Results 1 to 20 of 20

Thread: ...and here comes...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default ...and here comes...

Po vama najbolje/najgore ekranizovan roman ?
    one day, after school.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nadam se da me niko nece objesit ako kazem da je najbolje "LOTR", a najgori... 'bem li ga... recimooooo "Lelejska gora" salim se, "Onjegin"... uzasno me nervira ekranizovanje ruskih klasika na engleskom... sve Evgenije cavrlja sa dragom sa irskim akcentom... zajebi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

heh, zaboravio si "orlovi rano lete", sa circa 12 slika u sekundi. (zvuk, naravno, zuri, kao u satelitskom prenosu.)

meni je "zivotinjska farma" bila dno. dochim, pretpostavljam da ima i gorih, no se nisam mogao batrgati sa pokushajima filmovanja romana koji mi se ne dopadaju, ili onih kojih mi se toliko dopadaju da smatram blasfemichnom i samu pomisao na ekranizovanu verziju. zato ni pod razno necu da gledam "nepodnoshljivu lakocu postojanja". nikad.
    What, no signature? No funny line? No catchy song lyric? F*ck you.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

`great expectations` najgora, ili jedna od najgorih verzija Paltrou-Houk kombinacija.Propusti u scenariju neobjashnjivi, mada solidna produkcija ..Neka bude to, jer sam emotivno vezana za tu knjigu pa neke stvari ne mogu oprostit.
    one day, after school.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bubby[Y
    ]`great expectations` najgora, ili jedna od najgorih verzija Paltrou-Houk kombinacija.Propusti u scenariju neobjashnjivi, mada solidna produkcija ..Neka bude to, jer sam emotivno vezana za tu knjigu pa neke stvari ne mogu oprostit.
    potpisujem
    neka samo propusti u scenariju nego KRAAAJJJJJJ!!!!!!!!!!
    postoji razlog zasto se knjiga zove velika iscekivanja. jer su ostala iscekivanja, nijesu se desila. morali su ga zasecerit radi priglupe publike
    holivud :mad:
    ko pijan? kakav sank?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

knjiga je skoro uvjek bolja,ali ima izuzetaka...nekad volim film cak i kad je knjiga bolja.
    Bram Stokerova Drakula je super i knjiga i film.
    Jes da si pitao/la za roman,ali meni se sem filma Tit Andronik nista od Sekspirovih djela prenesenih na mali ekran nije svidjelo.
    my dark twin...the annihilating feminine
    ...does not need...civilizing

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

meni jeste "bura". a od ostalih (nonshakespeare): "gone with the wind" (njam). ne znam zashto postoji generalna tendencija da ekranizacije budu loshe...&to ne samo Ubistveno Zahtjevnih knjiga..."catch 22" nije mi se dopala, npr..."great expectations", meni jaaaakooo drag film, nema veze s dickensom (kojeg sam vishe prelistala nego prochitala naknadno), ..."fight club", vrlo vjeran, sve do samog kraja, koji me vrlo neprijatno iznenadio.ali najveca razvalina je ekranizacija kamijeve "kuge"...shrgutala sam zubima all the way to reno.**** it, chak ni "dnevnik bridget jones" nisu prenijeli na platno kako treba! strashno.
    i work these hands to bleed cause i got mouths to feed
    and i got 15 dollars hid above the stove

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Shakespeare nije bash fair konkurencija, jer on uvijek sluzhi kao one of the ways da se rezhisjor uhvati u koshtac sa dragim mu & bliskim temama, a ne kao postavka u klasichnom smislu te rijechi... Konkretno kod "Titusa" to su diktatori (Hitler, Musolini...)!
    Mada ja volim da odgledam sve ekranizacije njegovih djela.

"Nepodnoshljiva..." je sasvim okay film no matter shta ...& Irene kazhe.

(Sunchice Sine, ide tata u rat!)
    i left my urge in the icebox.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1,211
    Thanked in
    876 Posts

Ja se par dana spremam da pogledam fahrenheit 451. je l' gledao neko? (truffautova verzija je u pitanju)
    Meni je dangerous liaisons massu kul (mada nisam čitao knjigu), od šekspirovih su dobre ekranizacije kennetha branaghe (hamlet, othelo, much ado about nothing, baš bi mogli opet da puste taj serijal na TV-u), dok mi se 'modernizovana' verzija romeo & juliet ne dopadnu (mada je claire danes naj-julijskija od svih potencijalnih julija s one strane hollywooda), za razliku od pomenutih grejt ekspektejšnsa, koje igrom slučaja ne pročitah do kraja pa me kraj nije mogao razočarati.
    Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

najbolje ekranozivan cini mi se da je lotr a najgore...ne bih znao tacno ali kad trebam da se odlucim neka bude harry potter jer je knjiga bolja za 5 klasa od filma.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

film high expectation se nije trebao zvat tako i sve bi bilo sa andjelima. bio bi fin film sa krajem koji je nekako holivudski. isto vazi za jos pojedine.
    a sto se tice najboljih, meni se mnoogooo svidja rjesenja koja je nasao reditelj za film high fidelity. ona prica dzona kjuzaka i sl. jes da je knjiga u londonu i jos neki detalji, ali sve u svemu za pohvalu
    ko pijan? kakav sank?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1,211
    Thanked in
    876 Posts

a gleda li britansku verziju velikija ocekivanja, bila je nedavno na TV-u? ona je i 'originalna' i dobra. te razlike u scenariju naspram knjige često znaju da zasmetaju, pogotovo hard core fanovima dotičnog djela.
    Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

u, jes, "catch 22" bejashe bezveze. + mi nije jasno kako ga uopce moze ukapirati neko ko nije prochitao knjigu.
    What, no signature? No funny line? No catchy song lyric? F*ck you.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma najgori su nashi filmovi , poput Chudo nevidjeno i sl. Pravi seljachki...Tesarski...Tovarni... To je zamor gledati...
    Under wandering stars I've grown..
    ..Always Out Numbered...Never Out Gunned...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by seTh
    Ma najgori su nashi filmovi , poput Chudo nevidjeno i sl. Pravi seljachki...Tesarski...Tovarni... To je zamor gledati...
    Error! You are too stupid to post here.
    i left my urge in the icebox.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

da - "high fidelity", a kad smo kod hornbija, "about a boy" je sramota. i pored sjajnog soundtracka.
    i work these hands to bleed cause i got mouths to feed
    and i got 15 dollars hid above the stove

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

(sho je super ovo kad se iZkucash kao retard i sve ode u some kind of ambis)

Vadjenje ovog topica sa samog dna fioke pripishite mom lately inner insanity-u i ignorishite skroz.

Naime, dobre, loshe, parcijalne, odlichne.....pricha o ekranizacijama moze da bude vrlo sjeb. shto zbog potencijalnog "zaborava" nekih bitnih naslova, sto zbog nemogucnosti da se prava lista "ekranizovanih djela" i napravi.....a da ne pominjem da su djela sama po sebi vjerovatno dvadeset i neshto puta bolja od samog filma.....
    No dob.Da ne pretjerujemo nego da po-nabachamo to sto imamo.Uz jaki focus na novelse ne.....

Moram pochet sa High Fidelity-em (spalite me).Sladak je onaj Hornbi stvarno.Chak i kad mu izmijenite neshto sushtinsko (u ovom sluchaju poziciju, mjesto) ispada kool.
    Zanimljivo kako mi se feeling izmijenio kad sam odgledala starog Oliver Twist-a u odnosu na novog.Neshto slichno se desilo i sa Little women.....onaj oldie je bash sweet.Nekako opipljiv.A ova novija verzija mi je ipak daleka.
    Ekranizacija Quiet American-a mi je "tanka", u odnosu na na primjer adaptaciju To kill a mockinbird, koja je opet nekako "bukasta" (povezave su mi za ispitivanja, a izrazi kao da sam gladna).

Godard-ovi Bande a part i Vivre sa vie su stvarno nesto specifichno i neobjashnjivo.Kao i Dreamers-i. I smatram da se Altmanov M.A.S.H. nema sho extra komentarisati. A ne bih da zaobidjem ni vec pomenutog Truffaut-a i Fahrenheit 451 (ovo sve ide u special kutiju).
    A Kubrick.....tu defitivno ide Lolita i Clockwork orange (i novija verzija Lolite je sazvakljive prirode, mada a little bit horizontalnija).
    Polu-ochekivane dobre adaptacije-ekranizacije su zasigurno Fight club, Trainspotting, Goodfellas, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Maltese falcon, Double indemnity, 39 stepenica.....a u neki posebni paketic stavljam Virgin Suicides (too much private sa moje strane, al' nekako neizbjezno).I nekako gotivim stari All the king's men (sue me). A Cidade de deus me posebno "zvichio".

Izvinjavam se Scorsese-u za The age of innocence, i Palmi za Black Dahliu (bash je danas bila na nekom od canala).Auf.Carrie je koolturana skroz i sve.....a ovo malo ubija.Maybe pretjerujem.....al' kao da se put "izgubio".
    Beach ne volim.Smece.Fair game too (samo cu se nasmijati). Girl with a pearl earring nista posebno (i ne znam chemu svo ono "ludilo" kad je izashao).

Sha sa Carlito's way, Fear and loathing in Las Vegas, Man on fire.....gledajuci ih kao adaptacije naravno.....

Btw je li moguce da niko nije pomenuo Kuma, Forrest Gump-a, Once upon a time in America i te neke nazovimo classicse.....strange.....

E da.....gotivim ga al' ne znam da li da ulozim u to.....Da li gledati Germinal-a?

Da nije dosta.....jes.....(bow-ishem svemu sho sam zaboravila spomenuti).....

Last edited by paralelopipak; 03-11-08 at 00:37.
    "what sick ridiculous puppets we are,
    what stupid little stage we dance on,
    what fun we have,
    dancing,fucking not a care in the world,
    not knowing who we are,
    we are not what was intented....."

Thanks Thanks Given 
    6,722
    Thanks Thanks Received 
    6,418
    Thanked in
    2,695 Posts

Quote Originally Posted by paralelopipak View Post
    Btw je li moguce da niko nije pomenuo Kuma, Forrest Gump-a, Once upon a time in America i te neke nazovimo classicse.....strange.....
    Tek kad procita co'ek Forresta zna da cijeni film
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Paralelopipche, ne ostavi nam nista..
    samo cu stavit u vrh Paklenu pomorandzu, Fight club, a zanimljiva je,mada ne tako dobra i ekranizacija Ljubavi u doba kolere. uvijek sam se pitala da li su dobre ekranizacije one koje se dosta pridrzavaju knjizevnog predloska ili se prosto vjestina reditelja ogleda u tome sto nama izgleda da se pridrzava...
    E da ne zaboravim - Smrt u Veneciji mi je isto Ok,
    Pazolinijeve opsesije grckim mitovima.. Iha..
    "Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ime ruže - film ochajan, knjiga FENOMENALNA!
    Takodje Bourn trilogija - i knjige i film odlichni...
    Ne sjećam se baš najbolje filmske verzije Farnhait 451, znam samo da me je knjiga oduševila i da željno očekujem Darabontovu verziju...
    Takodje ne bih zaboravio Kurosavin Rašomon i Akutagavinu knjigu (tačnije njegove priče). Niceeee! Bard je bard jbg...
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks