Page 19 of 46 FirstFirst ... 915161718192021222329 ... LastLast
Results 451 to 475 of 1146

Thread: Akvaristika...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Nakon preksinocnjeg rasturanja akvarijuma, zaglavila mi se macracanta u stijenu... Juche ujutro sam malo chepio stijenu da bi nju oslobodio i izgleda da sam je malo odlijepio od zadnjeg stakla... Jutros kad sam se probudio vidio sam stijenu isplutalu... Ostetila je neonsku rasvijetu i ubila dvije ribe prilikom odlijepljivanja (onu botiu macracantu koju sam juce oslobodio )... Sad mi je akvarijum KATASTROFA i ni na sta ne lici...

Ovih dana ce poceti pravljenje nove stijene i to je to.. Valjda...
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    251
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    135 Posts

evo kako izgleda sada moj akvarijum poslije dodavanja plocha sa desne strane, izvinjavam se zbog loseg kvaliteta slika sa telefona su...
    ja sam stolar, u podznaku shkorpioooni

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Brao mistery... Veliki si put prevalio od ubica ribica do akvariste pocetnika

P.S. Pocetkom naredne godine otvaram prihvatiliste za male zivorotke... Ukoliko imate visak malih ribica, a ne znate ili ne zelite da se starate o njima, dajte ih u prihvatiliste i budite sigurni da ce biti tretirane ravnopravno sa svim ostalim ribicama i ponasacemo se prema njima kao prema velikim ribama!

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    251
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    135 Posts

Quote Originally Posted by Igi View Post
    Brao mistery... Veliki si put prevalio od ubica ribica do akvariste pocetnika

P.S. Pocetkom naredne godine otvaram prihvatiliste za male zivorotke... Ukoliko imate visak malih ribica, a ne znate ili ne zelite da se starate o njima, dajte ih u prihvatiliste i budite sigurni da ce biti tretirane ravnopravno sa svim ostalim ribicama i ponasacemo se prema njima kao prema velikim ribama!
    Ma neka ,,iskusni,, imas apoteku ispod akvarijuma u onu policu , u slucaju da ti riba pati od nesanice tamo izvadis nekakve MITRIC kapi eeej, atman kanister, 500 000 iljada eura ulosenih i naucio si da izmrijestis gupike, aaa bjaaaziiiii luzeru,
    Ja sam se okusao u najtezim disciplinama, riba noz, ramirezi, itd. doduse kvalitet vode nikako nijesam ranije mogao uskladiti, **** ga nemam ATMAN i APOTEKU,
    Zbilja cime si lijecio onog BOTIJA sto je oci kopa ribama

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mistery View Post
    Ma neka ,,iskusni,, imas apoteku ispod akvarijuma u onu policu , u slucaju da ti riba pati od nesanice tamo izvadis nekakve MITRIC kapi eeej, atman kanister, 500 000 iljada eura ulosenih i naucio si da izmrijestis gupike, aaa bjaaaziiiii luzeru,
    Ja sam se okusao u najtezim disciplinama, riba noz, ramirezi, itd. doduse kvalitet vode nikako nijesam ranije mogao uskladiti, **** ga nemam ATMAN i APOTEKU,
    Zbilja cime si lijecio onog BOTIJA sto je oci kopa ribama
    Lijecio ga je trodonima 3x dnevno 5 dana

Thanks Thanks Given 
    251
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    135 Posts

Quote Originally Posted by Iggy View Post
    Lijecio ga je trodonima 3x dnevno 5 dana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Ebi ga... Neko uci na tezi, a neko na laksi nacin... Bitno je da si ti utvrdio svoj put :mrgreen:

Sto se apoteke tice, to je samo prirucno sredstvo za kojim rijetko posezem... Moje ribice znaju same sto im je i u vecini slucajeva lijekovi se nalaze na poklopcu, a one same uzimaju i doziraju... Mora da mi je ona modesta odradila neki overdose sa proteinima pa se boksovala previse...

U SVAKOM SLUCAJU, RAZVALIO SAM MALI AKVARIJUM TOTALNO (60l) i ubacio mu jedan Atman kanister 3335... Sad je full zivorotki koje se J*BU bespostedno...

Ovaj velji za vikend ide isto na generalnu i napunicu ga panjevima, krsima, pijeskom i ciklidima...

mistery, kad ces da nam se potrkaju akvarijumi?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vala Igi ti bas ne odustajes od tih kanistera..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Kad mu nadjem prvu manu, odma ga mijenjam

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Aj neka mi neko kaze kolko mogu nac dobrog atmana ili neki drugi dobar kanister za ovaj moj akv. od 110 litara.

Predloge tipa da ga mogu nac u BG ne prihvatam kao validne, ocu FCC Podgorica

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oce li mi ko nabavit ovo, spreman sam da platim 50 eura

http://www.tetra-fish.co.uk/tetratec...alfilters.html

p.s.
    upravo narucih preko jednog poljskog sajta tetraTec EX 700 sa postarinom za 62 eura, placanje po isporuci
    ako ovo prodje, ja sam odusevljen
    Last edited by Iggy; 30-11-06 at 13:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Bravo! Nadam se da ce stici!

Inace, u PG ovaj 3335 sto ja imam kosta 50e... U BG ga ja mogu naci za 46e (posto ne znam nikoga ko radi u veleprodaji)...

Tebi bi trebao EVENTUALNO 3336, mada ako drzis manje ribe ladno bi ti radio i 3335...

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Igi,da ne pomislis da zelim da ti ubijem volju i sl ali..kolika puta do sad si cistio kanister?kakva su bila crijeva?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Za godinu i 7 mjeseci sam ga ocistio 3 puta... Drugi 3335 od aprila do dana danasnjeg nije ociscen ni jednom, jos jedan 3335 od aprila do danas je ociscen jednom, a ovaj 3335 je tek sad pusten u pogon...

Crijeva imaju nesto algi u njih, ali nista znacajno... Njih do sada nisam nikada cistio...

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    251
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    135 Posts

Iggy, dobro izgleda ovo chudo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iggy, dobro izgleda ovo chudo.

Osim sto izgleda odlicno, sistem za rasklapanje i ciscenje mu je olaksan maximalno

Ovaj kanister sto ja sad imam me na muke bacha svaki put kad treba da ga ocistim

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mene zanima gdje se nabavlja bijeli pijesak? Meni lici na onaj usitnjeni granit sa grobnica (pu, pu, pu)... Oprastajte za poredjenje, al stvarno mi lici. Gledah sajt aqarij net, i tamo naidjoh na ovo, pa ako ko zna neka mi odg.
    http://www.akvarij.net/default.asp?i...tent=90&mnu=12
    A u ulici Slobode i Hercegovackoj sad rastu iz Berana dEca. Neki novi klinci, neki novi klinci..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

To je kvarcni pijesak...

Njegaveliki SRECNI gradovi imaju na izvoz jer on sluzi za hladjenje kontakata na trolejbusima (na okretnicu ga posipaju sa njim) tako da akvaristi uvijek mogu ponijeti jednu kesu kuci...

Ono sto sam ja koristio u zamjenu za kvarcni pijesak je mrvljeni granit... Iste je granulacije i iste boje... Dzak od 25kg kosta 5e u KIPS... Meni je preteklo oko 20kg toga pijeska i mislim da je sada kod prijatelja u garazu...

Moram napomenuti da je tezak za odrzavanje jer se svaka necistoca vidi iz aviona... Koje to ribice oces da drzis pa si se odlucila za ovaj pijesak?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Igi View Post
    To je kvarcni pijesak...

Njegaveliki SRECNI gradovi imaju na izvoz jer on sluzi za hladjenje kontakata na trolejbusima (na okretnicu ga posipaju sa njim) tako da akvaristi uvijek mogu ponijeti jednu kesu kuci...

Ono sto sam ja koristio u zamjenu za kvarcni pijesak je mrvljeni granit... Iste je granulacije i iste boje... Dzak od 25kg kosta 5e u KIPS... Meni je preteklo oko 20kg toga pijeska i mislim da je sada kod prijatelja u garazu...

Moram napomenuti da je tezak za odrzavanje jer se svaka necistoca vidi iz aviona... Koje to ribice oces da drzis pa si se odlucila za ovaj pijesak?
    Pa na taj mrvljeni granit sam ja i mislila, samo sam se krivo izrazila. Ne znam jos koje cu ribice uzeti, trenutno prikupljam savjete, pogotovo od ovoga momka cerro. Taj mrvljeni granit mi bas fino izgleda, jer mi se ne dopada recimo sarenis u aq(pogledaj link gore kako bih voljela da ti ozgleda, tj. kako mi se dopada), a ti bi mi mogao reci kako se koje ribice ponasaju sa takvom podlogom, posto vidim da si me u tom smislu pitao, a posto sam ja pocetnik ne znam jos da ti kazem...
    A u ulici Slobode i Hercegovackoj sad rastu iz Berana dEca. Neki novi klinci, neki novi klinci..

Thanks Thanks Given 
    251
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    135 Posts

Iggy, nas dvojicu niko nista ne pita heehhe al bice dana za megdana

a kanister koji uzimas je dosta veci od tvog postojeceg pa ces ga rjedje i cistit, samo je vazno da dobro rasporedis filter medije(kako me nervira ovaj izraz... cush medije ) i bice OK. Chiscenje svaka 2-3 mjeseca, mozda i duze.

AisaJ, dobro došla, chuvas se ove poruke na ,,AVATARU,, ljudi su razlichiti....
    Pozdrav za cerra i sve mi se chini da ce ubrzo vidjet EMOCIJU....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Wink

Iggy, nas dvojicu niko nista ne pita heehhe al bice dana za megdana

a kanister koji uzimas je dosta veci od tvog postojeceg pa ces ga rjedje i cistit, samo je vazno da dobro rasporedis filter medije(kako me nervira ovaj izraz... cush medije ) i bice OK. Chiscenje svaka 2-3 mjeseca, mozda i duze.

AisaJ, dobro došla, chuvas se ove poruke na ,,AVATARU,, ljudi su razlichiti....
    Pozdrav za cerra i sve mi se chini da ce ubrzo vidjet EMOCIJU....
    Mistery, moze li pravi odg na pravo pitanje, kako se koje ribice ponasaju sa takvom podlogom, posto bih rekla da ima razlike, po Igijevom odgovoru za mene. Ciklidi bi trebalo da mogu, makar sam tako primijetila. Ispravite me slobodno. A ja sam ti inace ovdje odavno, samo sto se ne glaskam previse, vec citam i *upijam*
    Last edited by kuglica; 06-12-06 at 09:48.

Thanks Thanks Given 
    251
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    135 Posts

Dobro AisaJ to je bila dobrodošlica na moj nacin...uhhhhh

Svijetla podloga se brzo prlja a nebi vjerovala kako ce je ribe isprljat za jedno po godine, ako si vec odlucila da bude svijetla podloga, nabavi dobar usisivac dna pa ga cesce usisavaj. Bijeli pijesak je i meni bio cool kad sam pocinjao ali sam brzo ukapirao da je muka velika. Meni je na primjer pijesak iz Petrovca i Budve super, ali ukus je ukus.
    Vrlo je vazno da ne omanes sa ribama, sve zavisi od velicine akvarijuma koji ces da uzmes, evo ti jos jednog savjeta, nemoj da uzmes mali akvarijum, u malom akvarijumu je tesko uspostavit biolosku ravnotezu. Tako da bi nekih 100 litara ja predlozio kao minimum. Sada tebi to zvuci kao previse ali vjeruj mi da bi se sad ja rado vratio na dan kad sam birao akvarijum i izabrao bih neki veci. Moj akv ima 54litra (60*30*30) i sa njim sam imao dosta problema upravo sa uspostavljanjem ravnoteze. Zato probaj da nadjes mjesto u stanu gdje ce moci da stane neki fini akv od 100 litara.
    Eto tako,pozdrav za tebe i avatar pa pitaj ponesto Iggija i mene hehhee

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro AisaJ to je bila dobrodošlica na moj nacin...uhhhhh

Svijetla podloga se brzo prlja a nebi vjerovala kako ce je ribe isprljat za jedno po godine, ako si vec odlucila da bude svijetla podloga, nabavi dobar usisivac dna pa ga cesce usisavaj. Bijeli pijesak je i meni bio cool kad sam pocinjao ali sam brzo ukapirao da je muka velika. Meni je na primjer pijesak iz Petrovca i Budve super, ali ukus je ukus.
    Vrlo je vazno da ne omanes sa ribama, sve zavisi od velicine akvarijuma koji ces da uzmes, evo ti jos jednog savjeta, nemoj da uzmes mali akvarijum, u malom akvarijumu je tesko uspostavit biolosku ravnotezu. Tako da bi nekih 100 litara ja predlozio kao minimum. Sada tebi to zvuci kao previse ali vjeruj mi da bi se sad ja rado vratio na dan kad sam birao akvarijum i izabrao bih neki veci. Moj akv ima 54litra (60*30*30) i sa njim sam imao dosta problema upravo sa uspostavljanjem ravnoteze. Zato probaj da nadjes mjesto u stanu gdje ce moci da stane neki fini akv od 100 litara.
    Eto tako,pozdrav za tebe i avatar pa pitaj ponesto Iggija i mene hehhee
    Vazi, svi su savjeti dobrodosli, samo manje pominji moj avatar
    Razmislit cu sto se aq tice, jutros mi rece kojega da je on uzimao neki pijesak kod Rafailovica i kamencice, i kaze da vrhunski izgleda pod neonkama. Vidjet cemo sto ce bit. Inace, na ovo [postolje koje imam u stanu moze stat komotno i 200 i kusur litara, samo sto ja nebi uzimala odma toliki aq, vec bih isla postepeno, bojim se da sto ne zeznem pa da mi te ribice ne pocrkaju, greogta bi mi bilo. Mislila sam prvo manji aq - manje ribica, pa na ljeto neki veci. A znam inace za tvoj aq sa foruma Akvaristika
    Last edited by kuglica; 06-12-06 at 10:06.

Thanks Thanks Given 
    251
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    135 Posts

ooooo ti si bas informisana Zar ces mi pokvarit merak u komentarisanju avatara...

Eto vidis sto se desava sa malim akvarijumom, to je obicno misljenje pocetnika, kupicu mali akvarijum pa cu na njemu ucit...po meni je to pogresno, jer ces se muka namucit sa neki stvarima koje ti apsolutno nece trebati u zivotu.Neko ko ima od starta veliki akvarijum to ne razumije.
    Inace 100 litara je na granici, nije ni mali ni veliki akvarijum, vec pristojan.

jesi li se konsultovala sa nekim oko te tvoje police, jeli dovoljno jaka da izdrzi teret?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ooooo ti si bas informisana Zar ces mi pokvarit merak u komentarisanju avatara...

Eto vidis sto se desava sa malim akvarijumom, to je obicno misljenje pocetnika, kupicu mali akvarijum pa cu na njemu ucit...po meni je to pogresno, jer ces se muka namucit sa neki stvarima koje ti apsolutno nece trebati u zivotu.Neko ko ima od starta veliki akvarijum to ne razumije.
    Inace 100 litara je na granici, nije ni mali ni veliki akvarijum, vec pristojan.

jesi li se konsultovala sa nekim oko te tvoje police, jeli dovoljno jaka da izdrzi teret?
    Pa jesam, jer zadnjih mjeseci najvise vremena provodim na akvaristiku i Akvarij net.
    Jesam, polica nije problem, koliko sami aq, mada uzecu ja taj veci, ne moze da skodi. Ispod njega obavezno stiropor? Dobar je onaj od 3cm? Jel mi dosta da uzmem 2 table te debljine za pozadinu? Znam ranije da su bili neki posteri da se uzmu, al nije mi to nesto zanimljivo....

Page 19 of 46 FirstFirst ... 915161718192021222329 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)