Originally Posted by
Mojsije
Bio sam u Izrael, tako da mi to nije problem. Novi mi je pasos pa nemam israeli stamp, mada oni ionako daju onaj listic koji se zahefta, nema pecata... Citam na razne forume, ljudi masovno busom idu za Damask, kazu sve je ok... vidjecu tamo kad budem kakvo bude stanje, necu unaprijed planirati. Viza je isto upitna...
Mislio sam na neprijatnosti ako bi opet isao u Izrael nakon ovoga. Sto se tice vize, cini mi se da sam procitao nedje da se viza moze izdati prilikom ulaza u Siriju, doduse radilo se o Jermenima ili Rusima, mada sjecam se samo kao kroz maglu. Ne znam kakvo bi ti imao iskustvo obzirom da dolazis iz zemlje koja je zvanicno priznala opoziciju kao legitimnu vlast. U krajnjem slucaju, vjerovatno vizu mozes bez problema dobiti u sirijskoj ambasadi u Beogradu.
Ako se odlucis na put za Siriju, srecno, i posalji nam koju sliku
EDIT: Vidim na sajtu min. spoljnih poslova Srbije da imaju neke korisne informacije: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/k...irija?lang=lat
Formalno postoji mogućnost pribavljanja vize na graničnom prelazu, ali od nemira 2011. nije izvesno dobijanje vize na ovaj način, pa se preporučuje pribavljanje u Ambasadi.
Last edited by Dejan; 04-08-19 at 23:04.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Bookmarks