Stvar ukusa. Meni se mnogo više sviđa blok 6 i zgrade bloka 9 od bloka 5 koji me podsjeća arhitekturom na zalazak sunca i vidika obmane socijalizma sa kojim smo potonuli.
Kako ga predstaviste sa zelenilom ni da je u najmanju ruku park na kruševcu. Malo realnosti...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Što je to druže kimmi što si se uždio tako brate. Ja ti kažem poslušaj me![]()
Meni recimo druga faza starog nema veze sa starim no ajde... Zaslužio si da ti koničani daju neki orden koliko ga pominješ... Imam drugaricu iz djetinjstva sa Konika je... em vrhunski đak, em vrhunski student, em žena sada za primjer. Nisu tamo ljudožderi![]()
Deja vu.
Isti ste kao pdf Automobilizam.
Tamo co’ek ode da procita savjet o kupovini/odrzavanju auta, a ode ne samo ne saznavsi nista, vec ode takav da aktivno NE ZELI da ima ikakvoga posla s autima vise.
Posle vas, meni samo preostaje da se trajno iselim iz kuce/a, a da se nikad ne uselim u stan/ove![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Blok i nije tako los kad covjek pogleda neke stvari...
Medjutim, uvijek mi je izgledao nekako daleko, na kraj grada, samo sto su se granice malcice pomjerile zadnjih 10ak godina...
A one zgrade kao zgrade su mi grozne, mada ima ljudi kojima se dopadaju...
Krkna je odlicno opisala neke stvari...
Onaj dio oko Pejtona, L.Kate, autobuske uopste kao lokacija nije los...
Tu blizu sam se podigao, a ne bih bjezao ni od onog dijela oko Gintasa, Vampirice i sl...
Razlozi - odlicna povezanost sa ostalim djelovima grada, centar pod nos, Zabjelo iza, Stari ce biti bas blizu kad naprave bulevar preko sina, a do P.Morace si za 5 min bulevarom...
Skola, par srednjih skola, dom zdravlja, autobuska i zeljeznicka, mall i pjaca, taj isti centar dje svako zavrsi u subotu vece, sve ti je u krugu od nekoliko stotina metara, 5 min pjeske...
Jedina mana je malo veci broj zutalja i ostalih narkomana, mada je to mozda samo legenda...
Obzorom da se u onoliko lokala u City kvart svaki dan posmrce par kilograma raznih droga, ovaj dio grada je cak i pitom...
A stanova dje je kvadrat 800e kolko oces...
Nije legenda![]()
Ne može se sa sigurnošću reći koji kvart je najbolji, jer ljudi imaju različite načine života pa je priča potpuno suvišna. Ja sam do prije par godina volio gužve i bio vrlo društveno aktivan, a sad sve više naginjem ka introvertnom tipu i prija mi samoća i mir. Ljudi se mijenjaju tokom života i to je fakat. Ovo je trebala biti tema o kvalitetu gradnje zgrada, a ode u pm.
Ne može se reći koji je najbolji, ali NAJGORI "ljudi" su ovi što svoje dižu u nebo a tuđe pljuju.... Znači sve njihovo je najbolje a tudje ne valja m.
Nebitno radi li se o stanu, kuci, autu, djetetu, telefonu itd... Pa nek se pronađu sami
Jedna od boljih pozicija za stanovanje je RAZVRSJE - Pobrezje.
Vrtic, osnovne škole, srednje škole, dom zdravlja, park, pijaca.. ... A opet centar blizu, preko morače blizu, stari.... Znaci sve je blizu a sve je tu.
E da, ne živim tamo.
Gorica top, blok 5 planski rađen kvart top..
Last edited by stefke; 29-10-19 at 17:34.
Djuro to pitanje je riješeno. Evo vele malo li ljuljne ode vascijela PG u prašinu kakva je gradnja...
Po onome sto sam cuo, jedna od boljih zgrada u Pg je vojna zgrada Fidije, preko puta Pejtona... ona zgrada sa fasadnom opekom...
Neka neko napise koje se jos zgrade isticu kvalitetom, nebitno u kom dijelu grada...
Cak za Blok kazu da kvalitet varira od zgrade do zgrade...
Od starih zgrada sargarepa je vrhunski kvalitet. Stanovao sam godinu dana tamo. Ni na cemu se nije stedjelo kad je gradjena. Svaka zgrada koja je rađena za potrebe vojske je top kvalitet. I sargarepa je isto vojna.
Kod starogradnje postoji generalno problem skupstine stanara koja nije svuda formirana. Desava se na mnogim mjestima npr da ne mogu da se dogovore stanari oko ugradnje novog lifta, jer ovi sa prva tri sprata nece da daju pare jer im navodno ne treba. I onda naprave lift i zamandale vrata na tim spratovima. To sam svojim ocima gledao. Ili ne mogu svi da se dogovore oko fasade ili oko krova. Kod starogradnje je konstrukcija manje-više svuda ok, više treba gledati kako su zajedničke stvari riješene, unutar stana sve može da se riješi renoviranjem.
Last edited by Djed_Djuro; 29-10-19 at 17:39.
I ja sam čuo da je kvalitetna stara zgrada ta o kojoj pričaš(vojna) ali lokacija ubitačna, inače onamo vazda smrdi ka da je kolektor blizu
Dje smrdi i od cega..?
Koje su to vojne zgrade, zna li im se broja...?
Pretpostavljam da je ona zgrada Galenike kod Gintasa vojna, ispod Bastona, jer je djed trebao da mi dobije ogroman stan tamo, ali mu ga je ćapio jedan partijski poltron...
prvi put čujem da ta zgrada (vojna, preko puta Pejtona) ima problem sa smradom
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Niđe veze, prođem tuda 3-4 puta dnevno.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Isto, bas nikad, pomislih da prica o zgradi Sargarepe, pa mozda sa Ribnice nesto?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks