- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
lazu, ima 50c lol
Forever young, i want to be forever young
RHMZCG kaze d aje u 15:00 u PG bilo 38,5, a subjektivni osjecaj 39. Meni je subjektivni osjecaj 50 stepeni, a dostini koje znam auto im pokazuje od 46-51 stepen. Vjerovatno ce objavit 2029 d aj eovo bio jedna od najtoplijih dana od kad se mjeri temperatura
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
U Herceg Novom 41c prije nekih sat vremena. Subjektivni osjecaj je kao da je mnogo, mnogo gore.![]()
neko je vec objasnio da se temp mjeri u hladu, na 2 metra iznad zemlje i dje je zelena povrsina, a bgm je u Pg nje sve manje i manje, pogotovo centar i City sve beton i asfalt.
u Nk npr. mjerno mjesto je na brdasce 15-ak metara iznad zemlje, nzm kako je u ostalim gradovima.
Kao da mi boravimo na 2m.u hladu, a me na ulici lad izadjemo.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
ok , ne odredjujem ja pravila mjerenja temperature ;-D
I subjektivni osjecaj nije subjektivan, nego je baziran na nekim parametrima
Inace bi imali 8 milijardi subjektivnih osjecaja![]()
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Definitivno, al' kakve to uopste ima veze sa ovom pricom? Opste je poznato da je subjektivni osjecaj baziran na odnosu temperature i vlaznosti vazduha.
Naime do najveceg problema dolazi upravo radi toga sto se temperatura mjeru u hladu a i subjektivna temperatura se isto tako zasniva na mjerenju "osnove" u hladu...
Upravo radi toga je veoma lagano i cesto doci do situacije gdje nam se plasira informacija kako je recimo 30 stepeni, a subjektivni osjecaj je da je 35. Medjutim, na suncu/betonu je temperatura recimo 37 c, dok je vlaznost 70% (dobro dosli u Herceg Novi gdje ovo nije rijetko) i dobijes "subjektivnu temperaturu" od prelijepih 50-55c.
Da koje od ovih nasih mrcenih novina imaju arhivu pa da se provjeri. Evo sam i ja trazio ne mogu naci nigdje. A siguran sam 100% da nije ta temperatura objavljena
Edit:
Nadjoh ovo
http://www.pcnen.com/portal/2007/08/...c-u-podgorici/
Sent from my HTC U12+ using Tapatalk
Na Windows telefonu ima odlicna plaikacija Foreca, njihovi podaci:
![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Pita ova na vijesti > Dusane jesmo li presli 40c - ovaj kaze nismo zaustavila se na 39.7![]()
![]()
![]()
![]()
Izbacih ga napolje na prozor malo da vidim kakva je situacija jer se disat ne moe, pope se sa unutranjih 27c dok si reka' piksla...
Edit: and counting...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 12-08-19 at 19:49.
Ista temperatura u Igalu trenutno... "Laganih" 32c ...
Temperatura mora u Novom 29.5 c...
More kao pisaca izadjem iz vode i podjem pod tus da se razladim
Sve je to na psihichkoj bazi
U nk je 27, makar mi tako pokazuje u kolaali popit 2-3 niksicka, moze bit i 50c
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Tu es mon hro!
Petrovac - prijatno koliko toliko.28c > pored mora uz neki sok
je 23c
![]()
Poy sirotiljo![]()
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
A kakve su vam to price momci?
A nemojte momci, vi ste dobri momci :-D
picture hosting
Jorgan bez navlake. A neka!
I sjutra će biti vrelo. Još malo pa nema.
Kolika je temperatura mora u Nikšić?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks