Page 6 of 32 FirstFirst ... 234567891016 ... LastLast
Results 126 to 150 of 795

Thread: ADSL - prica za prodaju i marketing

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prekljuce je u H. Novom tehnicar iz T-Koma dosao kod kupca da montira ADSL. Donio je modem, spojio ga na telefonsku liniju i na svoj laptop, probao i potom rekao: sve radi, a vi sad zovite neku od racunarskih firmi iz HN da dodje da ADSL spoji i podesi na vas racunar.

Jeli moguce da se ovako posluje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djoks View Post
    Prekljuce je u H. Novom tehnicar iz T-Koma dosao kod kupca da montira ADSL. Donio je modem, spojio ga na telefonsku liniju i na svoj laptop, probao i potom rekao: sve radi, a vi sad zovite neku od racunarskih firmi iz HN da dodje da ADSL spoji i podesi na vas racunar.

Nadamo se da nije moguce . Ukratko da opisemo rad tehnickog osoblja kod korisnika:

1. Instalacija CPE opreme (povezivanje, konfigurisanje odabrane opreme - tel.parica, splitter, modem/router,...),
    2. Autorizacija na Internet,
    3. Registrovanje podataka za korisnika (ADSL nalog, lozinka),
    4. Autorizacija na Internet (korisnicki nalog). Sve pomenute akcije se obavljaju sa prenosivog racunara tehnickog osoblja kompanije.
    5. Ugovori,...

Korisnik na svom PC moze/treba kreirati broadband konekciju (da bi se pokrenula PPPoE sesija) ukoliko je kupio osnovni model CPE opreme. Osoblje helpdeska je detektovalo veliki broj neuspjelih konekcija novih ADSL korisnika zbog kucanja pogresnog usera (bez @cg.yu).Takodje, moze se desiti da korisnik nema mreznu karticu. U tom slucaju se gore navedene akcije sprovode u saglasnosti sa korisnikom, dok se korisniku daje sugestija da u nekoj od racunarskih kuca kupi pomenutu karticu.

Naravno, na brojevima helpdeska se moze dobiti osoblje koje moze pomoci korisniku oko kreiranje broadband konekcije, povezivanje racunara na Internet (vise racunara),..., konfiguracija CPE opreme, ...

Sve ostalo je neprofesionalno, i nadamo se da se ne desava na terenu. Molimo vas sve (bez izuzetka) narocito nove korisnike da ukoliko uoce neke nepravilnosti, imaju lose iskustvo posalju email, kontaktiraju helpdesk (adresa, telefoni su poznati).

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eto, nazalost - tako se desilo. Uputicu korisnika da Vam se obrati, jer ovo nije u redu s' obzirom da je isti platio posteno instalacionu taksu, a doveden je na pola puta i forsiran da dodatno plati nekoj od racunarskih firmi da dovrsi posao T-Koma.

Kako korisnik moze samostalno kreirati konekciju, ako mu se primjera radi ne da ili mu neko od inzenjera T-koma ne izvrsi instalaciju "Trendchip bridge utility"?

Thanks Thanks Given 
    630
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    59 Posts

Ista stvar se desila i meni. Čovjek je bio 5minuta, i reka ti sve ostalo namjesti sam, izvini žurim. No nebitno, nije bila tolka filozofija namjestit to. Masa drugih stvari od Telekoma i priče koje čujem ovdje će učinjet da posle isteka ovog ugovora (a eo srećom ističe ovog mjeseca), pređem na wireless, porodično prelazimo na pro-monte, i da eventualno ukinemo fiksni fon.
    Jako je što ja zapravo nisam kupio onaj ruter, no iznajmio .. 85eura? Dooooooobro.
    Sviđa mi se takođe što mi nisu naplaćivali prekoračenja limita, kad im je svakodnevno pucala veza, po 2-3 gb .. ae.
    Računi su ostali isti i posle 10-og mjeseca kad ističe pretplata za ugradnju rutera.
    Prije se dešavalo da Telekom ukrade preko telefonskog računa i duplira impulse međugradskih poziva, to sam sazna slučajnim vađenjem listinga. (da podsjetimo, tad se i to plaćalo 3-3,5€, sad ne znam kakva je situacija sa tim, možda nema potrebe, jer evo sisaju lovu sa svih strana, al nikad nije dosta izgleda).

E da...
    Hvala, dragi T-com-e.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eto, nazalost - tako se desilo. Uputicu korisnika da Vam se obrati, jer ovo nije u redu s' obzirom da je isti platio posteno instalacionu taksu, a doveden je na pola puta i forsiran da dodatno plati nekoj od racunarskih firmi da dovrsi posao T-Koma.

Kako korisnik moze samostalno kreirati konekciju, ako mu se primjera radi ne da ili mu neko od inzenjera T-koma ne izvrsi instalaciju "Trendchip bridge utility"?
    Korisnik bi trebao da dobije instalaciju (Trendchip bridge utility) na odredjenom medijumu.

Objasnjenje, pomenuti program je neophodan ukoliko kojim slucajem korisnikov modem bude vracen na default vrijednosti (VPI:1 VCI:32) - dakle za kasnije. Sa programom se omogucava pristup modemu i samo njegovo konfigurisanje.

Naravno, kao sto je vec napisano, modem je vec konfigurisan na pravi nacin od strane tehnickog osoblja.

U svakom slucaju, korisnik moze uvijek da kontaktira osoblje helpdeska.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by ßřgěńjĺ View Post
    Pa onda ti ostaje jedino da ih tužiš , ali moraš imati u vidu da i ovo može jako da se oduži i naravno tu su još i troškovi suda, advokata...
    Srećno šta god da odlučiš
    Kad u jednoj ruci drzis Zakon i Pravilnik, a u drugoj ruci imas predmete koji su dokaz krshenja pomenutog Zakona i Pravilnika (sa sve ovjerom i pechatima) onda sud ne predstavlja neki veliki marifet. a troskovi proistekli samim procesom sudjenja lako ce se namiriti kad legne odshteta, a za "KUSUR" cu da te vodim na kubu mjesec dana (jeeee dobili smo 1. nagradu ).

sve u svemu, tebi hvala puno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zar je moguce da su neki tako prosli sa instalacijom ADSL-a? Svasta... pa koji je to nacin; to govori koliko su zaposleni neozbiljni i bezobrazni i ne mare za klijente. Boze sacuvaj, pa oni ne znaju za poslovnu etiku. :mad:
    If you make people think they're thinking, they'll love you.
    If you really make them think, they'll hate you.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Korisnik nije dobio nista... Ostavljen mu je modem i receno mu da se obrati nekoj od racunarskih firmi. Cak mu ni broj telefona nijesu ostavili gdje da zove. To je zaista bahato, i ne znam ni sam cemu onda placanje te instalacione takse ako instalacije - nema. Ovo je - isporuka, a ne instalacija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Korisnik nije dobio nista... Ostavljen mu je modem i receno mu da se obrati nekoj od racunarskih firmi. Cak mu ni broj telefona nijesu ostavili gdje da zove. To je zaista bahato, i ne znam ni sam cemu onda placanje te instalacione takse ako instalacije - nema. Ovo je - isporuka, a ne instalacija.
    Da ne govorimo o tome sta bi uradili da se ne placa redovno tel. racun. Pitam se da li T-com barem povremeno kontrolise rad svojih zaposlenih?

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Trinity from Zion View Post
    Da ne govorimo o tome sta bi uradili da se ne placa redovno tel. racun. Pitam se da li T-com barem povremeno kontrolise rad svojih zaposlenih?
    a zasto da ih bilo ko kontrolise kad su svi vrsni struchnjaci? :yipiiii:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by KUGLAGER View Post
    Kad u jednoj ruci drzis Zakon i Pravilnik, a u drugoj ruci imas predmete koji su dokaz krshenja pomenutog Zakona i Pravilnika (sa sve ovjerom i pechatima) onda sud ne predstavlja neki veliki marifet. a troskovi proistekli samim procesom sudjenja lako ce se namiriti kad legne odshteta, a za "KUSUR" cu da te vodim na kubu mjesec dana (jeeee dobili smo 1. nagradu ).

sve u svemu, tebi hvala puno
    Jes , pa da me ostave tamo

BTW zna li se ko su dobitnici nagrada?

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by ßřgěńjĺ View Post
    Jes , pa da me ostave tamo

BTW zna li se ko su dobitnici nagrada?
    www.cg.yu
    eo pa chitaj

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

kakve poklone nam je spremio T - com za novu godinu zna li se ?

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Moguce. Poslije ja moram podesavati racunare . Cesto se desi da im kazu da nemaju mreznu, a mrezna integrisana na ploci

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi, izborismo se nekako protivu zla i nepravde!!! Jedna bitka je dobijena (pravne i moralne prirode), a vidjecemo kako ce ici dalje. Ovih dana sam primio e-mail sljedece sadrzine:

Postovani korisnice,

Obavjestavamo Vas da ce sati uplaceni prije pocetka nove dial up ponude (do 16.08.2006.godine) vaziti i nakon Nove godine.

Sretni praznici i uspjesna Nova 2007. godina!

Vas T-Com
    Eto, nesto se pozitivno ipak dogodilo!?

Moram se zahvaliti menadzmentu Telekoma, koliko god mi to bilo mrsko i strano! Neka je i Vama, moj T-Kome, srecna i uspjesna Nova 2007. godina, ali ne preko nasih, posustalih i cijenama pogrbljenih, ledja.
    Last edited by Djoks; 29-12-06 at 22:09.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Ddda, da, samo sto sam ja spiskao sate ko blesav, da mi ne bi sto oduzeli....
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da ako sledece godine bude bolje...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    Ddda, da, samo sto sam ja spiskao sate ko blesav, da mi ne bi sto oduzeli....
    vole da se igraju sa nama :hammer:
    so play the same game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vijesti, 30.12.2006.

T-COM IZAŠAO U SUSRET KORISNICIMA INTERNETA

Sati važe i poslije Nove godine

Podgorica - T-Com korisnici, koji su kupili internet sate prije početka nove dial-up ponude koja je počela 16. avgusta, moći će te sate da koriste i nakon 31. decembra ove godine - odlučeno je u kompaniji, s obzirom na to da među korisnicima ima dosta onih koji još nijesu utrošili sate kupljene “po starom”.

Sredinom avgusta, kada je T-Com ponudio pakete kojim se podrazumijeva da kupljeni internet sati, u zavisnosti od njihovog broja, traju unaprijed definisan period, korisnici su obaviješteni da bi ranije uplaćene sate trebalo da potroše do kraja godine.

Prema jučerašnjoj odluci iz kompanije, o kojoj su informisani svi dial-up korisnici usluga T-Coma, korisnicima je rečeno da uplaćene sate mogu da koriste i u narednoj godini. Iz kompanije nije precizirano koliko dugo će korisnici moći da koriste te sate.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by danuskica View Post
    Vijesti, 30.12.2006.

T-COM IZAŠAO U SUSRET KORISNICIMA INTERNETA

Sati važe i poslije Nove godine

Podgorica - T-Com korisnici, koji su kupili internet sate prije početka nove dial-up ponude koja je počela 16. avgusta, moći će te sate da koriste i nakon 31. decembra ove godine - odlučeno je u kompaniji, s obzirom na to da među korisnicima ima dosta onih koji još nijesu utrošili sate kupljene “po starom”.

Sredinom avgusta, kada je T-Com ponudio pakete kojim se podrazumijeva da kupljeni internet sati, u zavisnosti od njihovog broja, traju unaprijed definisan period, korisnici su obaviješteni da bi ranije uplaćene sate trebalo da potroše do kraja godine.

Prema jučerašnjoj odluci iz kompanije, o kojoj su informisani svi dial-up korisnici usluga T-Coma, korisnicima je rečeno da uplaćene sate mogu da koriste i u narednoj godini. Iz kompanije nije precizirano koliko dugo će korisnici moći da koriste te sate.
    Ja sam mislio da je ta situacija rijesena, medjutim cujem da velikom broju ljudi su ponistili sate.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ja sam mislio da je ta situacija rijesena, medjutim cujem da velikom broju ljudi su ponistili sate.
    Molim vas, mozemo o ovome na novom topicu - ipak je ovdje mjesto za pricu o ADSL servisu. Sto se tice sati, svi oni korisnici koji su imali sate i dalje ih imaju, tako da je pogresna informacija o vracanju sati na 0 .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

ja mislim da su brzine ocajne dajte nesto brze ali da je flat i da ima veliki upload tj. brzinu upl /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo sad vidjeh da su poceli da prodaju i wireless modeme. Cijena modema: 52.5 € , Instalacija ADSL modema: 12.5 € = 65 eura.

Mogu li ja da im vratim ovaj sto su mi ga prodali za 40 eura i da uzmem ovaj D-Link 684T uz doplatu 25 eura ?

Pretpostavljam da ne moze, ali reko da pitam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maveric View Post
    Evo sad vidjeh da su poceli da prodaju i wireless modeme. Cijena modema: 52.5 € , Instalacija ADSL modema: 12.5 € = 65 eura.

Mogu li ja da im vratim ovaj sto su mi ga prodali za 40 eura i da uzmem ovaj D-Link 684T uz doplatu 25 eura ?

Pretpostavljam da ne moze, ali reko da pitam.
    T-Com nikome do skoro nije prodavao CPE opremu, ne narocito po uslovima koje vi navodite. Do skoro je oprema davana na koriscenje. T-Com ce pocev od 1.12.2006. u sklopu ADSL paketa, odnosno svojih maloprodajnih aktivnosti, u svoju ponudu uvrstito nekolika tipova CPE opreme. Na ovaj nacin se korisniku daje mogucnost da izabere CPE opremu u skladu sa svojim potrebama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    49
    Thanked in
    37 Posts

Default //

pitanje za helpdeska ..........

koliko jedan gigabajt ima megabajta ?????????????????

i drugo da li prekoracenje od 240mb moram da platim ??????????

cekam konkretan odgovor

Page 6 of 32 FirstFirst ... 234567891016 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)