Kod nas Long Life ulje ne ispunjava kriterijume kao sto su duge voznje, bez velikih optercenja motora, umjerene brzine i slicno. Auto put nemamo, okuka, uzbrdica, nizbrdica koliko hoces, voznja izmedju gradova nam je takva kao da ga vozis po gradu (ogranicenja brzine, guzve). I na kraju, kao slag na tortu, sto rece Takumi, gorivo nije bas najboljeg kvaliteta. Ti mozes sipati LL ulje ali ga je pametno zamjeniti kao da si sipao ulje za fiksni servisni interval ili cak i prije ako su uslovi eksploatacije gori nego uobicajeni (kratke voznje, sportske voznje, pod opterecenjem voznje i slicno). Za moj motor, po fabrickoj specifikaciji, ide long life ulje bilo koji servisni interval da se izabere. Ja konkretno ga mjenjam cak i prije nego sto propisuje fiksni servisni interval tj. na 8000km jer radim dosta gradske voznje (cak ima nedje u instrukcijama gdje pominju skracenje i fiksnog servisnog intervala pri koriscenju loseg goriva i losih uslova eksploatacije motora).
Meni pricaju na 20K da mijenjam a da je u FR 30K. Total 0W30
Prica inace iz ovlascenog.
Nisam pametan.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Po meni je 20000 mnogo. 15000 i nekako. Licno ne bih preko 10000km drzao ulje.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Zna li neko što mu znači ovo RALLEN: 55KMH Izluđe me oznaka...
RANGE ROVER 2,5 (BMW motor)
Kad imas problem sa vazdusnim vjesanjem javlja ti tu gresku, a u prevodu znaci SLOW: 55 km/h.
Prema tome, šta da ti kažem?
I kad su izduvani jastuci opet javlja istu grešku.
Sad je podignut na 5 bari pritiska.
Šta da pogledam?
Treba sa dijagnostikom da se vidi koja je tacno greska.
Prema tome, šta da ti kažem?
Ja sam na prosla kola isao na 10K, sada me vratise iz ovlascenog (Knezevic) da nema potrebe sa ovim uljem prije 20K i kada sam pitao zasto, jesu li sigurni odgovorise da tako kazu iz FR jer je kod njih na 30K. Stvarno tako pise i u knjogu, kao heavy use (taxi vozila i slicno) na 20K.
Taman cu ic na 15K.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Znas li koja je oznaka tog Elfa za Reso?
Elf Evolution Full-Tech FE 5w-30, 10e litar u Casstellanu, u Alliance
ga nema.
ja sam elf uzimao u neku firmu u bg, koja je veleprodaja znacajno jeftinije nego sto je kod nas... 4x jeftinije litar nego u alijansu...na rakovici je firma...
ako nadjem kontakt podijelicu...moze nekome i da valja![]()
ja sam kod ovih uzimao ELF...
http://www.technolub.rs/
veleprodaja su, ali su me iz jedne firme druge poslali kod njih i dali su mi bez problema za kes....
istina, uzimao sam ulje automatski mjenjac.... kod njih je 3-4€ bio litar istog koj imi je alijansa prodavala 13, a pricao sam vec, nije ni bilo odgovarajuce...ovo koje je meni trebalo bilo je oko 8€/L, odje bi bilo makar 30![]()
Dobar majstor za auto pojačala, a da nije Đečević
Electronic Service Silicium, imas na fb
Sigurno je dobar čim mu broj nije u funkciji![]()
Važno je da došao do zaključka da kur+* ne valja zbog toga što mu je broj isključen i što ne može da završi posao kad on hoće.
Evo ovo sto sam pricao sa Trend Auto
![]()
Jel ko dobio novu saobraćajnu?
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks