Vjerovatno ce ti traziti izvod iz banke kao dokaz koliko je placeno.
Sent from my Galaxy S10e using Tapatalk
Molim?Kakva carinska procedura za stvar od 50e?
![]()
Vjerovatno ce ti traziti izvod iz banke kao dokaz koliko je placeno.
Sent from my Galaxy S10e using Tapatalk
Zvah sad broj, valjda je neki Balsa iz DHL-a u pitanju...Posiljka je zaustavljena jer ne znaju koja je vrijednost.
Da mu posaljem na viber skrinsot detalja porudzbine s ebay-a i ukoliko je manje od 75e dostavice je...
Tako da sam mu poslao i ebay listing sa detaljima i paypal transakciju
Vidjecemo sta ce bit, s obzirom da ne odgovara na poruke
Treba si is******rat to smece
...
Da, da... preko DHL-a ne moze da vam prodje nista sto bi proslo preko obicne poste...
Ako postoji i najmanja sumnja da nesto kosta i blizu 75e onda zadrzavaju i traze dokaz o uplati i visini iste.
Znam slucajeve kad su neke stvari od 200-300e stizale preko obicne poste bez ikakvih haraca jer su pretpostavili da je nesto sto je manje vrijednost (od 75e) dok DHL ne pusta nista, ni pod razno...
Meni su bili poslati neki ketridzi za 'label machine' koji su placeni nekih $20 i opet su mi trazili dokaz/izvod jer ih je bilo vise i sumnjali su da je veca vrijednost u pitanju...
--------------------------
Do Not Disturb.
Takva im je procedura, yebaj ga... Ako si stvarno platio ispod 75e onda nema sto da brines niti da nesto znatno duze cekas na isporuku...
Do Not Disturb.
Pa samo se pridržavaju zakona. Za ono što ne znaju traže informacije koliko si platio... To im je posao...
Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ako lijepo vidi shto je u pitanju,je li mu problem da za manje od minut izgugla i vidi cijenu a ne da tebe cima i jebatash se sad sa njima,malo li je shto svoje usluge naplacuju preskupo...?
...
Ma ok to,no velim za ove stvari za koje bi i svaki laik vidio koliko vrijede.
...
Ja poslao prije dhl-u ss da je placeno 100e i nisu mi bez 5e uzelinema pravila.
Jel i dalje Royal mail brz sa isporukama kao nekada? Pitam jer upravo poručih nešto ćerkici , šalju royal mailom , znam da su ranije bili expresni ka DHL.
A mene u dhl cimali sto je 55e bilo jer ako fizičko lice salje onda je limit 5p a ne 75, ili 45 ne sjecam se
rm -rf /
45e je limit ako šalje fizičko lice
Sent from my F3111 using Tapatalk
Ja nisam skorije narucivao ali obicno mi je bilo ovako kao sto Drug Tito napisa... nesto preko nedelju dana, do 10-ak dana max.
Do Not Disturb.
Fala.
Ja se nadam da ce meni ovo sa dhl-om bit sjutra dostavljeno?
Kad je bilo na "carinu" i kad su mi trazili skrinsot stojalo je "Clearance event"
I danas oko 4:30 se apdejtovalo i pise "Clearance processing complete"
Nadam se da nece bit nista bez 5e dostava
To ti je to. Spremi 5 eura i čekaj ih
Sent from my F3111 using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks