Sad je mnogo veca razlika izmedju ljetnjih i zimskih guma, nego ranije.
ko je pazljiv moze i sa ljetnjima...ali to je veliki rizik i mucenje...kad se sjetim kako sam isao na zlatibor i durmitor sa 4 ljetnje godinama i kakvo je to mucenje bilo...
ali tada su gume bile ozbiljno skuplje...17icu sam placao preko 200e po komadu...sad uzmem 4![]()
Sad je mnogo veca razlika izmedju ljetnjih i zimskih guma, nego ranije.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ljudi kakvo mučenje,suvo je preko dana,nema leda,sunce grije evo dva dana.
Maksimalno sam zadovoljna brzinom interneta kod vas.
James Tiberius Kirk
Lanci za snijeg V2.0
Designed in Croatia
Made in Italy
Cijena skromna, 320 eura bez postarine plus PDV.
Stay salty.
Ovo izgleda odlično ali,kad bi ti ih neko drugi postavljao.Te izbroj komada koliko od čega(ajd' to kad odrediš za tvoje točkove jednom uradiš)te plastične vezice,te postavi,te naiđi točkovima,te skini plastike,te protegnu ključem.Ajd' nije nešto što se ne može uvještiti ali za nekog ko stavlja lance 2 puta u toku godine- odoše prsti.
A ako se desi da spadne neki i ne primjetiš,otprilike ka' kad prosječni tel.zaboraviš na krov i kreneš autom-vrćeš se izbezumljen
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Ovo resenje ljetnje gume+ lanci je ekstra s prednjom vucom, pogotovo ako treba da zakocis nedje nizbrdo pa te prestigne zadnji kraj...
Kola sa abs-om ce ti opet ogranicit silu kocenja na minimum zbog toga sto na zadnjoj osovini nema prijanjanja, da bi sprijecilo blokiranje zadnjih tockova koje bi prouzrokovalo okretanje auta
Dobrim vozacima ne trebaju lanci...
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
To je ono sto te uvali u problem.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Mondeo Mk4, 225-45-17. Hocu 4 nove da uzmem, trenutno je u ponudi sledece:
Dunlop SP Sport - 58 €
Continental PC 6 - 99 €
Uniroyal RS5 - 90 €
Bridgestone Turanza T005 - 99 €
Hankook Ventus Prime 2 - 82 €
Hankook Vkinergy 4S - 96 €
Pirelli Cinturato P7 - 91 €
Ovo su cijene u Vujacic, Monteparts i autogumepg.me, to su jedini sajtovi koje sam nasao da imaju pretragu po dimenzijama. U cetvrtak cu vidjeti sta imaju Castelana i Simant.
Cudno mi je da Barum npr nema uopste ljetnje u ovoj dimenziji. Hankook nema bas sjajne ocjene u ovoj dimenziji na tyrereview.co.uk. Dunlop ima sasvim solidne ocjene, ima li ko iskustva sa ovom gumom? Da naglasim da vozim sasvim lagano, malo iznad ogranicenja, ponekad dam sebi oduska do 130-140 max ali rijetko.
U greenell ti je Continental i Uniroyal masu jeftiniji
Najjeftinije Continental gume i njihove pod marke sam nasao kod ovih:
068368888
067368888
Ne znam kako se zove firma (iz PG) ali sam se iznenadio koliko su povoljniji od ostalih.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
To su ti ovi sto ih kolega spominje iznad tvog posta.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Moja preporuka je Bridgestone Turanza T005 - 99 €
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
........![]()
Samo, koluko mi se cini turanza ti je ljetnja guma
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
I mene je tako ubjedjivao za jeftiniju gumu (allseason) da uzmem, ali sam na kraju uzeo Hankook allseason u Castellani.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Koje su tacno zamjerke na Uniroyal? Ponavljam, ne vozim sportski i agresivno, tako da sto se tice drzanja vjerujem da ce mi Uniroyal zavrsiti posao bez greske.
Je li realno da je Uniroyal u Vujacic 90,50 € a kod ovih 72 €? Ovo je bas nerealna razlika.
Last edited by Djed_Djuro; 08-01-20 at 14:32.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks