Dobro ti ide ova zamjena teza. Bas lijepo ovo srocis, vidi se da si prosao skolu. Nego kod tebe stalno neka diskriminacija. Te oko zabrane pusenja, te oko neradne nedjelje. Inspekcija i drzavnih organa nema, to smo na zalost svi svjedoci, ali podmetat ovo pod tuznu populisticku pricu je krajnje bezobrazno. A tek ova diskriminacija radnika... Dakle ucitelji, nastavnici i profesori su povlasceni jer odmaraju po 3 mjeseca godisnje, dok doktor u urgentni radi po cijelu godinu. Kakva diskriminacija. Ah da, to se ne racuna. A i onaj vatraogasac vecinu radnog vermena presjedi i prelezi, bez eto kad je nedje neki pozar onda stavi glavu u torbu ne bi li spasio zivote i imovinui drugih. On npr nema beneficirani radni staz kao sto imaju policajci, vojnici, ANBovci i slicni. Zato sto oni rade nedjeljom, treba i profesori u skolama da rade svaki dan.
Jedan od 7 dana u nedjelji ne mozes kupiti mlijeko i tebi se kriva. A zamisli kako su meni ugrozena prava i kako sam diskriminisan sto MUP ne radi izdavanje licnih i pasosa subotom i nedjeljom nego ja moram sa posla da izadjem i zavrsim to sto mi tra. Pa meni su prava ugrozena. Ja sam diskriminisan.
A umjesto da procitas da mnoge zemlje vec sad imaju 35 casovnu radnu nedjelju, i da je sveopsti trend skracivanja radnog vremena na 4 radna dana, ti radis zamjenu teza na svaku mogucu stvar koja je u naznakama dobra za veci dio gradjana. Ovo sto ti trazis, bi podrazumijevalo da sve sluzbe, sve grane privrede i drustva rade 24h. Samo tako ne bi bilo diskriminisanih. Ups, ovo onda mene pogadja pa mi to ne godi a?
Ali nista, ti i dalje nastavi da radis zamjenu teza, pricaj kako si diskriminisan jer ti je zabranjeno pusenje, i evo sad sto ne mozes da kupis mlijeko nedjeljom. To je taj put koji nam treba.

Reply With Quote
Bookmarks