Page 164 of 404 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174214264 ... LastLast
Results 4,076 to 4,100 of 10080

Thread: [MEN] Koji parfem koristite trenutno?

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    22 Posts

Posto me drug stalno pitao koji parfem koristim, kad god nosim CDNI, odlucio je da ga naruci i on. Preporucio sam mu prodavca od kojega sam ga ja uzeo prije godinu dana. Ladno mu je stigao prvi batch, sa sivim sprejerom. Ostalo je iz neke zalihe izgleda, kutija je bila malo ofucana cak. Testirao sam moj noviji batch, sa crnim sprejerom, i njegov stari sa sivim sprejerom. Jedina razlika je bila sto je njegov znatno gori, jaci i neuporedivo sinteticniji od mojega. Ostalo sve identicno, performanse, dry down.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

A zašto se uopšte rade te reformulacije kod parfema? Pa svaki batch bude drugačiji na neki način od drugog, mislim generalno, ne konkretno za CDNI..?
    Aventus npr. zašto raditi reformulacije nečemu savršenom? Je li u pitanju cijena određenih "materijala" ili šta?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ja sam skoro probao CDNI kod Miloša, on ga nabavlja u Evropi znatno skuplje pa je i kod njega skup. Osjeća se razlika u otvaranju u odnosu na ovaj iz Emirata koji sam ja imao ali kako je vrijeme odmicalo bilo je dosta sličnosti ali opet to nije onaj nuklearni batch koji sam isto kod njega probao, kada mi je košulja mirisala poslije pranja i dalje. Imao je odvratno otvaranje ali dry down kao nijedan parfem što sam probao do sada. Meni lično je i dalje ljepši Al Haramain mada mislim da su i njega malo reformulisali što se trajnosti tiče u odnosu na proslogodišnji

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    22 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    A zašto se uopšte rade te reformulacije kod parfema? Pa svaki batch bude drugačiji na neki način od drugog, mislim generalno, ne konkretno za CDNI..?
    Aventus npr. zašto raditi reformulacije nečemu savršenom? Je li u pitanju cijena određenih "materijala" ili šta?
    Navodno organizacija koja diktira pravila i kontrolu prafema IFRA, odredjuje nove propise i trendove po kojima se proizvode i prodaju parfemi. Reformulacije se obicno desavaju kad neki sasjtojci drasticno poskupe, kad neki sastojci vise nisu dozvoljeni po novim pravilima IFRA-a, kao i da bi se testirala nova ciljna grupa kupaca. Ovo sve ima smisla, nije da nema, ali ja mislim da se barem u nekom malom % to radi namjerno, jer ako ste primijetili, najvise reformulacija imaju najpopularniji parfemi. Zasto? Zato sto su sigurni u njihovu odlicnu prodaju, pa mozda mogu da ih jeftinije naprave i normalno vise zarade.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Jel ko od vas nailazio u parfimerijama na Givenchy Gentleman Cologne? Miris je nov, izašao 2019 godine ali vidim da ga fale već po internetu

Last edited by Director; 27-07-19 at 19:30.

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

Kako da ne..
    mirisao u bar kodu i zamalo ga kupio..
    Ali uzeh armani coloniu jer je na neku akciju bila

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Da se nisam nakrcao ljetnjim parfemima sigurno bi kupio Mercedes Benz Cologne i Hugo Boss Reversed a vjerovatno Cedrat Boise ili Mont Blanc Explorer. Hugo Boss Reversed je za ljeto ali baš bomba

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

zaebao sam se sto ne iskoristih nedavni popust na explorer u cosmetics pored delte.. bice opet nadam se, top parfem

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Ljudi vi ste se opasno navukli

GG Cologne sam probao i dobar je. Moram ga još koji put istestirat, mada bih reka da je za klasu ispod onog što već imam.

Taj MercedesCologne je na listi za probanje i vrlo vjerovatno kupovinu. I još dva parfema koja sam izdvojio već neko vrijeme, samo su skupi pa čekam discount. I onda ide boračka i parfemska penzija

Thanks Thanks Given 
    6,727
    Thanks Thanks Received 
    6,427
    Thanked in
    2,698 Posts

Nista, kad se skupi dovoljno, da se predje na pravljenje svog parfema, tutorijala ima dosta
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ja ganjam nešto na foru sand aoud-a ako njega ne budem uzeo... Francis Kurkdjian bi tako rado imao ali su baš skupi... Meni iskreno ni stronger with you nije loša kupovina od Armanija... Ima puno toga ali ne može se sve

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    22 Posts

Bacim i ja oko nekad na te skupe, ali cesto izbjegavam da ih gledam/mirisem, jer se nekad nema ni za dizajnere, a ne za te umjetnicke, pa sto da se pomamljujem bez potrebe.
    Ono sto me privuklo i sto mi se cini da bi mi se dopalo, po sastavu, je Roja Elysium. Jel ga neko nekad probao?

Gore je neko napisao o pravljenju svojih parfema. Imam jedan, nije striktno radjen za mene jer nije covjek imao sastojaka tada, nego je postojeca verzija doradjena po mom ukusu. Culi ste sigurno za najstariju parfimeriju i jedinog parfimera na ovom nasem podrucju, Nenada Jovanova i parfimerija Sava iz bg-a.
    Posebna tema treba da se otvori za ovog covjeka i njegov rad.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Davno sam gledao emisije sa njim na RTS-u a ima ih i na youtube. Jako zanimljiv čovjek, rijedak parfimer na ovim prostorima. Što se tiče Elisiuma, on je baš skup u pm. Vjerovatno jeste dobar čim košta 400 eura min

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Elysium parfum ima u Porto Montenegro da se proba. Mnogo dobar parfem koji će se sviđet svim Bleu/Sauvage ljubiteljima bez izuzetka. Ali za te pare ni u ludilu ga ne bih uzeo. To je tačno spravljeno za nekog ko se kupa u parama i želi dizajnerski parfem u niche izvedbi. S
    Pravi snobovski "može mi se" parfem

Od Roja Dove preporučujem Scandal za zimu. Ko voli kožne i Fetish je vrh ponude. Ali previše animalan. Sve ih vidim na nekom ultra skockanom 50. godišnjem bogatašu. Nijesu to parfemi za sirotinju i srednj stalež. Ima ih tu još poput Enigma, Amber itd. koji stvarno nude visokokvalitetne sastojke i kompozicije. Ali po meni je to precijenjeno, pretjerano jer se za manje para može naći jednako dobro ili čak bolje. Ali nemaju svi one dragulje na čepu i cijeli marketing iza sebe.

MFK sam razmišljao o Baccarat 540, ali mi je presladak za redovnu upotrebu. Ka da.mirišem na čibuk kod čiče.
    Last edited by Mitro; 28-07-19 at 10:09.

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    22 Posts

Volio bi da probam, eto da vidim sto je to, a po sastavu mi se cini da bi mi se dopao. Cijene Roja Dove su od 400 pa do 2500e, tako da ne razmisljam o njima zaista, al eto rekoh, da probam. Dje bre, pa mi odje razglabamo o parfemima od po 30e, kakvi Roja i bakraci 😃.

Kad smo vec kod skupih parfema, da dodam nesto za moj El Cielo od nepunih 30e 😄. Sinoc sam ga nosio, odlican, performanse dobre, 2 sata projekcije i 7-8 sati trajnosti na kozu. Otvaranje slicno Erosu, neki kazu da je slican Invictus Aqua i Lacoste zuti, ali njih nisam mirisao, tako da ne znam. Ali taj neki rad je otvaranje, svjeze, vocno, vodeno, dok je dry down slican The Scentu, osjeca se maninka bas. Ako volite parfeme na foru erosa, inviktusa, hugo bossa, nema sto da razmisljate, ovo je zicer za vas jer ovo je miks svega, a opet kao sto rekoh, parfem za sebe. Za ove pare, bomba. Ali eto, ako nekoga zanima, donijecu mu da proba kad budem dolazio do pg-a.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Za razliku od većine Roja parfema, Elysium je baš napravljen da bi se svidio masama. Lijep parfem + brend = dosta €

Ako te put nanese u Porto, svrati do one parfimerije tamo. Osim RD, imaju i Bond no 9. Vrijedi testirati da vidiš o čemu se radi. Ali iz naše finansijske perspektive, ta razlika u kvalitetu nije uvjek proporcionalna razlici u cijeni. Mada za neke parfeme ne važi ona stara poslovica "kiselo grožđe" - koštaju Boga oca, ali zato stvarno mirišu bogovski

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    22 Posts

Tako je brate, slazem se skroz s tobom, ako je skupo, ne znaci da je dobro. Umjetnicke parfeme koje sam do sad probao mi nikako ne opravdavaju cijenu po kojoj ih narod placa. Mozda jos uvijek nisam pomirisao nesto tako spektakularno, za sta bih reka, e ovo mirise zaista skupo, ka par iljada eura. Do sad sam probao Amouage, tiziana, creed, royal crown, xerjoff, od akupljih niche, i manceru/montale i adp od malo pristupacnijih. Za ovu prvu kategoriju, mogu rec da su preskupi i da nikad ne bi rekao da tolko kostaju. Rekao bih da su malo skuplji od dizajnera, ajde nek i bude duplo, ali 4,5 puta skuplje, nikako.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Znaš kako, mjenjaju se i ukusi vremenom pa uviđamo neke stvari koje na početku ne registrujemo (ili sami postajemo snobovi hah).

Uglavnom, nije sve skupo dobro samo po sebi. Često se dosta plaća brend, pakovanje... sastojci jesu bolji ali proizvod više prodaje priča tzv. žvaka. Kad si full para nećeš reć da koristiš Armaf ili Pradu, već Xerjoff ili Roja. Mada kad vidim onu bočicu i bombe mirisne, kapiram da bih sigurno imao 2-3 njihova mirisa da ih mogu priuštiti. Ono ne bih istraživao dalje

S druge strane, ono što mi je top u parfemskom svijetu jesu parfimeri koji nisu izvikani, a prave bombe. Prirodni sastojci, manje izvikani.. to je svijet za sebe i po meni opravdava visoku cijenu (oko 5-6$ po ml). Neki su mi prošli kroz ruke i kvalitet je primjetan na prvu loptu, samo je pitanje gdje i kako to da se nosi

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ja sam shvatio da jedino kožne mirise ne mogu nositi...nikad nisam podnosio taj miris...još mi se muti u glavi od ruskog dvogleda kojeg mi je otac donio sa puta kada sam bio dijete i mirisa kožne futrole tog dvogleda...i danas dobijem mučninu i glavobolju kada osjetim mirise koji imaju u sebi kožne note..

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    22 Posts

Apsolutno, kao i zva sve sto nas okruzuje, ta kategorija umjetnickih parfema je neki statusni simbol, ali kad si vec ful kesa, nekako to ide jedno s drugim. Jedino je to kod nas totalno diametralno suprotno. Npr, prije neki dan mi je bio vodoinstalater, i lik vadi samsnung s10+. Ocu da kazem, odje ljudi kupuju ono za sta nemaju realno, pruzaju se vise no sto su siroki. Ne ide da vozis yugo, a nosis Rolex i mirises na Creed, ali to je kod nas prosto tako. Ja sam bio u prilici da priustim sebi i skuplju garderobu, i bolji tel, i mozda neki skuplji parfem, ali prosto ne ide to uz mene, nisam to ja, a plus, totalno mi je nebitno, iskreno da ti kazem. Ne kazem, da imam, vjerovatno bih kupio nekoliko komada tih skupih, jer sam parfemski zaludjenik, ne zbog statusnog simbola. Cak naprotiv, obozavam kad dobijem kompliment za neki miris koji nosim, i onda ja kazem, E vidis, ovo ti je parfem od 20-30e.

Sastojci jesu kvaliteniji u tim skupim parfemima, i to se osjeti odma, tu nema price, ali opet, poizvod prodaje reklama i svaki proizvod vrijedi onoliko koliko kupac moze da plati. Vrijedi li ili ne, mozemo pricat do sjutra, to je prosto tako, i bice dok god ima ljudi koji ce te proizvode kupovat po toj cijeni.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Radnik u frizerskom kod kojeg se šišam samo mijenja najskuplje...prvo s8+, pa s9+, sada s10+...mada je to kod nas tako...vele da pojedine sekretarice državnih institucija prve dobiju najskuplje iphone-a kada ih dobije telekom...

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

Kupljen

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by FiX View Post
    Kupljen

Sa srećom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Probala sam Roja Amber na sebi, brat ga ima, to je prelep parfem "skupog" mirisa ali za neke iskljucive dogadjaje jer nema te osobe koja ne bi pitala "Sta je ovo". Cak mogu reci da taj parfem moze da bude potpuni promasaj ako ga ne potkrepite odecom, stavom i prilikom ali ako pogodite sve to - nema greske. Bogovski.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Roja Amber sam probao jednom - suvi ambrasto-čokoladni miris. Ima pačulija dosta. Potpisujem sve što si napisala. Miriše na luksuz. Samo uz autfit odgovarajući, inače bi to moglo izgledati pomalo tragikomično.
    Last edited by Mitro; 28-07-19 at 13:25.

Page 164 of 404 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174214264 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)