Gando alamirao i drugu domovinu
Australci ispraznili markete
https://amp.index.hr/article/2161594...g-koronavirusa
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
Purko prije dva dana kaze nema otkaza aranzmana itd a evo jutros vec potpuno drugacije . Znaci u dva dana je krenulo nizbrdo .
Bojim se da ce ekonomija zestoko da plati . Ne zemlje vise neke manje ali mislim da ce svaka imati stetu
20 i nekog januara pokušao sam da kupim maske i u jednom visemilionskom gradu 6 glavnih lanaca supermarketa nisu imale niti jednu na stanju.
Već su tada radili skrining i odvajanja iz Kine... Zato i nije buknulo kod njih.
Ali im sad nije svejedno
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Pricao sam danas sa jednim Kineskim inzenjerom koji godinama zivi u Evropi.
Kaze da je ova kriticna Kineska pokrajina pretvorena u neku vrstu zatvora. Tu niko nista ne radi, svi sjede u kucama, a ono sto im treba za zivot dobijaju spolja….iz ostatka Kine.
Tako su zaustavili sirenje. Kad nema kontakta medju ljudima , nema ni sirenja virusa.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
To ti je ono - poslije ebanja nema kajanja... A kad nema ebanja nema ni kajanja hshahaha![]()
Voditelj Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) rekao je danas kako trenutna stopa smrtnosti potvrđenih slučajeva koronavirusa iznosi oko 3,4%,
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Interesanto je da ljudi uopste ne znaju sta karantin . Evo recimo ne daj Boze kbc de mora staviti u karantin . To znaci automatsko zatvaranje bukvalno . Svi koji su se zatekli u njega . Osoblje , bolesnici , pratnja , bukvalno svi ostaju unutra .
Od vani se donosi sve .
I to tako traje dok zadnji bolesnik od te bolesti se izlijeci ( ili umre svejedno ) pa plus period inkubacije .
E sad to zamislite na grad ili na veci dio . Zato isam i napisap da samo Kina je to mogla . Vidite koliko su lose reagovale Italija ili Japana znali su , zamislite da se kod njih pojavilo prvo i da he morap Tokio ili Rim u karantin .
Eh, sad...
Loša (kasna) reakcija, korupcija, centralizam, zataškavanje i privođenje ljekara koji su upozoravali na epidemiju - su uopšte i razlog zašto sada već govorimo o pandemiji korona virusa. Opet, središte je bilo u Vuhanu, a virus se odatle uspješno proširio na više od 80 država svijeta i svaku kinesku provinciju.
Tako da, sačekao bih sa aplauzima Kini.
In vino veritas
U startu jesu debelo pogriješili ali više griješe Italija i Japan.
Znali su za opasnost (za razliku od Kine) a ništa nisu preduzeli niti preuzimaju (za razliku od Kine).![]()
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
Sigurno je i kod njih svega toga bilo . Ali zamisli da se to pojavilo bilo gdje ? Mislis da bi iko odmah posumljao na nesto tako . Pa imamo kid nas svskodnevno guzve od gripe . A sad zamisli grad od 11 miliona ljudi .
Kao uvjek u zivotu posle bitke su svi generali . Cak na pocetku ni who nije to ozboljno shvatao . Valjda neki sledeci put svi budu malo pazljiviji i bolji
ko još ne vjeruje da u Crnoj Gori nema Korona virusa neka digne dva prsta? :victorious:
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ja bih potpisao sad da ima bar 100 zarazenih
Neka pozovu narod koji ima temparaturu itd da urade test pa ce vidjeti![]()
Da li ce i zasto hoce nase prodavnice dici cijene kad se registruje prvi slucaj virusa?![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Pogledajte na ovoj stranici broj oboljelih van Kine. Cetvrti grafik.
https://www.worldometers.info/corona...e-tot-outchina
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks