Ne vodi, vidiš da su bolji gipcani radovi.
Pisao sam već na ovoj temi o pregradnim gipsanim zidovima kod Čelebića. Kad nam se rodila beba, dok spava nismo smjeli da puštamo vodu na wc šolji, jer spavaću i kupatilo dijeli gipsani zid, bukvalno je probudi kad se pusti voda, toliko je to loše bilo. Kačenje na zid bilo čega što je teže od norveškog radijatora je moguće samo ako potrefiš metalne nosače, gips ne drži ništa.
Ne vodi, vidiš da su bolji gipcani radovi.
Pukotine se javljaju kada se ne odradi kako treba, kada se na spojevima ne stavi materijal koji treba da se stavi, i kada se fušeriše.
TV, slike sa ramom, radijatori i slicno, sve to moze ako se postavi na gipsanim tablama pod uslovom da se odradi MINIMUM ovo sto si vec napisao (dupla tabla, izolacija, pa opet dupla tabla) i da se koriste odgovarajuce tiple. Ja sam kacio TV od 85 inca na gipsani zid (koji je doduse bio sa tri table pa onda izolacija), i sa tiplama koje nose do 45kg po komadu, i to onda nije problem. Ne mora nuzno da se postavlja neka dodatna konstrukcija iza zida, ili da se probija kroz metalne vodjice.
Kao sto sam rekao i u prvoj poruci, kada se odradi KAKO TREBA (a to u CG rijetko ko radi), gips moze da bude i bolje rjesenje i po pitanju zvucne/toplotne izolacije i prakticnosti u odnosu na isti zid koji je samo od cigle.
Ja licno da pravim kucu, pregradne zidove bih radio od gipsa...
Last edited by djiha; 18-12-19 at 12:08.
Vjerovatno si u pravu ali ja da gradim kuću gips mi stvarno ne bi ulazio u opciju razmatranja… Možda griješim ali ne volim gips. Pogotovo u gradnji zgrada đe svaki podizvođač gleda kako će što više da klepi. Ja da sam investitor kamere bi postavljao za nadzor jer čega sam se sve naslušao i na što su spremni da klepaju svi… To je ođe izgleda u ljudima zapisano u DNk da ako ne klepe i ne isfušerišu da ništa uradili nisu...
Svi grade pregradne zidove unutar stana, pa i Zetagradnja. Zid između dnevne i spavaće sobe je uglavnom 20cm, zidovi između soba, kupatila, kuhinje su uvijek pregradni 10cm. I to svi tako rade. Evo npr plan jednog stana iz Central Pointa, vidi se da je zid sobe pregradni od 10cm.
Ne znam kako je kod drugih građevinara, meni su svi zidovi u stanu 20cm, spolji zid 25cm + 5 cm demit fasada, i samo mogu da kažem da svako ko je iole normalan, neka izbjegava Normal Company u širokom luku. To je pakao od akustične zgrade, mira nikakvog nema, jasno čuješ komšije u stanu pored kad pričaju i razumiješ ih sve ako glasnije pričaju, uveče ih čuješ kad se ustanu iz kreveta i legnu.. ZNAČI, ZA IZBJEGAVATI raspali Normal Company. Ja ne znam ko je njima nadzorni organ, al mora da su gluvi, ili retardirani. Najbolji su fakat stanovi na obodima zgrade, jer se manje zidova graniči sa komšijama i trpiš samo ovog odozgo. Čisto sumnjam da je tako loša zvučna izolacija u Zetagradnji, iako vidim da i njihovi zidovi su 20cm, i nemam iskreno iskustva, ali nema teorije da neko plati 1400 ili više i onda kroz zid može sa komšijom da priča, to mi je van pameti.
Bukvalno zaboravi na privatnost, Stivi Vonder gradnja, ništa ne vidiš ali sve čuješ, i oni tebe.
Last edited by Stewie; 18-12-19 at 13:39.
Ja što se Zetagradnje tiče mogu da kažem da se ne čuje ništa pored. Čujem ih u kupatilu zbog zvuka koji dopire od ventilacije i to je to. Kvalitet gradnje je solidan. Ono što je po meni velika zamjerka investitorima u CG jeste arhitektura između ostalog. Mnogi investitori uopšte ne vode računa kakav će trag ostaviti iza sebe. Zgrade po mom mišljenju su trebale biti ljepše. Čelebić je u tom pogledu ispred ostalih ali po kvalitetu iza ostalih. Zetagradnja kako koja zgrada, ostali ne znam što bih rekao. Lijepa je masterova zgrada iza Lovca. Lijepo su ispale spolja i Rakčeviće zgrade, izdvajam i profesorske zgrade u moskovskoj ulici. Opština je morala u komunalije koje plaćaju investitori da uključi i ozelenjavanje i da taj posao odradi zelenilo a održavanje za isto da se ukljči u plaćanje ulazima na stavke koje se inače plaćaju, to ne bi bilo skupo nikome, a opet bi uposlilo ljude i iz zelenila i uljepšalo grad. Podgorica je zaista mix skoro pa oronulih zgrada starogradnje, bezlične arhitekture novogradnje, previše divlje sagrađenih objekata… Realno, nije toliko lijp grad iako je nama koji u njemu živimo najljepši![]()
City kvart i Konik/Stari jedino imaju zgrade da se ne zastidis kad izvedes nekog stranca u razgledanje grada
Kad sleceh iz Moskve osjecao sam se kao da sam u neko seloMnogo se mi *****mo i nesto sprdamo jedni s drugima kad je cijela drzava presmijesna, osim te prirode
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ja nisam imao takvo iskustvo. Većinu sam vodio na doručak/ručak u city kvart i iznenadio sam se prvo da im se sviđa city kvart a oni se iznenade kada čuju cijenu kvadrata koja je po njima veoma dobra. Što se starog tiče, sličan utisak, još su i za Siciliju rekli da je kul.
Priroda ove države jeste lijepa ali ne zaboravi da je smeće svuda , čak i po nacionalnim parkovima. Kada to stranac vidi, vjeruj mi da mu je to mnogo gora slika od oronulih zgrada Podgorice...
Vratite te strance odakle su došli.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Čuo sam da će na Zabjelu još dosta zgrada da se gradi u narednom periodu. Uostalom, ako se ne varam, Zabjelo je najveće gradilište u CG u zadnje vrijeme. Mislim, dobro je da se gradi ali prostora sve manje, ulice sve tjesnije...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Šta se planira preko puta "Stadiona" kod autobuske i dalje sa desne strane na potezu preko puta uprave za nekretnine?
Sent from my POCO F1 using Tapatalk
Ne moraju 2 ili 3 table da se stavljaju. Uzmi knauf tablu dijamant tako se zove.
Obična tabla koju ti koristiš ne može da drži ništa tereta, a ako staviš dijamant do 40kg možeš okačit na nju.
Pričam iz ličnog iskustva, na objekat koji sam radio (ne ja nego majstori, ja sam investitor) objekat je rađen od sendvič panela (5cm) onda 10cm kamena vuna i gipsane table. Klima i bojler su mi na tu tablu zakačeni. Bez ikakvog problema. Ako se koriste kvalitetne table može. Ako ćeš jeftinije da prođeš to je već druga konotacija.
Bronx skroman momak, od poliranja farova do pravljenja zgrada
Sve se moze kad se hoce
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
dje je poslo ovih 45m2 posto u stan nije
https://www.instagram.com/p/Bzf8A5Lg...d=1kxivj4rnl5i
nothing comes from violence and nothing ever could
Skockan bombona ali zato spavaća soba i oblačenje ujutru na kant, a važi...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ali zato portir svako jutro se klanja kad prođete
Btw lijep stan ali od 45 kvadrata jedno 24 kvadrata odokativno je dnevna sa trpezarijom
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
tako te i komsiluk gleda, samo se ne klanja.
mozda je u kupatilu jos 15m2 no se ne vidi
Kupatilo,hodnik.Fin stan. Samo sigurno nije praktican.Gledam ovu dnevnu sobu tip ali za slikanje.Dje ces sa stvarima crni kukavce.
Imas jedan plakar i to je to.Nemas dje sitnice i gluposti stavljat.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Evo ga plan tog stana.
https://rezident.me/en/urban-palace-2/
Što kaže Djalac, cijeli stan jedan plakar. Važi, možda jeidno stan na dan i to je to.
meni je odje sve naopako, ni u hodniku ne moze nista, bolje i da ga nema.
![]()
^ Mozda sam ja corav... dje je planirana kuhinja u ovom stanu?
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Kuhinja je ispred stola za rucavanje nego se ne vidi odje
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks