@Djalac, da sam htio, da se naplatim, polijepo i pofino, popunili bismo formu ili zvali policiju, ja fino kod vjestaka i po oficijalnim cijenama Rokspeda trazim odstetu. Ali se gospodja fino izvinula, priznala i rekla da ce pokriti popravku, ja sam pristao ne samo zbog toga vec i zbog naizgled manje stete nego sto je moglo biti s'obzirom kako se to culo i kako me protresla.
A sad da cujes i cijelu pricu. Goospodju srecem tog dana prvi put na Zlatici, tako sto nas 4-5 stajemo ispred pjesackog da propustimo pjesaka a gospodja koju ja vidim u retrovizor, zalece se i potpuno lijevom trakom krece da nas zaobilazi neznajuci da smo stali zbog pjesaka a ta zraka slobodna, zamalo da ga pokupi. Zatim je sustignem na stari aerodrom gdje staje na sam ulaz u kruzni i izlazi, ni manje ni vise policajac iz auta. Znaci lik je bio prisutan kad je imala pjesaka pokupiti. Tu je stizem, idem prema Baru. Usput je vise nisam primjetio u retrovizoru. A nije da sam se guzio. Prodjem tune Sozinu, ispred mene Mercedes njemackih tablica i covjek, kulturno, staje na znak stop na raskrsnici kod Djurmana na skretanju od Sozine ka Sutomoru. Ja se mislim, vidi ga, mrak, nigdje zive duse, a on staje i ceka da naidje neko. Utoliko, pogledah u retrovizor i velim zeni ovaj nas udara jer prebrzo dolazi i ja krecem da uteknem jer i svabo se krenuo, i ukoliko izgovorih da ce nas udariti kad buuum. Izadjem vani, kad doticna gospodja koja je vozila policajca i imala pjesaka udariti. Pitah je sta joj bilo te me udari, a ona veli "Ja sam gledala levo da li neko dolazi i nisam pogledala ispred". Inace je gospodja iz Srbije, i pretpostavljam da bi i bila peripetija preko osiguranja ici. Rekoh joj kako sam je primjetio da je imala pjesak udariti i kako joj je policajac iz auta izasao. Nije joj bilo svejedno. U svakom slucaju, ovo joj je vise opomena nego kazna kako je mogla zavrsiti tog dana da je pjesaka oborila ili da sam ja isao preko osiguranja. A, sta bi bilo da je Svabu udarila......
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Reply With Quote

Bookmarks