ove slike iz Albanije po portalima su da se naježiš. zamislite našu novogradnju na neki ovako jak zemljotres
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Skoro sam gledao neku emisiju na tv, amaricki strucnjak, profesor, oblast mu je djelovanje u vanrednim situacijama, prvenstveno nakon zemljotresa.
Isti kaže da je velika greška sakriti se ispod stolova i u štokovima vrata, sto je obrazložio iz nekoliko primjera koji su se desili. Ono sto je mene najviše pogodilo jeste urusena osnovna škola, i stradala djeca koja su po toj preporuci bili ispod skolskih klupa kad se sve urusilo.
Nakon toga, simulirali su zemljotres i urusili druge zgrade, mislim da su to radili u Turskoj, da bi dokazao svoju teoriju.
U osnovi kaze ako ne možete izaci iz objekata onda je najbolje da se sklonite u tzv. "Trouglu života", znači leći u polozaj fetusa na razdaljini od oko pola metra od krupnijih djelova namjestaja(trosjed/dvosjed, krevet, sto...) koji su pozicionirani pored nosecih zidova objekta. Kada padaju zidovi, stvari i ostalo, krupan namjestaj pravi polugu i obicno izdrži terete pa u zoni između poda, namjestaja i urusenih stvari ostane dovoljno prostora da se sačuvate.
Simulirali su potres, koristeci lutke poput onih u testovima sudara automobila, i nakon toga kamerom prolazili kroz ruševine da bi dokumentovali i potvrdili tu teoriju pokazujuci pozicije lutaka u tim "trouglovima" koje su bile bez povreda.
Poslato s Jadrana
Nemash kad istrchat kad se desi u to vrijeme kada spavash i to tvrdo,ja sam sanjao neshto i probudilo me tog momenta,(kuća je u pitanju koja je gradjena sa tonama armature i betona bash zbog trusnog podruchja) i dok sam skontao shto je proshlo je makar 20 sec,trebalo mi je sigurno sat i neshto posle da opet zaspim,taj u 7 ne osjetih.
Greota i treba pomoci kako znamo i umijemo ovom jadnom narodu u Albaniji,strahovite slike,žalosno.
...
Ja sam samo skočio i nadvio se nad đetetom instinktivno, kakav užas, vidiš sve se oko tebe trese i pojačava. Teško je razmišljati trezveno u takvom momentu i tražiti nekakve idealne razdaljine i noseće zidove.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Je li se ośetilo u NK? Sve prespavah.
Evo ga opet
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
dva zaredom
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Huhhhh
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Realno ljudi da se ne lazemo nemas vremena da reagujes pa nek prica ko sta hoce
Bogami ni ovaj sto sada grunu nije bio mali. Gledam kafu koju pijem i razmisljam udarih li u sto nogom pa se ovako trese kada pojaca jos vise![]()
Pise da je ovaj sada u bosni bio
Ja ništa nisam osjetila.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Drma Drma
Sent from my iPhone using Tapatalk
I ja osjetih drmusanje, mada mi je i nekakvi traktor proša ulicom.
E moja Krkna da si vidjeka 79-e bilo je tu i u spavacicama i onim dubokim gacama i u sexi vrsu sa halterima i obucenih ko za skijanje a bilo je i golih . Samo nisam siguran da je bas nekom bilo do gllefanha dok se kuce i hoteli ruse .
A sto se tice zamljotresa bar za Budvu i okolinu uopste nije pitanje hoce li biti jakog ( onaj iz 79-e nije bio “ jak “ samo oko devet po merkalijevoj skali ) vec je samo pitanje kada .
Mene probudi ovaj sad
Sent from my Redmi 7 using Tapatalk
Ja sam sad bio na treći sprat.
E kako je ljuljalo - samo je pojačavao.
Letio sam dolje..
Ja samo da vidju jeste zivi.. Ovaj sad poljulja dobro tacno sam razmisljao dal da izletim iz zgrade
Ovaj je sad neđe u BiH bio.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks