Results 1 to 25 of 108

Thread: Poimanje jedne vjere/religije i prihvatanje/negiranje drugih

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Ljudi ovo je premnogo za mene diskusije .....biću kratak i povlačim se. Povlačim se ali ne zbog toga što nemam adekvatne odgovore....čak štoviše mislim da bih mogao knjigu od 1000 stranica i to u A4 formatu ispisat i OPET ne bih rekao sve ono što bih imao. Ali JA SAM JEDNA KLASIČNA LJENČUGA i to me prati kroz cio život.
    Biću kratak i povlačim se!
    @yespeace.e ... moje je mišljenje da i ti dobro znaš ono što i ja znam, ali iz nekog razloga to prećutkuješ i OPET iz meni nejasnog razloga želiš da napišem nešto što bi uvrijedilo mnoge vjernike. Ali ja to ne želim da uradim. Uradio bih VRLO RADO sve što je do mene da ukažem ljudima na zablude u koje ih uvlače "duhovni gurui" samo kad bih znao da je to izvodljivo. Ali na žalost to bi imalo kontraefekat i samo bi napravilo još veći zid između njih i istine.
    @jokaš.... u svemu ovome vidim tvoju iskrenost i hvala ti na tome jerrrrr takvi ljudi mi uljepšaju dan. Najviše volim kad vidim kod ljudi naivnost i iskrenost..... u današnja vremena to su DIJAMANTSKI ukrasi karaktera i ličnosti.
    Potpuno je nebitno spaljivanje i trganje knjiga jer se tokom vjekova istina prenosila s koljena na koljeno. Bitna je INFORMACIJA. Imaš je! A sve ostalo je posao Svetog Duha. Ako nijesi do sad imao prilike da čuješ KOMPLETNO jevanđelje.... pođi do nekog pravoslavnog sveštenika da ti predoči jevanđelje(to mu je i posao), pa da vidimo tvoju reakciju To je istina i nema druge alternative.
    @Fidel Castro..... toliko je razloga da moj um(skromni) bilo kakvu diskusiju na temu evolucije doživljava kao udaranje čekićem po glavi. Izvini molim te ali stvarno sam bio iskren.
    Što se tiče Biblije, ja jevanđelje ODLIČNO poznajem, ali nijesam neki naročit poznavalac kompletne knjige. Znam osnovne istine koje su dovoljne da mi niko ne može citate vaditi iz konteksta i iskrivljivati istinu.
    A što se tiče PREpoznavanja lošeg i dobrog??? Nisam mislio na to što nam Biblija kaže. Već je pitanje bilo postavljeno u smislu "evolutivnog" razvoja svijesti i razuma. Odnosno, da li je uopšte IZVODLJIVO da se u borbi za opstanak u kojoj preživljavaju PO LOGICI STVARI najsuroviji i najjači "predatori" razvije svijest koja PO NEČEMU?!?!?!?! prepoznaje i PRAVI RAZLIKU IZMEĐU DOBROG I LOŠEG!?!
    To je n e i z v o d lj i v o!
    @Bugi..... ODLIČNO pitanje.
    Ljudi razvalih se kucajući, ovo mi je škola da više ne ulijećem u diskusije
    Last edited by pecaros; 16-01-20 at 16:39.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)