Bih podijelio svoje iskustvo sa americkih drumova, nemojte sto zamjerit', vidim volite

Vozim Toyotu Prius 2008god sa 200.000km iiiii voze je kolege, ali ja je odrzavam naravno, vazda me zapadne tako.
Pukne im guma na autoputu, pri 100-120kmh i dok su uspjeli da se sklone i stanu sa strane iskidaju je nacisto i stave rezervnu i ajde ja da promijenim gume i da taman odradim veliki servis na 200.000km (po prvi put mijenjaju svecice O_O)
Kazem tamo trebaju mi i 2 nove gume, stavite mi ih naprijed a te prednje pozadi. (to mi je nesto vazda bilo normalno u cg na svakom autu da uradim (ako se vec ne kupuju sve 4))
Kaze, ne moze. Molim? Moze ako cete da potpisete ovdje da insistirate. Ne insistiram vala, bole me brige, ali zasto ne moze?
Po njihovim istrazivanjima, pozadi idu bolje gume a naprijed losije i tako je manji rizik u voznji. Ja sam im se malo smijao u brk (balkanski ono) ali reko, stavi kako ti mislis da treba, bole me brige. Objasnjavaju mi oni tu daaaa vozimo brzo koliko je prednja guma dobra, a kad pocne da plese pozadi svaka tetka ce da zabode kocnicu i zavrsi u sipkove. (ne treniraju svi voznju poprecke kao kod nas u cg)
E sad...je li to zato sto amerikanci nemaju pojma (moguce) ili zato sto su uslovi na putu i nacin voznje potpunooooo drugaciji, ja ne znam.

U svakom slucaju ja na kraju promijenih sve 4 gume, 185/65-15, Goodyear i dobih garanciju na 100.000km.
100.000km rodjaci.