^ Iz mog iskustva.... pogresan 'tracking'.
Broj telefona/mail nadji na Google-u.
Ima li kakav br tel ili mail Pošte, da se raspitam, piše mi za jednu pošiljku da je uručena a nije stizala
Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka
![]()
^ Iz mog iskustva.... pogresan 'tracking'.
Broj telefona/mail nadji na Google-u.
--------------------------
Do Not Disturb.
OK. Hvala. Druga završila u Kraljevo, a što rade Kinezi
Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka
@isnogood, desava se. Poslali ti kinezi pogresan TN. Vjerovatno ce ti ubrzo stici ali obavezno pisi prodavcu i trazi da provjere tracking...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Slab sam bio sa narucivanjem preko Ebay-a, pa jedno pitanje vezano za njega. Narucih nesto i proslo je vec 7 dana od vremena koje je bio oznaceno kao "estimated delivery". Ima li neki vrmenski rok do kad mogu da ulozim zalbu da mi posiljka nije stigla?
Kontaktirao sam prodavca, rece da je u tranzitu, da sacekam jos malo, nema tracking broj.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Imas 30 dana od posljednjeg 'estimated' datuma (obicno je rang od/do) pa od toga "do" racunaj 30 dana.
Ali jos prije toga ga kontaktiraj da vidis moze li iskopat' kakve informacije.
Ali obicno su to posiljke bez ikakvog 'tracking'-a, koje putuju po 2-3 mjeseci. A onda kad stignu u nasu postu, zadnje su na listi (zbog nedostatka 'tracking'-a) tako da je vrijeme cekanja bas bas dugo.
Ja maksimalno izbjegavam to ali i ja imam jednu takvu posiljku trenutno koja je poslata 19. septembra i jos joj nema ni traga ni glasa.
Ocekivan datum prispjeca je bio: Estimated delivery Oct 07, 2019 - Nov 14, 2019 tako da sam nedavno konaktirao prodavca koji je rekao da ne zna nista ali je ponovo poslao, makar tako kaze.
Mozda ce na kraju on bit' u minusu jer je 2 put poslao isto po cijeni jednog, mozda nije poslao nijednom pa je mene zeznuo a mozda je nesto izmedju.
Posto je u pitanju sitnica od $5 nije me toliko briga iako vjerujem da ce stic', samo ko zna kad.
Ako je nesto vrijednije u pitanju obicno je sledeca procedura (opet pricam za posiljke sa eBay-a, bez 'tracking'-a):
1. Cekam onaj 'estimated'
2. Ako ne stigne, konaktiram prodavca
3. Obicno se dogovorimo da mi vrati pare (odradi 'refund') a ako artikal stigne onda da mu ponovo uplatim iste pare (povrat povrata)
(to se lako rjesava tako sto narucim isto to a on ne posalje nista a ja poslije mjesec/dva potvrdim da je stiglo i da je sve ok)
Do Not Disturb.
Hvala narode, neka su ulja u pitanju, iz Engleske ih salje, cijena postarine je skoro polovina cijene tih ulja, oko 20Ł je sve.
Sacekacu jos nekih 15 dana, ako ne, refund pa cu od drugog prodavca trgovat. A ako posiljka stigne nakon refunda, uplaticu mu naknadno.
Zivjeli!![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Stići će ti ne brini bar meni iz UK nikad se nije desilo da stvar ne stigne, vjerovatno neki čep u našoj pošti opet..
Da, iz UK je i mani svaki put stiglo.
Sa 'tracking'-om to zna da bude od 5-6 dana do max. 10 dana sa sve nasom ocajnom postom.
Bez 'tracking'-a je to znalo da bude duplo duze (15-20 dana) a sa trenutnim stanjem u posti me ne cudi sto da je potrebno i preko mjesec dana...
Do Not Disturb.
Ja sam narucio jednu knjigu iz UK, poslali mi je 30. oktobra, dosla je nedje par dana pred kraj novembra (bez trackinga, dzabe dostava preko Poste).
Ko zna koliko je stajala kod ovih nasih dok se nijesu sjetili da je isporuce.
Meni se jednom desilo da mi ne dođe pošiljka iz UK. Audio CD sa Amazon.co.uk, doduše nije bila Royal Mail već Asendia. Ranije mi je uvijek dolazilo Royal Mail-om i to dosta brzo, do 10 dana. Bez trackinga, reko' doći će, o'kleTako mi prođe rok da tražim refund
Zato naručuj sa base.com i bezbržan si Naručivao sam barem 100 puta i svaki put mi je došlo za desetak dana
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ajde sto carina kilavi i sporo radi no evo i posta drzi po 5 dana posiljku...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by qwert; 05-12-19 at 21:42.
Vidji sto meni cine... Niti listice, biti postara jer je doma neko 24 sata... Odoh sad do tamo...![]()
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
I kod mene...
Sent from my POCO F1 using Tapatalk
To postaje standardno izgleda..
Kao i ovo sto Ben Dover napisa... kao "neuspio pokusaj urucenja" a niti je bio postar bio na vrata niti ostavio listicu...
Ja u postu kad mi onaj kaze da se desi greska takva, da taj paket vjerovatno nije ni stigao u Bar. Ja mu kazem da je stigao nego je postar lijen i bice pije kafu nedje umjesto da dostavlja pakete.
Poslije mi se postar izvinjavao, da nije stigao jer pokriva dvije zone posto mu je kolega na neki odmor, sto li...
Do Not Disturb.
Posta u srbiji strajkuje
Haos.
Stiglo mi obavjestenje o posiljci u sanduce i ja podjem na postu da podignem kad tamo mi kazu imate jos jednu posiljku od prije mjesec dana ovdje. Ja vec dobio pare nazad. Pitam zasto nisam dobio obavijest ona kaze evo pise na posiljci da postar nije mogao da udje u ulaz a na inteffon mu se niko nije javljao...
Da ali opet... ako nije stigao ok, nemoj da azuriras status u "neuspio pokusaj urucenja" jer ja onda mislim da je listica negdje ostavljena na vratima, mozda je neko uzeo i sl.
Ovako ostavis ono da ceka na urucenja/razmjenu/kako vec i to je to, znam da u posti nisu ni stigli da mu je daju ili on nije stigao da je uruci.
Do Not Disturb.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks