Page 91 of 213 FirstFirst ... 4181878889909192939495101141191 ... LastLast
Results 2,251 to 2,275 of 5314

Thread: [DILEMA] Starogradnja / novogradnja

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by flex View Post
    Odje nista nije kao u inostranstvu, ne moze se porediti CG sa tim ni u cemu pa ni u gradjevinarstvu. Uostalom, u svim sredjenim drzavama svi koji imaju mogucnosti zive u kucama i lijepo sredjenim predgradjima. Stanovi su za sirotinju.
    To su price pričine. U kućama žive po inostranstvu ostvareni ljudi, bogataši, a u PG u kućama živi sirotinja sa čijih kuća viri željezo a ograđu se jeftinim ogradama da bi pokazali privid sređenosti. Većina kuća u pg nema fasadu, osnovnu boju, da ne pričam o demit fasadama ali zato će u prslim cipelama iz '78 da se šepure rođacima kada im dođu u posjetu da imaju baštu. Nemojmo, pa znam ljude koji su nakon 40 godina uspjeli fasadu da stave ali zato kuća na dva sprata... Mislim, poimanje života u kući je uglavnom primitivizam i neukus.BTW svi u inostranstvu koje poznajem ili su mi rodbina žive u stanovima. 90% šveđana živi u stanovima, njemaca takođe.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
    Last edited by Director; 28-10-19 at 19:33.

Thanks Thanks Given 
    3,012
    Thanks Thanks Received 
    3,647
    Thanked in
    1,651 Posts

Direktore, jesi bas sa konika kupio stan u citu kvart?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    2,437
    Thanked in
    1,347 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Mislim, poimanje života u kući je uglavnom primitivizam i neukus.

Nemamo što da pričamo... Ja kad pominjem kuću, mislim na modernu kuću, novu a ne to što ti pominješ.

Ova kuca može za 200 000e da se napravi. (ko ima plac)

200m2 kuća, a vi kupite stan od 100m2 za te pare i 2 parking mjesta..

https://www.facebook.com/49100200762...2211982507789/
    Last edited by stefke; 28-10-19 at 19:41.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

E ovo je tipično razmišljanje u CG. Znam minimum 30-oro kojima su očevi isto tako razmišljali i koji su kuće evo 40 godina na takav način završavali...
    Ajde neka mi neko kaže jel iđe po inostranstvu vidio takve primjere u gradovima. Nema ih jer to ne može

Legendo, ja vecu tezinu ljudsku od tebe sreo nijesam...

Jedino postujem to sto si taj stan u kojem zivis ili dje planiras da zivis zaradio svojim radom, nadam se pošteno...
    Ali posto si dosta puta pomenuo da si porodican covjek, da imas djecu, da ti je blizina skole i sl sadrzaja jedan od bitnih faktora, nadam se da si svjestan da ne zivis u nikakvom luksuzu vec da si, imajuci u vidu tvoje potrebe, obicna sirotinja...

Drago mi je ako si kupio taj stan u Master kvart, jer smatram da je u ovom trenutku to dobra kupovina, svakako bolje nego da si ostao na Konik, ako si mogao da zamijenis stan glavu za glavu...
    Medjutim, samo si jedno sirotinjsko naselje zamijenio drugim...
    Makao si se iz onoga geta betonskog dje su ti svaki dan pod prozor špartali Romi na konjsku zapregu i sa pajserima pod pazuh... a došao si u jedan obični mravinjak bez parkinga, škola i osnovnih sadržaja za jednu porodicu, dje ce djeca da ti se podizu uz skripu kreveta iz stanova sto ce da se izdaju na dan kao hebarnici...

Na stranu to sto si poslije onolikog proseravanja po City kvartu dosao da zivis bas tamo, mislim da si postupio pametno... ali ako mislis da si napravio neku dobru investiciju kupovinom stana, da ces sjutra da ga prodas za neke vece pare, vjeruj mi da nijesi, taj isti Bemaks ce onamo jos par zgrada da pravi, prvo novu fazu, pa kulu, pa ce da gradi onaj dio dje su one kuce ostale... tu ce sve cijena da bude malo jaca, i svako ko bude gledao da kupuje stan tamo, prije ce ga uzet kod investitora na tim lokacijama nego kod tebe...
    Jedino dobro u svemu tome je sto ce taj Bemax izregulisat cijenu stanova tamo, mislim da ce se sad stan u City tesko prodati za vise od 1200 eura, koliko je kostao u izgradnji, a kad dodas cijenu ugradne kuhinje, plakara, ne vjerujem da ce se nesto mnogo opariti oni sto bi stan sjutra da preprodaju...

Ajde vala sve to na stranu, kupio si valjda stan da zivis u njega, ali da neko ko je porodicni covjek, kome ce djeca sjutra da odrastaju i da se podizu, proziva ljude sto zive u kucama, prigradska naselja i pominje neke prasadarnike, sjevernjake, stvarno mi nije jasno...
    Ljepsi ce ti zivot (tvojoj djeci) bit u celiju u City kvart nego u kucu sa dvoristem u Zagoric npr...
    Sprdnja...
    Ne znam je li to neka ljubomora, jel ti mozda krivo sto sebi to ne mozes da priustis, ali spusti malo loptu jadan, procitaj sto pises...
    Evo citam i ne vjerujem sto pise covjek od 40 godina u prkno...
    Last edited by karamazov; 28-10-19 at 19:45.

Thanks Thanks Given 
    4,440
    Thanks Thanks Received 
    8,579
    Thanked in
    3,299 Posts

Sto bi ovo s pricom o kucama, neki se kompleksi teski otkrise

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,793
    Thanked in
    1,600 Posts

Pitala je drugarica za stan u onaj kvart kod tolosa sto ce da se gradi ( iza fakulteta). Neka nk krimi prica 1500-1600 u izgradnji. Pozdravila ih.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    U NK su top cijene stanova Mada ja vise volim da kuliram u Ozrinice, onakve pitomine i naroda nema nasiroko Ne bi ti stan pogleda naspram kuce sanse nema
    e jes baš tamo je narod strašan sve poštenje do poštenja, dok im ne mogne bit
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,723
    Thanks Thanks Received 
    1,282
    Thanked in
    855 Posts

Default [STANOVANJE] Starogradnja vs novogradnja

Quote Originally Posted by karamazov View Post

Jedino postujem to sto si taj stan u kojem zivis ili dje planiras da zivis zaradio svojim radom, nadam se pošteno...
    Nije ga jos zaradio, bice rob banci jos 20-30 godina. A davno je prozivao nase ljude u inostranstvu kako sve kupuju uz pomoc kredita.

Kupi jedan stan i pomirise 3 parfema i odmah je strucnjak, izotvara glavu na obije teme
    Pakao bez Milice moje

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

živio sam u stanu 17 godina u kući evo 2 decenije...kuća je zakon, pa makar i prizemna

u stan mogu da žive oni što sjede po cijeli dan doma, ko trči da završava posao baš mnogo znači kad ti je parking ispred vrata bukvalno i kad se ne guraš ni sa kim za taj parking
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

To su price pričine. U kućama žive po inostranstvu ostvareni ljudi, bogataši, a u PG u kućama živi sirotinja sa čijih kuća viri željezo a ograđu se jeftinim ogradama da bi pokazali privid sređenosti. Većina kuća u pg nema fasadu, osnovnu boju, da ne pričam o demit fasadama ali zato će u prslim cipelama iz '78 da se šepure rođacima kada im dođu u posjetu da imaju baštu. Nemojmo, pa znam ljude koji su nakon 40 godina uspjeli fasadu da stave ali zato kuća na dva sprata... Mislim, poimanje života u kući je uglavnom primitivizam i neukus.BTW svi u inostranstvu koje poznajem ili su mi rodbina žive u stanovima. 90% šveđana živi u stanovima, njemaca takođe.

Znači samo naši šabani i primitivci kad odu u švedsku ili njemačku žive u kućama, ovo šveđana i njemaca što imaju ukusa žive po stanova?

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Direktore, jesi bas sa konika kupio stan u citu kvart?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    I mene zanima. I zar u tom dijelu nemaju tri škole, 21.maj, P.Rovinski i Marko Miljanov?

Quote Originally Posted by acs View Post
    Pitala je drugarica za stan u onaj kvart kod tolosa sto ce da se gradi ( iza fakulteta). Neka nk krimi prica 1500-1600 u izgradnji. Pozdravila ih.
    Niđe veze. Mislim krimi priča.

Quote Originally Posted by NSX View Post
    e jes baš tamo je narod strašan sve poštenje do poštenja, dok im ne mogne bit
    Šta je bilo burazere, đe si se to opeka
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post

Posto su se ovdje pomenuli neki prasadarnici...
    Prica mi jedna zena sto zivi u one zgrade u Blok 9, kako li se vec naziva taj dio, prije ambasade Hrvatske... ima neki lik u komsiluk, mjestanin u Tolose, sto drzi svinje njima pod nos, opstat se ne moze...
    Ljudi se zale, samo sto je ovo normalna zena, ona sama kaze da je to mjestanin, da je tu drzao stoku cijeli zivot, oni su kod njega dosli a ne on kod njih...

I znaci, sjevernjaci su seljaci, primitivan narod...
    I dje dodje taj Bihor, prvi put danas cuh za Bihorce...

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Licno preferiram zivot u kuci. Zivio sam I u kuci, solidno sredjenoj sa kaminom u dnevnoj I centralnim grijanjem. Sad zivim u stanu. Korisne kvadrature su tu nedje, dakle nije do prostora vec do intime I dvorista koje u kuci imas.

E sad, dok podizem djecu lakse je u stanu, neuporedivo. Manje obaveza, sve blaze, sve vannastavne aktivnosti skoro pod nos. Manje see vozi tamo vamo I slicno.

Sebe u nekim poznijim godinama vidim u kuci. Sada ipak stan. Lakse je mnogo, a premalo vremena za vozit tamo vamo.

Totalni merak I luksuz jedini se u kuci moze priustiti... mada mislim da komsija sa stanom od 210m2 I terasom od 100m2 ne misli tako.

U stanu je veca sigurnost, to da ne zaboravimo, a bitno je.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,723
    Thanks Thanks Received 
    1,282
    Thanked in
    855 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

E sad, dok podizem djecu lakse je u stanu, neuporedivo. Manje obaveza, sve blaze, sve vannastavne aktivnosti skoro pod nos. Manje see vozi tamo vamo I slicno.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Zavisi dje je kuca. Ko ima kucu na Konik u onaj dio dje zivi director, bukvalno mu je sve ispred nosa

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Znači samo naši šabani i primitivci kad odu u švedsku ili njemačku žive u kućama, ovo šveđana i njemaca što imaju ukusa žive po stanova?

I mene zanima. I zar u tom dijelu nemaju tri škole, 21.maj, P.Rovinski i Marko Miljanov?

Niđe veze. Mislim krimi priča.

Šta je bilo burazere, đe si se to opeka
    Ne nisi skapirao poentu. U inostranstvu ne pucaju na visoko gradeći kuću 50 godina već žive realnim životom i po mogućnostima. Pođi svim naseljima Podgorice , obrni par krugova po Tološima, Donjoj i Gornjoj Gorici, Zlatici, Zagoriču Starom Aerodromu, Koniku pa mi reci ali pošteno na što liči većina kuća. Bez fasada, utisak kao favele ali oni imaju kuće, a to što ih sredit ne mogu decenijama to neka ostave unučadima da oni ako mogu dovrše. Ja nikada ne bi kupio kuću ako je ne bi mogao završiti. Što bi to ostavljao djeci, to je primitivizam, tipičan za komplekse većine ljudi. Ja sam se uvijem zadovoljavao onim što imam i što mogu obezbijediti.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Posto su se ovdje pomenuli neki prasadarnici...
    Prica mi jedna zena sto zivi u one zgrade u Blok 9, kako li se vec naziva taj dio, prije ambasade Hrvatske... ima neki lik u komsiluk, mjestanin u Tolose, sto drzi svinje njima pod nos, opstat se ne moze...
    Ljudi se zale, samo sto je ovo normalna zena, ona sama kaze da je to mjestanin, da je tu drzao stoku cijeli zivot, oni su kod njega dosli a ne on kod njih...

I znaci, sjevernjaci su seljaci, primitivan narod...
    I dje dodje taj Bihor, prvi put danas cuh za Bihorce...
    A dobro , shvatili smo te mi. Plakao si prije 2 mjeseca što ne ugrabi stan u master a tada je bilo svih bukvalno kvadratura samo što je očigledno da si neostvaren pa ne znaš što ćeš. Sada ti je i "luksuz" zagoriča top priča. Polako, možda te i pitomine doljana čekaju širom otvorenih ruku, nikad ne znaš što život nosi...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Nije ga jos zaradio, bice rob banci jos 20-30 godina. A davno je prozivao nase ljude u inostranstvu kako sve kupuju uz pomoc kredita.

Kupi jedan stan i pomirise 3 parfema i odmah je strucnjak, izotvara glavu na obije teme
    Pakao bez Milice moje

Đe sam ja prozivao strance da kupuju uz pomoć kredita? Opet si pasao loše trave...

Thanks Thanks Given 
    1,723
    Thanks Thanks Received 
    1,282
    Thanked in
    855 Posts

Ono u smislu sve je to lazni sjaj sto vidimo na njih, auta, kuce, jer su robovi kredita po Zapadu. Nisi jedini koji je to davno pricao, a ti gori od njih

Dzehenem bez Ajle moje

Last edited by Tripleta; 28-10-19 at 20:20.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

A đe živiš u Nikšić?

U Niksic zivim u Podgoricu

Koliko ti nista ne znas druze ahhahahahah
    Na zapadu su stanovi uglavnom ili getoi ili za studnete ili za sirotinju.

Vecina gradjana zivi u predgradjima, samo se kod nas juri beton.

Kod njih u beton zivi ko mora a kod nas placaju 1500 eur u shitty kvart da zive u betonu

P.S.

Da li ste znali da je temperatura u shitty kvartu 2.5 do 3 stepena veca nego u Tolosima ?

Niste ?

Sad znate
    Last edited by Gandalf_White; 28-10-19 at 20:35.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    9,161
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    U Niksic zivim u Podgoricu

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    Gandush dodji kod brata na Karaburmu,za tebe sprat dzabe vazda!
    ...

Thanks Thanks Given 
    4,440
    Thanks Thanks Received 
    8,579
    Thanked in
    3,299 Posts

Mislim da se ovdje jako neumijesno i sa mnogo nipodostavanja pominju neka naselja, gotovo s gadjenjem. Ovdje nema Rotsilda i Rokfelera, pa mi nije jasno cemu takva odbojnost, je li malogradjanstina ili kakvi vec kompleksi i muke... cak se nazivaju i divlja... svako ima neke svoje stavove i preference, ali da bilo ko nipodostava i predstavlja sebe kao da je iznad nekoga ko zivi u odredjena podrucja... to mi je dno dna. No to samo govori kakvi smo.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ali posto si dosta puta pomenuo da si porodican covjek, da imas djecu, da ti je blizina skole i sl sadrzaja jedan od bitnih faktora, nadam se da si svjestan da ne zivis u nikakvom luksuzu vec da si, imajuci u vidu tvoje potrebe, obicna sirotinja...

Drago mi je ako si kupio taj stan u Master kvart, jer smatram da je u ovom trenutku to dobra kupovina, svakako bolje nego da si ostao na Konik, ako si mogao da zamijenis stan glavu za glavu...
    Medjutim, samo si jedno sirotinjsko naselje zamijenio drugim...
    Makao si se iz onoga geta betonskog dje su ti svaki dan pod prozor špartali Romi na konjsku zapregu i sa pajserima pod pazuh... a došao si u jedan obični mravinjak bez parkinga, škola i osnovnih sadržaja za jednu porodicu, dje ce djeca da ti se podizu uz skripu kreveta iz stanova sto ce da se izdaju na dan kao hebarnici...

Na stranu to sto si poslije onolikog proseravanja po City kvartu dosao da zivis bas tamo, mislim da si postupio pametno... ali ako mislis da si napravio neku dobru investiciju kupovinom stana, da ces sjutra da ga prodas za neke vece pare, vjeruj mi da nijesi, taj isti Bemaks ce onamo jos par zgrada da pravi, prvo novu fazu, pa kulu, pa ce da gradi onaj dio dje su one kuce ostale... tu ce sve cijena da bude malo jaca, i svako ko bude gledao da kupuje stan tamo, prije ce ga uzet kod investitora na tim lokacijama nego kod tebe...
    Jedino dobro u svemu tome je sto ce taj Bemax izregulisat cijenu stanova tamo, mislim da ce se sad stan u City tesko prodati za vise od 1200 eura, koliko je kostao u izgradnji, a kad dodas cijenu ugradne kuhinje, plakara, ne vjerujem da ce se nesto mnogo opariti oni sto bi stan sjutra da preprodaju...

Ajde vala sve to na stranu, kupio si valjda stan da zivis u njega, ali da neko ko je porodicni covjek, kome ce djeca sjutra da odrastaju i da se podizu, proziva ljude sto zive u kucama, prigradska naselja i pominje neke prasadarnike, sjevernjake, stvarno mi nije jasno...
    Ljepsi ce ti zivot (tvojoj djeci) bit u celiju u City kvart nego u kucu sa dvoristem u Zagoric npr...
    Sprdnja...
    Ne znam je li to neka ljubomora, jel ti mozda krivo sto sebi to ne mozes da priustis, ali spusti malo loptu jadan, procitaj sto pises...
    Evo citam i ne vjerujem sto pise covjek od 40 godina u prkno...
    A đe ja pominjem luksuz? To je priča od vas potekla jer su vam sva naselja "ispod nivoa" bila...prvom tebi. Koja je takođe ironija da Gandalf iz Nikšića se sprda Podgorickim naseljima...pakao.

Ti si druže inače o sebi najvise kazao pisanjem. Tipican kompleksas po uticajem misljenja drustva koje ga truje

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    208
    Thanked in
    127 Posts

Ode tema u k....

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

A dobro , shvatili smo te mi. Plakao si prije 2 mjeseca što ne ugrabi stan u master a tada je bilo svih bukvalno kvadratura samo što je očigledno da si neostvaren pa ne znaš što ćeš. Sada ti je i "luksuz" zagoriča top priča. Polako, možda te i pitomine doljana čekaju širom otvorenih ruku, nikad ne znaš što život nosi...

Nijesam ja druze "plakao" sto ne ugrabih, vec sto mi je falilo para da kupim stan kakav sam mislio, sa garaznim mjestom...
    I to sam otvoreno pisao...
    Sto cu kad sam siromah coek, ne mogu sebi da priustim ni stan na pjenu od kolektora...
    Mada imam krov nad glavom sto je najbitnije...
    A i kucu sa dvoristem... tacnije imanjem... u ovim udaljenim, ruralnim djelovima grada, dje se jos svinje drze...
    A imam nesto i van Podgorice, moji su sljegli sa planine...
    Seljak covjek jbg, jos se nijesam emancipovao...

Nego se samo nadam da si uzeo parking mjesta, ako nijesi,dizi novi kredit jer ces se zaebat najstrasnije...
    Ovo ti je prijateljski savjet...

Quote Originally Posted by majaa View Post
    Ode tema u k....

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
    A nije, ne zaebaj...
    Last edited by karamazov; 28-10-19 at 20:30.

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Samo je jedna istina, uvijek je najveca sirotnja zivjela po raznim centrima gradova a najveci bogatuni imali imanja i kuce na periferijama.zivim u stanu sa porodicom posle osamostaljenja, podignut sam do 20te u kuci.u stanu sam kao zatvorenik.vlasnik sam 4 zida i nicega vise.ko nije zivio u kuci sa dvoristem je kao kad te ljudi bez djece uce kako je podizati djecu

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Nijesam ja druze "plakao" sto ne ugrabih, vec sto mi je falilo para da kupim stan kakav sam mislio, sa garaznim mjestom...
    I to sam otvoreno pisao...
    Sto cu kad sam siromah coek, ne mogu sebi da priustim ni stan na pjenu od kolektora...
    Mada imam krov nad glavom sto je najbitnije...
    A i kucu sa dvoristem... tacnije imanjem... u ovim udaljenim, ruralnim djelovima grada, dje se jos svinje drze...
    A imam nesto i van Podgorice, moji su sljegli sa planine...
    Seljak covjek jbg, jos se nijesam emancipovao...

Nego se samo nadam da si uzeo parking mjesta, ako nijesi,dizi novi kredit jer ces se zaebat najstrasnije...
    Ovo ti je prijateljski savjet...

A nije, ne zaebaj...
    Kako nisi plakao. Koja je to dvoličnost kada se sjećam što si pisao ali mi je muka da tražim, nadovezujući se na moje primjedbe da taj dio grada nema školu, a sada kada nemaš para da ga kupiš, pominješ kolektore, a slične komentare si davao i za Zagorič koji je odjednom Menhetn Podgorice kako si opisao ono mjesto koje podsjeća na Petnjicu... Ti onda nekom kažeš da je težina...Ti si druže neiskren prema sebi. Mene ne zanima što ti imaš, đe živiš ali ste prvi počeli sa ovim sranjima o pljuvanju naselja. Posprdnim nipodišravajućim komentarima iz kojih samo izbijaju kompleksi neostvarenih ljudi.

Page 91 of 213 FirstFirst ... 4181878889909192939495101141191 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)