Page 401 of 729 FirstFirst ... 301351391397398399400401402403404405411451501 ... LastLast
Results 10,001 to 10,025 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

http://www.gov.me/vijesti/197669/Ras...asin-1600.html

Vlada Crne Gore raspisala je tender za izradu Idejnog i Glavnog projekta i izgradnju šestosjedne žičare na skijalištu “Kolašin 1600” koji bi trebalo da ga poveže sa skijalištem “Kolašin 1450”.

Procijenjena vrijednost iznosi devet miliona eura, a rok za izradu navedenih radova je od dva do 12 mjeseci. Žičara je kapaciteta 2.600 skijaša na sat.

Procijenjena ukupna vrijednost investicije Ski centra na lokalitetu "Kolašin 1600" je preko 25 miliona eura.

Mora se ispratit' ovo.

Thanks Thanks Given 
    4,353
    Thanks Thanks Received 
    8,409
    Thanked in
    3,204 Posts

Koji je faktor taj izvjesni Luka Bulatovic? Prvi put cujem za njega?

Upoznah skoro jednoga Rozajca, inace u francusku zivi, nase gore list, dosta civilizovan izgledase, rece mi da je suvlasnik onoga restorana na Crno jezero. Moze li bit da je to kompanjon ovoga Bulatovica?
    Rece mi da se sire, ali ga nisam pitao za detalje.

Thanks Thanks Given 
    9,692
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Bojim se da će na Žb da na*ebe onaj tip iz urbanizma, koji je rekao da je potpisao papir al nije uopšte pogledao šta potpisuje (što naravno nema veze sa mozgom, jer su svi znali da postoji projekat za bungalove)... I građani koji će da plate milione penala zbog raskida ugovora, ako se ne dozvoli gradnja...

Ako može neki pravnik pojasniti... Postoji li solucija da se ugovor i cijeli tenderski proces ospori, a da država ne izgubi kasnije na sudu...?

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    9,692
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Koji je faktor taj izvjesni Luka Bulatovic? Prvi put cujem za njega?

Upoznah skoro jednoga Rozajca, inace u francusku zivi, nase gore list, dosta civilizovan izgledase, rece mi da je suvlasnik onoga restorana na Crno jezero. Moze li bit da je to kompanjon ovoga Bulatovica?
    Rece mi da se sire, ali ga nisam pitao za detalje.
    Nije faktor nikakav... Odlično poznajem par bivših radnika te firme, Luka nema kapaciteta da vodi ni piljaru, niti je imao kapitala da se raširi u mjeri u kojoj se raširio... Marković je krenuo da se pominje kao vlasnik iz sijenke, tek od ovog projekta na Žabljaku... Prije toga je za stvarnog vlasnika smatran Rakočević, anb-ovac mojkovački, koji gore posjeduje "Imanje Rakočević"...

Sent from Tapatalk
    Last edited by MeDo_JE; 28-03-19 at 08:39.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Bojim se da će na Žb da na*ebe onaj tip iz urbanizma, koji je rekao da je potpisao papir al nije uopšte pogledao šta potpisuje (što naravno nema veze sa mozgom, jer su svi znali da postoji projekat za bungalove)... I građani koji će da plate milione penala zbog raskida ugovora, ako se ne dozvoli gradnja...

Ako može neki pravnik pojasniti... Postoji li solucija da se ugovor i cijeli tenderski proces ospori, a da država ne izgubi kasnije na sudu...?

Sent from Tapatalk
    možda je ovo odgovor?

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Mislim da je vrijeme da se malo osvrne I na zakonitost ovog cijelog posla.

Lagano su u SO Zabljak "slucajno" usvojili plan bez poziva na javnu raspravu. Dakle donijeli odluku u ime gradjana, a da ih nisu pitali za misljenje, iako je po zakonu morala biti odrzana javna rasprava. Dakle plan nije usvojen po proceduri u skladu sa zakonom, sto bi ono rekli plan je nezakonit I samim time podlozan rusenju.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Ima li nedje izvod iz zakona da se mora organizovati javna rasprava za plan privremenih objekata?

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Ima li nedje izvod iz zakona da se mora organizovati javna rasprava za plan privremenih objekata?
    VI. PRIVREMENI I POMOĆNI OBJEKTI

1. Privremeni objekti

Pojam

Član 115

Privremeni objekti su objekti, uređaji i oprema čije se postavljanje odnosno građenje ne definiše planskim dokumentom.

Privremeni objekti ne mogu se postavljati, odnosno graditi ako svojim postavljanjem odnosno građenjem narušavaju komunalne funkcije, ugrožavaju infrastrukturu i zelene površine, narušavaju integritet kulturnih dobara sa zaštićenom okolinom, ugrožavaju životnu sredinu, kao ni na lokacijama u neposrednoj blizini primarnih ugostiteljskih objekata definisanim programom privremenih objekata (u daljem tekstu: Program), bez obzira na kategoriju objekta, osim ako su u funkciji primarnog ugostiteljskog objekta.

Dakle, sam predlog plana privremenih objekata je, po mom laickom misljenju, neusaglasen sa zakonom o planiranju I izgradnji objekata.

A nacelo javnosti je propisano zakonom o planiranju I izgradnji clan 3 gdje je navedeno kao jedno od nacela u stavu 9 "javnosti, u skladu sa kojim javnost ima pravo da učestvuje u postupcima izrade i donošenja planskih dokumenata, kao i da se obavještava i podstiče učešće javnosti u poslovima planiranja i izgradnje,"

Sami detalji oko javne rasprave se definisu pravilnicima, a da ne bih gubio vrijeme kontaktirao sam prijatelja advokata, koji je u isto vrijeme I odbornik u jednoj opstini u CG, I on mi je potvrdio da je javna rasprava obavezna. Evo iscimacu se kasnije, pa cu naci I tu normu koja ovo propisuje.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post

Sent from Tapatalk
    Ne moze niko da ti garantuje ishod spora, po bilo kom predmetu, ali mislim da dobar advokat ce uspjeti da zastiti drzavu. Naravno, ako ne bude namjera da se zakupcu isplati novac.

Evo gore citirah clan 115 Zakona o planiranju I izgradnji objekata, a zakupac nije oslobodjen posledica nepoznavanja zakona. Zakon je obavezan za sve, nevezano za to da li si upoznat sa istim ili ne. Dakle, privremeni objekti na onakvim lokacijama se ne mogu graditi, odnosno postavljati.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Sramota i zločin! Ima se na Žabljaku đe napravit i Hiltona i sve što treba lijepome plannskom gradiću ali narušavat mir i ljepotu onoga što JEDINO dovodi gomilu ljudi danas kad tamo NIŠTA DRUGO NEMA!!! To može samo ološ i oni koji mrze ovu državu!!!
    Ko god misli da će bilo ko radi gologa skijanja poć na Žabljak taj je lud!
    Ja ne priznajem ni Šamoni ni Garmiš ni Bansko ni Kop prema Žabljaku...ne zato što je Žabljak skijaški centar jer nije, ono je ŠNJ od skijaškog centra, ali nema mi veće miline nego prošetati do Crnoga jezera, oko Crnoga jezera...SRAMOTA! Aoooo kako sam pukla!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Pustili smo ih da izbetoniraju obalu. Dozvolilu smo im da koncesionarima daju dozvole da pustose sume, masakriraju rijeke izgradnjom minihidrocentrala i eksploatacijom sljunka. Pustili smo ih da dovedu Kotor do toga da je zamalo izbacen iz UNESCO-a. Pustili smo ih da sruse cemprese, da strujom ubijaju ribu po Skadarskom a dinamitom po drugim jezerima, da od livada naprave deponije a od drzavnog zemljista privatne hotele i vikendice. Pustili smo ih da pod plastom "obaloutvrda" uniste Taru.
    Na Crnom jezeru to ce stati ! Necemo dozvoliti da od nase djece ukradu Durmitor. Necemo dozvoliti da od Crnog jezera prave Sutomore ili Ribnicka vrela. Necemo dozvoliti devastaciju, rusenje stabala, bagere, kamione i pikamere na obali jezera.
    Ukoliko ih pustimo na Crno jezero onda su na redu i ostali Nacionalni parkovi.
    Gradjani Zabljaka su stali kao jedan i jasni su u namjeri - u NP nema gradnje - Ovo pocinje i zavrsava se na Zabljaku.

-------

Pomozite nam u borbi.

Dijelite logo

Danas sastanak u 10 u opstini kada ce se jasno znati plan akcije. Ima li protesta/nema li sta ce i kako ce.

Dobro smo se spremili i pravno.
    Uz pravnu pomoc i sugestije kolege kimmija uspjeli demontirati elaborat o procjeni uticaja zivotne sredine i tendersku dokumentaciju.

A danas cemo vidjeti oko javne rasprave - gradskog referenduma i protesta.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

http://www.gov.me/vijesti/197663/Usk...Crne-Gore.html

Oko 1.100 vertikalnih znakova sa turističkim informacijama biće postavljeno duž putnih pravaca u cijeloj Crnoj Gori, precizirano je ugovorom koji su potpisali Uprava javnih radova i podgoričko preduzeće “Crnagoraput”.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Pustili smo ih da izbetoniraju obalu. Dozvolilu smo im da koncesionarima daju dozvole da pustose sume, masakriraju rijeke izgradnjom minihidrocentrala i eksploatacijom sljunka. Pustili smo ih da dovedu Kotor do toga da je zamalo izbacen iz UNESCO-a. Pustili smo ih da sruse cemprese, da strujom ubijaju ribu po Skadarskom a dinamitom po drugim jezerima, da od livada naprave deponije a od drzavnog zemljista privatne hotele i vikendice. Pustili smo ih da pod plastom "obaloutvrda" uniste Taru.
    Na Crnom jezeru to ce stati ! Necemo dozvoliti da od nase djece ukradu Durmitor. Necemo dozvoliti da od Crnog jezera prave Sutomore ili Ribnicka vrela. Necemo dozvoliti devastaciju, rusenje stabala, bagere, kamione i pikamere na obali jezera.
    Ukoliko ih pustimo na Crno jezero onda su na redu i ostali Nacionalni parkovi.
    Gradjani Zabljaka su stali kao jedan i jasni su u namjeri - u NP nema gradnje - Ovo pocinje i zavrsava se na Zabljaku.

-------

Pomozite nam u borbi.

Dijelite logo

Danas sastanak u 10 u opstini kada ce se jasno znati plan akcije. Ima li protesta/nema li sta ce i kako ce.

Dobro smo se spremili i pravno.
    Uz pravnu pomoc i sugestije kolege kimmija uspjeli demontirati elaborat o procjeni uticaja zivotne sredine i tendersku dokumentaciju.

A danas cemo vidjeti oko javne rasprave - gradskog referenduma i protesta.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    Samo da pojasnim.

Tenderskom dokumentacijom za izvodjenje radova na dovodjenju infrastrukture do Crnog jezera, fakticki za Explorer, cija je procijenjena vrijednost 650 hiljada eura je predvidjenakao posebna stavka sjeca 10 stabala, dok je u opisu pripremnih radova navedeno uklanjanje zbunja I drveca.

Kako se radovi izvode u zoni NP Durmitor, ovi zahtjevi tendera su u direktnoj koliziji sa clanom 16 Zakona o nacionalnim parkovima Crne Gore kojim je zabranjena sjeca stabala.

E sad, hocete li uspjet da obalite tender na osnovu ovoga, nadam se da hocete.

Svaka cast za to sto radite gore.

Treba im reci.....You shall not pass!!!!!

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Objava jedne 'travel' cure koja ima preko 10k pratilaca na IG...

--------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

A dobro slazem se ja da se ona razocarala generalno.Ali sto treba, da sve bude u izvornom stanju kako bi ona dosla da se proseta jednom u zivotu i divi tome.A ja kao vlasnik da nemam ljeba da jedem,a mogu da ubiram brdo love ?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Radulović: Isključeno skidanje sa UNESCO liste, uživajte građani Žabljaka
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...adani-zabljaka

Evo ministar sa "visine" javlja građanima da uživaju.

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Postavio sam to u odgovarajućoj temi.

Čak si i pisao nešto dva posta ispod @remark

Thanks Thanks Given 
    26,589
    Thanks Thanks Received 
    8,481
    Thanked in
    4,185 Posts

Kakav nam je ministar. Pih.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Quote Originally Posted by Djalac View Post
    A dobro slazem se ja da se ona razocarala generalno.Ali sto treba, da sve bude u izvornom stanju kako bi ona dosla da se proseta jednom u zivotu i divi tome.A ja kao vlasnik da nemam ljeba da jedem,a mogu da ubiram brdo love ?

Razocarala se iskljucivo Budvom.

Mislim nebitna je ona ali slozicemo se da se Budva unistila betonom i da joj vjerovatno pomoci nema.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Razocarala se iskljucivo Budvom.

Mislim nebitna je ona ali slozicemo se da se Budva unistila betonom i da joj vjerovatno pomoci nema.
    Pa kazem ja,jasno mi je da se generalno razocarala i na to nemam kritiku.
    Nego je meni zasmetalo to sto je navela stari grad i tu stavku.
    Ali sto da se cini.Eto i mi koji zivimo u CG pa vise ne mozemo da priustimo BD ,nego nam lakse priustit azurne obale

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Postavio sam to u odgovarajućoj temi.

Čak si i pisao nešto dva posta ispod @remark
    Neka to nego sam mislio da sam postovao to u toj temi i čudim se kako niko nije to već uradio, skleroza čini svoje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Objava jedne 'travel' cure koja ima preko 10k pratilaca na IG...

a znas li da turisticki vodici iz hrvatske na vrata od starog grada u kotoru,objasnjavaju da je to hrvatski grad bio i slicne gluposti.i to se sve tolerise.sramoti nidje kraja u ocovoj zemlji....

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    60
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    a znas li da turisticki vodici iz hrvatske na vrata od starog grada u kotoru,objasnjavaju da je to hrvatski grad bio i slicne gluposti.i to se sve tolerise.sramoti nidje kraja u ocovoj zemlji....
    Ja koliko se razumijem u vođenje tura po CG, to mogu da rade samo TURISTIČKI VODIČI IZ CRNE GORE SA LICENCOM!
    Da turistički vodiči iz druge države moraju da angažuju vodiča iz CG da bi im pokazao ili objasnio nešto u CG. isto kao što i turistički vodič iz CG ne smije voditi turu u HR bez njihove licence. Hvala
    Prodaja/otkup i ugradnja muzike za auto.
    Više informacija u inbox.

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by Zarate View Post
    Ja koliko se razumijem u vođenje tura po CG, to mogu da rade samo TURISTIČKI VODIČI IZ CRNE GORE SA LICENCOM!
    Da turistički vodiči iz druge države moraju da angažuju vodiča iz CG da bi im pokazao ili objasnio nešto u CG. isto kao što i turistički vodič iz CG ne smije voditi turu u HR bez njihove licence. Hvala
    Tako je..Ali vj ima propusta pa ih voda vodic njihov :/

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Zarate View Post
    kotor ima izuzetke ocigledno,ovo nije prica rekla-kazala...

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    kotor ima izuzetke ocigledno,ovo nije prica rekla-kazala...
    Prijavi Jokac,prijavi!

Page 401 of 729 FirstFirst ... 301351391397398399400401402403404405411451501 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)