Page 33 of 128 FirstFirst ... 232930313233343536374383 ... LastLast
Results 801 to 825 of 3179

Thread: [ T E L E V I Z O R I ] preporuke, problemi & rješenja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

uzeo u tehnomax smart tv samsung uhd 40 inča,slika na više kanala baš dobra,prvi put inače koristim smart tv,a valjda će bit dobro.Interesuje me kad uđem na youtube ili facebook koji su već instalirani na tv kako se ukucavaju slova:fat:,ne snalazim se još najbolje

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Pa pomjeras kursor strelicama na daljinski i onda kliknes na neko polje predvidjeno za slova, npr. search ili comment i onda ce ti iskociti tastatura.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

iz svih ovih prica,znaci li da je Sony najbolji izbor?

Thanks Thanks Given 
    27,559
    Thanks Thanks Received 
    8,728
    Thanked in
    4,319 Posts

Ne možeš pogriješiti ako uzmeš Sony, Samsung ili LG. Samo zavisi što ti konkretno treba.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    U pitanju su samo oznake (modela) i njihove varijacije. Ima istih modela koji se prodaju svugdje u svijetu, doista razlikuju se donekle u oznakama, sufiksima i sl. ali unutra budu 99% isti. [...]
    Ja pricam iz prakticnog primjera prosjecnog potrasaca. Znaci odem do prodavnice (ili pregledavam ponudu na netu) i naidjem na model TV-a (da ne idem u sirinu jer je tema za televizore a slozili smo se da je problem kod svih aparata) koji mi je zanimljiv. Da bi procitao nesto vise o njemu, vidio ocjene, procitao recenzije itd. odem na internet. Ukucam taj model i rezultata je vrlo malo i to je skoro iskljucivo na pomenutim jezicima (Srpski, Madjarski, Rumunski itd.).

Desava se i da za neke modele nema skoro nista, nikakva ocjena, nikakva recenzija. Eventualno neki link do prodavnice gdje se moze vidjeti cijena u nekoj drugoj valuti, u nekoj drugoj zemlji koja i nije od neke pomoci.

Ti kazes da je recimo taj neki model ovdje skoro isti kao neki model tamo ali je razlika u oznaci. Kako ja, kao prosjecni potrosac, mogu da znam koja je to druga oznaka tamo, da bi dosao do konkretnih informacija o proizvodu? U tome je (jedan od) problem(a).

Ja nisam strucan da pricam koji su djelovi u pitanju, gdje se proizvode a gdje sklapaju. Mogu samo da pricam iz perspektive kupca koji je jako razocaran ponudom na domacem trzistu, gdje je sve osjetno losijeg kvaliteta. Od sitnica poput kozmetike preko prehrambenih proizvoda pa do tehnike...
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by kikiriki View Post
    ako si serviser mogao bi barem nekoliko modela televizora da predlozis koji se manje ili vise kvare (od ovih reklamiranih u tehnomax ili multicom )
    Rado ali to nije kao sa automobilima da se proizvode po 7-8 godina isti sa istim motorom.
    Kod tehnike, prvenstveno kućne, modeli se proizvode u veoma kratkim intervalima. Tipa jedna serija (koja se počela kvariti kasnije) se proizvodi svega par mjeseci.
    Jedna serija se nije ni rasprodala a već imaš novi model. Obično počnu da se kvare posle 1-3 godine korišćenja i onda serviser tek nakon 2-4 godine od proizvodnje može da zaključi koji se kvare a već tada imaš druge nove modele u prodaji.
    Dodatno, dešavalo se da nailazim na model spolja isti ali unutra drugi djelovi ekran i ostalo. Jednostavno previše modela ilazi na tržište i u principu sve se razlikuje.

U suštini za modele koji se trenutno prodaju, i to u većim količinima na tržištu bi mogli da daju savjete serviseri iz ovlašćenih garantnih servisa jer imaju informacije koji se modeli u garanciji kvare (imaju neke fabričke greške) i koji se brzo vrate u servis nakon prodaje. Ja to trenutno ne mogu jer ne radim više za ni jedan ovlašćeni servis.
    A ni to ne bilo validno skroz jer nakon 2-3 gdine nastaju drugačiji kvarovi od onih fabričkih u garanciji.

Što se tiče kvarljivosti nema pravila, nikakav savjet vam tu ne pije vodu jer niko ne zna što će se kvariti nakon par godina korišćenja. Jedino možda u fabriku znaju ili mogu da prognoziraju na osnovu cijene djelova koje su ugrađivali.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ja pricam iz prakticnog primjera prosjecnog potrasaca. Znaci odem do prodavnice (ili pregledavam ponudu na netu) i naidjem na model TV-a (da ne idem u sirinu jer je tema za televizore a slozili smo se da je problem kod svih aparata) koji mi je zanimljiv. Da bi procitao nesto vise o njemu, vidio ocjene, procitao recenzije itd. odem na internet. Ukucam taj model i rezultata je vrlo malo i to je skoro iskljucivo na pomenutim jezicima (Srpski, Madjarski, Rumunski itd.).

Desava se i da za neke modele nema skoro nista, nikakva ocjena, nikakva recenzija. Eventualno neki link do prodavnice gdje se moze vidjeti cijena u nekoj drugoj valuti, u nekoj drugoj zemlji koja i nije od neke pomoci.

Ti kazes da je recimo taj neki model ovdje skoro isti kao neki model tamo ali je razlika u oznaci. Kako ja, kao prosjecni potrosac, mogu da znam koja je to druga oznaka tamo, da bi dosao do konkretnih informacija o proizvodu? U tome je (jedan od) problem(a).

Ja nisam strucan da pricam koji su djelovi u pitanju, gdje se proizvode a gdje sklapaju. Mogu samo da pricam iz perspektive kupca koji je jako razocaran ponudom na domacem trzistu, gdje je sve osjetno losijeg kvaliteta. Od sitnica poput kozmetike preko prehrambenih proizvoda pa do tehnike...
    Sve te razumijem ali serviseri nisu krivi
    Kod nas nema časopisa koji pišu recenzije a ne što drugo. Možeš da kriviš proizvođače, prodavače....
    Što se tiče podataka o kvarljivosti TV-a koji su trenutno u prodaji bojim se da vam niko ništa ne može pomoći. Nema pravila.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Sve te razumijem ali serviseri nisu krivi
    Kod nas nema časopisa koji pišu recenzije a ne što drugo. Možeš da kriviš proizvođače, prodavače....
    Što se tiče podataka o kvarljivosti TV-a koji su trenutno u prodaji bojim se da vam niko ništa ne može pomoći. Nema pravila.
    Pa nisam ja tebe u nijednom trenutku optuzio Naravno da serviseri nemaju veze sa bilo kojim od pomenutih problema...

Ja samo pitam (ne ni samo tebe nego ovako, pitanje u etar koje ce se zagubit' medju redovima) stvari koje pogadjaju obicne potrosace kod nas...

Poceli smo da se citiramo ali i ti i ja pisemo na forumu i moje pitanje se ne odnosi na tebe konkretno niti su tvoji odgovori samo na mene usmjereni
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    27,559
    Thanks Thanks Received 
    8,728
    Thanked in
    4,319 Posts

Tako je. Evo npr. na Rtings imaš dio gdje je oznaka za taj televizor za US tržište ta i ta, za UK druga, za Evropu treća ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ne možeš pogriješiti ako uzmeš Sony, Samsung ili LG. Samo zavisi što ti konkretno treba.

samsung vise ne,imao sam probleme sa njim,kvari se brate..

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,638
    Thanked in
    2,738 Posts

Tako je. Evo npr. na Rtings imaš dio gdje je oznaka za taj televizor za US tržište ta i ta, za UK druga, za Evropu treća ...

Možda je to zato što je u USA drugačiji standard tj. NTSC, a u Britaniji takođe drugačije utičnice....

Takođe neke zemlje poštuju T2 standard digitalizacije dok su neke na T1. Ima dosta parametara i normalno je da ima raznih modela...

Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    27,559
    Thanks Thanks Received 
    8,728
    Thanked in
    4,319 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    A to kako te zapadne. Mislim da nema neke razlike između tih brendova što se tiče kvaliteta. Isto tako imaš slučajeva kakoo se nekom Sony kvario ili LG. Bar sam se ja vodio tim mišljenjem kad sam sebi uzimao, posle dugog čitanja i istraživanja koji da uzmem. Moguće da Hisense sličnog kvaliteta. A mislim da je jeftiniji. Imaš i TCL ali ne znam da li ga ima kod nas.
    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Možda je to zato što je u USA drugačiji standard tj. NTSC, a u Britaniji takođe drugačije utičnice....

Takođe neke zemlje poštuju T2 standard digitalizacije dok su neke na T1. Ima dosta parametara i normalno je da ima raznih modela...

Moguće da je i do toga. Ne znam stvarno. Ali sam imao isti problem koji je Fidel naveo kad sam za sebe uzimao TV.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,638
    Thanked in
    2,738 Posts

Kako onda opravdavate da garancija bude 2 godine i da onda u toku godine bude promo garancija od 5 godina?

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Pa nije bas da ta prica moze da drzi mnogo vodu... Nije USA i UK cijeli svijet... Kompletna Evropa (da ne idem dalje) koristi isti nas sistem, iste uticnice itd. pa jos ne nadjoh o proizvodima koje sam trazio nista na francuskom, spanskom, italijanskom, njemackom niti ijednom drugom jeziku osim navedenih iz regiona...

I kad bi razlika bila iskljucivo u tome ja bi ocekivao da su oznake slicne sa nekom minimalnom permutacijom a ne da nikakve veze jedna oznaka sa drugom nema. Ako me razumEte.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A to kako te zapadne. Mislim da nema neke razlike između tih brendova što se tiče kvaliteta. Isto tako imaš slučajeva kakoo se nekom Sony kvario ili LG. Bar sam se ja vodio tim mišljenjem kad sam sebi uzimao, posle dugog čitanja i istraživanja koji da uzmem. Moguće da Hisense sličnog kvaliteta. A mislim da je jeftiniji. Imaš i TCL ali ne znam da li ga ima kod nas. Moguće da je i do toga. Ne znam stvarno. Ali sam imao isti problem koji je Fidel naveo kad sam za sebe uzimao TV.

sad imam 3 komada LG i za sada sam zadovoljan.samsung je crkavao i gubio boju.

Thanks Thanks Given 
    2,800
    Thanks Thanks Received 
    1,359
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    Samsung i VW?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    27,559
    Thanks Thanks Received 
    8,728
    Thanked in
    4,319 Posts

Hahahahahaha, ja imam Samsung i Alfu i ne kvare se ni jedno ni drugo.:-):-):-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Samsung i VW?

da,:lolblue:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Obilježavanje uređaja tj oznake modela određuje proizvođač iz njemu znanih razloga. Samo softver (odabir jezika) je jedna razlika u odnosu na regione i imaju potpuno pravo da drugačije obilježe.
    Ne sklapaju se svi TV jednog proizvođača u jednu fabriku. Kao što rekosmo ranije ima više fabrika đe se sklapaju, i zavisno od toga drugačije ih obilježavaju.

Ajde ovako, evo objašnjenja za Samsung modele kako šta znače
    https://www.samsung.com/uk/support/t...-they-so-long/

da uzmemo jedan aktuelan Samsung model vrlo pristupačan cijenom
    UE50NU7092UXXH
    https://www.samsung.com/rs/tvs/uhdtv...E50NU7092UXXH/

U znači da je LED
    E znači da je za EU tržište
    50 je inča
    NU da je 2018 i UHD ekran
    7092 je serija
    U je za tip stenda valjda
    XXH je za fabriku odakle potiče

ovo H na kraju vjerovatno označava da se sklapa u Hungary-Mađarska

manje više isti TV za druga tržišta
    https://www.samsung.com/nz/tvs/uhdtv...A50NU7090WXNZ/
    https://www.samsung.com/sg/tvs/uhd-n...A50NU7090KXXS/
    https://www.samsung.com/it/tvs/uhdtv...E50NU7090UXZT/
    https://www.samsung.com/nl/tvs/uhd-t...E50NU7090SXXN/

itd

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Vidim ovdje niko ne pominje Pfilispove Tv.

Ja imam dobro iskustvo sa dva njihova modela.
    Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.

Thanks Thanks Given 
    2,800
    Thanks Thanks Received 
    1,359
    Thanked in
    885 Posts

Imam jedan Philips 49". Model 2017.g.
    Nisu loši..

Takođe
    LG Smart 43" model 2015.g. odličan
    Nikakvih problema nemam s njima

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Obilježavanje uređaja tj oznake modela određuje proizvođač iz njemu znanih razloga. Samo softver (odabir jezika) je jedna razlika u odnosu na regione i imaju potpuno pravo da drugačije obilježe.
    Ne sklapaju se svi TV jednog proizvođača u jednu fabriku. Kao što rekosmo ranije ima više fabrika đe se sklapaju, i zavisno od toga drugačije ih obilježavaju.

Ajde ovako, evo objašnjenja za Samsung modele kako šta znače
    https://www.samsung.com/uk/support/t...-they-so-long/

da uzmemo jedan aktuelan Samsung model vrlo pristupačan cijenom
    UE50NU7092UXXH
    https://www.samsung.com/rs/tvs/uhdtv...E50NU7092UXXH/

U znači da je LED
    E znači da je za EU tržište
    50 je inča
    NU da je 2018 i UHD ekran
    7092 je serija
    U je za tip stenda valjda
    XXH je za fabriku odakle potiče

ovo H na kraju vjerovatno označava da se sklapa u Hungary-Mađarska

manje više isti TV za druga tržišta
    https://www.samsung.com/nz/tvs/uhdtv...A50NU7090WXNZ/
    https://www.samsung.com/sg/tvs/uhd-n...A50NU7090KXXS/
    https://www.samsung.com/it/tvs/uhdtv...E50NU7090UXZT/
    https://www.samsung.com/nl/tvs/uhd-t...E50NU7090SXXN/

itd
    Zahvaljujem na objasnjenju.

Ali evo praktinog primjera opet... Vidio sam taj TV u radnji.. na netu domace prodavnice.. nebitno. Ukucao sam "UE50NU7092UXXH" u Google pretragu.

Sta sam dobio?

Srbija i Crna Gora bez 'scroll'-ovanja. Ok, i lokacija sa koje pretrazujem ima uticaja na samu pretragu ali idemo dalje, 'scroll'-ujem dolje... Rumunija, Hrvatska i jos Srbije... I te zemlje se ponavljaju dok ne dodjemo do neke Estonije, Letonije, Poljske i sl.

Znaci dobitna kombinacija bi bila sajt u cijoj bazi podataka postoje svi modeli televizora, za sva trzista (koja bi se azurirala kako novi modeli izlaze). I onda kad trazis odredjeni model izbaci ti odma prvo rezultate za bas taj model a onda rezultate za isti model namijenjen za druga trzista.

Jer ovako, cak i kad znam sve ove oznake koje si napisao... ja opet ne mogu da 'provalim' koja bi oznaka bila za taj model a za neko normalnije trziste. A i da se to radi i 'provaljuje' za svaki model bi bilo previse muke i vremena.
    Last edited by Fidel Castro; 24-02-19 at 22:05.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Ali evo praktinog primjera opet... Vidio sam taj TV u radnji.. na netu domace prodavnice.. nebitno. Ukucao sam "UE50NU7092UXXH" u Google pretragu.

Sta sam dobio?

Srbija i Crna Gora bez 'scroll'-ovanja. Ok, i lokacija sa koje pretrazujem ima uticaja na samu pretragu ali idemo dalje, 'scroll'-ujem dolje... Rumunija, Hrvatska i jos Srbije... I te zemlje se ponavljaju dok ne dodjemo do neke Estonije, Letonije, Poljske i sl.

Znaci dobitna kombinacija bi bila sajt u cijoj bazi podataka postoje svi modeli televizora, za sva trzista (koja bi se azurirala kako novi modeli izlaze). I onda kad trazis odredjeni model izbaci ti odma prvo rezultate za bas taj model a onda rezultate za isti model namijenjen za druga trzista.

Jer ovako, cak i kad znam sve ove oznake koje si napisao... ja opet ne mogu da 'provalim' koja bi oznaka bila za taj model a za neko normalnije trziste. A i da se to radi i 'provaljuje' za svaki model bi bilo previse muke i vremena.
    Piši zahtjev proizvođačima.
    Vidi kod nas nije razvijena svijest o marketingu na pravi način a kamoli o informisanju kroz recenzije, testove i slično.
    Kompanije koje se bave uvozom bi trebalo d astimulišu časopise koji bi potencijalno pisali pozitivno o njihovim proizvodima.
    Ja bih bio kadar da pootvaram sve nove uređaje da vidim što im je unutra i kako.
    Ali nema časopisa, nema volje uvoznika/prodavača za tim.
    Nešto slično auto emisiji Saše Markovića.
    Last edited by autodijagnostika; 25-02-19 at 07:50.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Quote Originally Posted by brodomaketar View Post
    Ok hvala .
    Ali jedno pitanje da li možeš razlikovati full HD i 4k ? Ali da nisu tv jedan pored drugog ili jedno oa drugo . Naravno da je pravi snimak ne rip i slično . Znaci identični uslovi !
    Ja ne mogu priznajem .

Kao sto kad sam radio za sebe testove na zvucnicima preko 15000 herca i ispod 85 ne čujem . Naravno mislim na zvučnike koji to stvarno emituju . To sam kasnije provjerio i na medicinskim uredjajima . Ni jedan posto ljudi ne može da ih čuje .
    Naravno tako i sa tv ina onih koji vide zaista razliku . Nažalost nisam od njih
    Imam samo dva HDD od 4tb na kojima su mi fotke sa putovanja i nemam mjesta da skinem film od sto gb da mi stoji . Kad već ne vidim razliku

P..s sad uradih test a nisam ga radio bas poodavno evo sa pedeset i nešto godina već ne čujem preko 12000 herca
    Primjetljiva razlika izmedju FHD i 4K postoji, mada je to subjektivna stvar, odnosno zavisi koliko ti je veliki panel TV, sa koje daljine ga gledaš a i koliko ti je dobar vid naravno
    Moj primjer konkretno, na 43" (LG43SK8500) koje gledam sa nekih otprilike 2-2.5m udaljenosti primjetna je razlika između FHD i 4K...
    Naravno, 4K puštam direktno sa fleške na TV, jer ukoliko puštaš sa eksternog playera moraš biti siguran da koristiš i kvalitetne HDMI 2/2.1 kablove...
    Ukoliko ti je npr dalje, nekih 3-4m, naravno da je onda i razlika marginalna...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    1,115
    Thanks Thanks Received 
    660
    Thanked in
    334 Posts

Sta sam dobio?

U istoj situaciji sam i ja bio skoro.. Uglavnom da dobijes sto vise info za taj tv ukucas samsung series 7 50 inch i to je to. Ja imam takav od 65", oznaka mu je nu7172 i mogu reci da je odlican. Jedino bi volio da je tastatura drugacije rijesena, bas nervira ono da kucas sve slovo po slovo..

Page 33 of 128 FirstFirst ... 232930313233343536374383 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)