Originally Posted by
Dejan
Ali ne trebaju Šveđani da nam budu uzor po tom pitanju. Tako rade životinje, čim mladunče ojača da može samo da se hrani, šibe. Treba li da se ugledamo na životinje? Ja neću.
Sarađujem sa Šveđanima, znam kakvi su to ljudi. Hladni, bez ikakvog duha. Ako smo mi jedna krajnost, budite sigurni da je Švedska druga krajnost po ovom pitanju. Pa tamo u vrtiću đecu od po godinu i po ne hrane nego moraju đeca sama da jedu. Oni ih na samostalnost pripremaju od rođenja.
Jedan od razloga zašto su najnaprednija nacija.
Nauče te da si samostalan. Sa 12-13 radiš u Mekdonalds ili nedje po par sati nedjeljno da osjetiš kako je kad imaš svoj keš.
Ne piše ti majka domaći i ne uče sa tobom.
A ako imaš 23-24 i živiš sa roditeljima šalju te psihologu da vide šta nije u redu sa tobom.
Ne samo za Švedsku nego i druge razvijene zemlje.
Osjećaj lažne sigurnosti koji mi namećemo našoj djeci je kontraproduktivan i ne sprema ih za zivot.
Ja sam gledao odrasle ljude kako plaču u sred sezone zbog gluposti jer nijesu navikli ni na kakav pritisak i onda kad krene da im puca sa svake strane ne znaju kako da se postave.
Opet, treba biti fer - kod nas nije moguće da se mladi osamostale rano jer je socioekonomska situacija takva da ih nema ni u jednoj kombinaciji i ako rade za dobru platu - renta + hrana + računi su 80% te plate.
Meni je čudno od tipova kao što je gore mrgo naveo, koji su situirani i imaju opciju da žive svoj život nezavisno a oni se odlučuju za sigurnost krda
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Bookmarks