Evo ja zivim u kuci i nije mi jasno ovo da uvijek ima posla oko kuce jer NEMA osim sto mora ta trava da se pokosi svakih 20 dana, vocke ni ne nalivam jer ima kise i uvijek ima plodova iako me nije briga za nalijevanje. Pranje terase je uobicajena stvar i za kucu i za stan. A kosenje mi vremena uzme max 20 minuta jer mi je vecina placa u beton zbog garaze, prilaza kuci i garazi, trotoara. Znaci, nema posla oko kuce kome je ista kompletirana.
Niko ne prica da su stanari zgrade obavezni da svaki mjesec kesiraju odredjeni iznos u zavisnosti od kvadrature stana. Toga u kuci nema
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Velika kuca, 5 stanova. Otud i toliko betona. A opet dovoljno zemlje da stane lipa, smokva, 2. visnje, dunja i dvoje djece da odigraju fudbal na male golove.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
A grijanje kuce i stana?
Prvo moras uvesti centralno u kucu sto je oko 3000-4000 eura, a onda 1000 e za drva svake sezone. To je samo na grijanje trosak 15-20 000 eura za 10-15 godina. Skoro nov stan mozes kupiti.
U stanu klima zavrsi posao za smijesne pare.
A dje je jos krecenje kuce, fasada, ulaganje u dvoriste, ograda....Sve to vremenom propada a to su desetine hiljada ulaganja za par decenija.
A kolika je potrosnja vode....racun za vodu x5 u odnosu na stanove.
A, ne...Mojih 8e mjesečno za održavanje ulaza je minus, jer kuća nema taj trošak...
Evo čitam i ćutim..i ne želim da komentarišem...
Moji ne žive u baraci, ni u velelepnom zamku...i svake godine se samo 'sipa' u kuću...
Stan sam renovirala od poda do plafona, ulaz smo koliko toliko upristojili, valjalo bi nam fasadu nabačit'...ali mislim da nećemo skorije...Oluke smo zamijenili, vrata od ulaza novim staklom, prije neku godinu, pokosimo ljeti jednom...Drugih briga nemamo...
Sell the Vatican, Feed the World!
Ovo za grijanje necu komentarisat jer je glupost.
Onda krece spektakl - krecenje kuce i fasada. To se sve zavrsi kad krene kuca da se pravi, neces ostavit kucu golu bez fasade.
Ulaganje, veli, u dvoriste i ogradu. To je normalna stvar za kucu, ko hoce neka ozida i stavi kovanu ogradu i miran je cijeli zivot. Ja kazem, ko krene da gradi kucu i kompletira je, NEMA nikakvog ulaganja osim tog kosenja i nalijevanja trave ako mu je dosadno. Ja skoro nikad ne nalijevam, bez kad me smori direktorova prica pa odem da iskuliram sa crijevetom u rukama.
Potrosnja vode, what the ****? U stanu se ne pije voda i ne kupa se?
Ali u zgradama živi bagra i stoka vele... Cigani nam izlaze iz frižidera fatajući nas za gušu...nema veli većih lupeža od starog aerodroma, reče gurtjo pačkenao od borca za slobodu iz grada sa kojeg dolazi jedan od najvećih lupeža u istoriji CG.... Svašta sam ođe se načitao zadnjih dana i Bogomi se edukovao da je Škokholm sav u kućama, silni blokovi i zgrade koje vidite na snimcima, to je iluzija, oni žive u kućama.
Nema nikakvog ulaganja u kucu?
Ko se odje sprda s' kim?
Last edited by Fidel Castro; 29-10-19 at 14:37.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bas je tema postala sprdnja. Ne juce i danas nego ima 20 dana. Neka se otvori nova za ove rasprave a odje neka se pisu konkretnije stvari.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Sto radi Supkovic haha. On zivi tacno ovdje na ovom cosku zgrade i smeta njemu licnoAntena M je njegova.
Sto se teme tice, veoma ruzna polemika se vodi. Ko je iz kojeg grada, ko je seljak i to.
Ja sam sa primorja, odrasla sam u kuci, baba je drzala kokoske i kao djeca smo jeli domaca jaja. Tata j eimao bastu i ja nisma znala da neko kupuj emrkvu, persun. selen...Da li to umanjuje moju vrijednost u odnosu na ove koji su odrasli u stanu? Ne, naravno. Zato te ruzne polemike, bilo bi dobro da se odmah prekinu.
Sad zivim u stanu u Podgorici, totalno nesto drugacije i sad mi to odgovara. Za koju godinu cenmo se vjerovatno se vratiti u kucu na primorje i tom laganom mirnom zivotu.
Svak zivi gdje mu se svidja ili gdje mora i ruzno je o tome raspravljati i nije tema. Molim vas da se vratimo svina temu.
A vidji ovo, jeste obaveza ciscenje oko kuce. Kad zakisi na proljece, ako ces da ti je uredno moras svake 2 nedjelje kositi.
Za ulaganja se slazemo. Ali ako je jednom napravis kako treba (krov, stolariju I fasadu) miran si. Meni je nacrnje bilo sekanje sa drvima. Jes kamin merak, Al brate svake nedjelje izbacanje 3-4 kolica iz garaze na terasu, pa onda sa terase u dnevnu unosit svakih par sati. Kutara. A I ovo kosenje mi je bilo najcesce problem, odnosno obaveza koju ne mozes odlagati
Troskovi grijanja I nisu preveliki, ali generalno kuca zimi je losija opcija, ova ostala tri godisnja doba, narocito kad je ovakva jesen, ljepse je. Jos ko ima kesha pa napravi bazen, taj zna za sta zivi.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Dodji kod mene i kazi dje treba da ulozim? Po stoti put, ko zavrsi kucu do kraja NEMA ulaganja. Evo sad razmisljam sto bih mogao da radim kod kuce i ne pada mi nista na pamet jer se kuca nije gradila 40 godina nego kad se krene zavrsi se.
Evo dokaz da griješiš, sa sajta EUROSTAT-a.
pa što zaključismo, u koji dio grada je najbolje živjet?
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
U novu kuću sa demit fasadom sam ugradio multisplit sistem koji je idealna solucija za klimu u Podgorici, blage zime, vrela ljeta. Račun za struju nije prelazio 45e u totalu (total potrošnja svih kućanskih aparata). Ko mi ne vjeruje poslaću mu račune da se uvjeri, s tim što preuzima obavezu da mi zbog nepovjerenja plati pola narednog računa
Investicija je u startu, ali dugoročna ušteda.
Napomena da se grijalo/hladilo samo prizemlje, na spratu za sad ne živi niko.
Nije u redu da se porede stanovi i kuće, jednostavno nijesu uporedive kategorije. Dugoročno kuća mora povlačiti veći trošak, ali postoje ostali novčano nemjerljivi efekti koje stanovi ne mogu ponuditi (osim ako nije kakav duplex na vrhu zgrade sa terasom od 500 kvadrata).
Moj inicijalni post ticao se finansijskog iznosa investicije u startu, koji po trenutnim cijenama stanova daje realnu opravdanost ulaganju u kuću.
Last edited by Mile_Djikanovic; 29-10-19 at 12:33.
Ne slazem se. Ispod Gorice je lijepo, elitno, Ali definitvno naj kvart je Blok V. Sve imas, tonu zelenila, skolu, vrtic, prodavnice... a da ne predjes ulicu ni jednu. Ali ako predjes ulicu eto te u Bazar a I pumpa je tu.
Kakav crni stari I lepa kata
Last edited by kimmi; 29-10-19 at 13:14.
To je taj rad...kakva crna lepa kata i bakrači...konik i to...
Pa eto, uz duzno postovanje, posebno prema Krkni, ne kapiram kako lepa kata I stari mogu biti naj kvartovi u PG. Eto, ajde ti izdvoj po cemu su ispred bloka V?
Nisam kao ti isticao svoj kvart, nego naveo drugi koji je po mom misljenju za dva koplja ispred starog I lepe kate.
Spreman sam da ukrstimo argumente
Last edited by kimmi; 29-10-19 at 13:37.
Svakjo za sebe ima neki najbolji kvart. Nije nase da komentarismeo izbor drugih jer svako ima neke svoje argumente.
I ja bih najvise voljela da zivim u Bloku 5 (tamo muz iam roditeljski stan) ali kao komrpomis zivim u Bloku 9 i nekako ga volim. I meni je beogradska ulica bas lijepa za zivjeti.
I ja dajem glas za blok 5
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks