Originally Posted by
hercules
Nemoj da mislis da zbog ovoga sto cu da napisem ti ne mislim dobro i da te ucim pogresno, naprativ sve je dobronamjerno.
Na tako male iznose, iz ugla Banke mali iznos da se razumijemo, razlika u kamati ce ti se reflektovati u max 5eura razlike u mjesecnoj obavezi. Ukoliko se odlucis da mijenjas banku, onda racunaj da neke banke mogu traziti da preko njih prvo primis par plata pa tek onda da ti razmotre da ti daju kredit. Jos ako tvog poslodavca ne tretiraju na svojim listama u bolje, onda mogu traziti zirante i sl.
Prebacanje plate u drugu banku sa sobom nosi neke troskove. Zatvaranje racuna npr, pa ako si potpisao neki paket da ces koristiti neko vrijeme i to ti naplate kao da si koristi svo vrijeme itd. Provjeri jos jednom sa Societe jer ta kamata od 9.9% je nepojmljiva plus je nema na njihovom sajtu. Vidim da im je fres kes od 7.49%. Naravno kao i kod svih kamata ovo mogu da dobiju neki VIP klijenti sa ogromnim primanjima, ali realno 8 - 8.5% je nesto sto bi trebalo da im vecina klijenata dobija kao kamatu.
Svakako, trazi od svake banke da ti daju informator, gdje ce ti sve pisati koliko te sto kosta i koliko si para uzeo a koliko bi vratio sto tebe i najvise zanima.
Hvala ti na savjetu. Mozda jeste samo 5e na mjesecnom nivou, ali na vise godina nije malo? Ja sam tip koji voli za svoje pare da uzme najbolje, nije mi zao potrosit, al ne volim kad me neko iskoriscava. Bio sam siguran da mi je referntkinja rekla 9.9, al si me ti malo poljuljao
. evo ovo je racunica, ostalo duga 1724e + 1500e kesa koji bih dobio + 40+e obrada kredita= 3300e, 70e rata(mozda euro preko, ne drzi me za rijec) na 60 mjeseci, posto pretpostavljam da radis u nekoj banci, mozes odokativno izracunat kolika je odje kamata.
Forever young, i want to be forever young
Bookmarks