Page 30 of 131 FirstFirst ... 202627282930313233344080130 ... LastLast
Results 726 to 750 of 3261

Thread: #OdupriSe - 97000

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    To je vrzino kolo gdje svi lazu o brojnosti, pa onaj koji prvi hoce da kaze istinu odjednom ispada duplo gori od svih.
    Brojnost je jedino i samo bitna kao mjerilo da li ili ne ljudi podrzavaju proteste. Ostalo ne znaci nista. Meni je ovo jasan pokazatelj nocas da vise nego sto sam mislio podrzava protest. Ne treba ti niko da te izvede. Izlazis kao slobodan gradjanin na subjektivan osjecaj -10 i vjetar koji raznosi.. svaka nam svima cast

Neko prije neku noc kaze treba 30-40 50 000. Za sta ?

Ne postoji nista sto 50 momaka uz dobar briefing i par desetina litara benzina ne mogu zavrsiti. Ali to nije nikome cilj.

Samo neka gura ovo ovako

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ja sam precijenio ovaj pomet, pa se obukao u skijasko, kapa, rukavice.. nisam cuo zimu. Vjetar je raznosio, ali nije prehladan..

Odusevilo me da je onoliko naroda doslo. Bojao sam se da ce doci koliko na prvom protestu, ako ne i manje, a ono duplo vise.. I energija je bila super, znaaatno vise omladine.. i zena
    eto, sad bi ti procjenitelji rekli da djeluje da vas je puno više posto ste u debele jakne :lolblue: vučićeva matematika bi to objasnila da vas ne može preko dvoje stat u kvadratni metar posto ste u debele jakne pa djeluje da vas je mnogo više Meni dijete dolazi bez glasa sad me zvao da mu cajeve spremim
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    5,237
    Thanks Thanks Received 
    9,483
    Thanked in
    4,599 Posts

a mandic kristal zamijenio buda barom

svaka cast svima kojima se zima veceras uvukla u kosti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Заиста свака част свакоме ко је вечерас био, и то је заиста било много људи. Вјетар је заиста бруталан данас био у ПГ, људима кровове односио.
    Колико чуо полиција није дала људима са сјевера да долазе. Браво Црна Горo, браво Подгорице.
    Last edited by Brk; 23-02-19 at 20:32.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Ako je na mitingu za nezavisnost bilo 50.000 - a bio sam prisutan, ako je na protestima 2012. na ovom istom mjestu bilo oko 15.000, onda je večeras bilo makar 8, a po mojim procjenama 10 hiljada - slično kao i prošle subote.

Po ovakvim orkanskim uslovima, ovo je ogroman uspjeh.
    Last edited by Viscount; 23-02-19 at 20:26.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo ASC i Rodion se trude da nam naučno objasne koliko je bilo ljudi, tj. da nije bilo puno ljudi.
    Imam jedno pitanje za njih. Ako su ljudi zauzeli površinu od 3.400 kvadrata, kako nam pokaza ASC i ako treba računati da je prosjek da na 1 kvadrat bude 3-4 ljudi (zavisno od gustine, kako nam objasni Rodion), koliko je onda bilo ljudi večeras?

Slika što je postavio MeDo_JE pokazuje da su prilično gusto ljudi stajali. Ajde neka bude da je (samo) troje po kvadratu. Pa koliko je to ukupno ljudi?
    Pa i da uzmemo da nije tolika bila gustina, da je bilo lufta poneđe, da nije možda bio u prosjeku jedan čovjek po kvadratu, pa da je bilo ukupno 3.400 ljudi?
    I da zanemarimo što "technus" reče, da je bilo popunjeno i iza fontane, do dvije nove zgrade.

Evo ".Bole" nam objasni da je bilo 2-3 hiljade. Bravo Bole. Hvala na informaciji. Znači, kad onu masu sa slike staviš u SC Morača, ni pola sjedećih mjesta neće popuniti?
    A "StefanPG", podržavalac protesta, kaže da je bilo 3-4 hiljade.

Da ne uzimamo u obzir i da li je bilo više ljudi nego što ona slika pokazuje, da li je ona napravljena u momentu kad je bila najveća masa, da li se neko priključio tokom šetnje itd.

Sve u svemu, naravno da je ovo odličan broj ljudi po ovakvom vremenu. Ne mislite valjda da pored ovih što su došli nema niko drugi ko je namjeravao da dođe ali je odustao zbog vremena?

Viđeće se već naredni put ...ako ne bude ovakvog vjetra, ili kiše.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ma ispod 3 nije, a preko 5 isto nije. Ali to je nenormalan uspjeh na ovakvu oluju. Samo da ne bude kisa ili neki meteor sledece subote..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Nisam bio prosle subote, nocas jesam. Ne mogu da uporedim, pa ne znam jel bilo vise ili manje. Kad smo bili na most, pocetak kolone je bio nedje kod Mase a kraj kod Hiltona.

Ozvucenje je katastrofa, nista se culo nije....

To moraju promijenit, kako znaju I umiju.

Pomeo sam se, ali mi nije zao.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma ispod 3 nije, a preko 5 isto nije. Ali to je nenormalan uspjeh na ovakvu oluju. Samo da ne bude kisa ili neki meteor sledece subote..
    Znači misliš da nije bio ni jedan i po čovjek po kvadratu?

...Ono na trgu.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

A brate, ne racunam ja to tako, nego od oka.. dugo godina sam bio vatreni navijac, pa imam "njuh" za to.

Mozes ti da spakujes 4 covjeka na metar kvadratni, ali to je onda bas stiskavac. Nije bilo tako, mada ja sam bio kod onih baklji pozadi, malo je rjedje tamo..

Ja mislim ono sto sam rekao. Do 5 hiljada. A prosli put je bilo do 10. Duplo vise, ali ono je bila nepregledna rijeka ljudi..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A brate, ne racunam ja to tako, nego od oka.. dugo godina sam bio vatreni navijac, pa imam "njuh" za to.

Mozes ti da spakujes 4 covjeka na metar kvadratni, ali to je onda bas stiskavac. Nije bilo tako, mada ja sam bio kod onih baklji pozadi, malo je rjedje tamo..

Ja mislim ono sto sam rekao. Do 5 hiljada. A prosli put je bilo do 10. Duplo vise, ali ono je bila nepregledna rijeka ljudi..
    Ok, samo pitam. Nisam bio, ne znam.

Thanks Thanks Given 
    227
    Thanks Thanks Received 
    203
    Thanked in
    121 Posts

Ljudi, sta se zamarate brojevima ? Svako ima svoju iskrenu i laznu viziju broja. Totalno to nije bitno i bas nista ne znaci.. (Znaci jedino onima koji uzivaju u prepiranju sa onima koji ne misle isto.)

Cimajte jedni druge da sto vise ljudi izadju na sledeci protest, da se ne predaju letargiji. I eto finog doprinosa.

Koga boli k. Za 2 ili 22 ili 52ooo sto su bili prije 20 god. Cisto zamaranje uma bez ikakve potrebe
    Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    126 Posts

Povrsina koju je ASC oznacio je dijelom pogresna, a vjerujem da je radjena po slici sa pocetka protesta (nije jos potpuno pao mrak). Sa ovih snimaka sa vijesti se vidi da je masa nesto siru povrsinu zauzela, plus je vec rulja krenula prema Hiltonu.

Kada sam dosao tamo, od strane Hiltona, vec je guzva bila na ulazu na trg, i morao sam da se guram da bih stao blize bine. Bilo je MINIMALNO 4+ covjeka po kvadratnom metru, jer nisam mogao prici blize bini od nekih 20 metara, a ni dici ruku sto tipa pored mene necu laktom udariti. U nekim rjedjim djelovima je bilo ne manje od 3.

Mora se dodati da od stare vlade nisam vidio ni pocetak ni kraj povorke, a stojao sam na bankini.

Moja procjena ~10 000 ljudi.

Thanks Thanks Given 
    3,670
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,145 Posts

Boga mi treba dobro popisat ove sto su setali nocas. Ti su spremni i na ISIL da krenu, kad su po ovome kijametu izasli na ulicu.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by siux View Post
    Povrsina koju je ASC oznacio je dijelom pogresna, a vjerujem da je radjena po slici sa pocetka protesta (nije jos potpuno pao mrak). Sa ovih snimaka sa vijesti se vidi da je masa nesto siru povrsinu zauzela, plus je vec rulja krenula prema Hiltonu.

Kada sam dosao tamo, od strane Hiltona, vec je guzva bila na ulazu na trg, i morao sam da se guram da bih stao blize bine. Bilo je MINIMALNO 4+ covjeka po kvadratnom metru, jer nisam mogao prici blize bini od nekih 20 metara, a ni dici ruku sto tipa pored mene necu laktom udariti. U nekim rjedjim djelovima je bilo ne manje od 3.

Mora se dodati da od stare vlade nisam vidio ni pocetak ni kraj povorke, a stojao sam na bankini.

Moja procjena ~10 000 ljudi.
    Evo još ću samo ovo oko brojnosti, a vezano je i za ovo što ti pominješ, oko gustine. Po onoj slici što je postavio MeDo_JE, djeluje da su ljudi gusto smješteni (što mi je i logično zbog tolike smrzlice).

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    962
    Thanked in
    555 Posts

Ja sam računao da je bilo oko 5 hiljada , ali kad vidim snimke , ođe ima i više od te cifre sigurno.

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Bili smo bas gusto ispred bine nekih 20 metara, mozda malo redje iza fontane. Znam da sam bio posle pri kraju kolone kod CBCG, naprijed se pocetak nine vidio. Zamjerka velika na organizaciju u Nk i na ozvucenje, kad sam bio ispred Sramnog Servisa, nisam cuo nista govornike, cak sam mislio da smo tu bez ikakve organizacije i nekog govora, tek se povremeno naslucivao govor, mada se stvarno svo vrijeme zvizdalo, pistalo i skandiralo, ali ipak. Tek sam u povratku vidio da su zvucnici na kamion na bulevaru i da je kao bio neki govor. Kacitr ako naletite na izvjestaje Sramnog Servisa, bas da vidim sta su mlatinjali. Djevojaka bas, bas masu, svaka im cast, nekad mislim i da su hrabrije od vecine momaka. DO SLOBODE!
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    126 Posts

Ozvucenje je dosta lose bilo. Interesantna stvar je da sa jedne strane krene "gotov je, gotov je", dok na drugoj strani dodje "ostavke, ostavke", ili cak "milo lopove".

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Ali organizacija policije mi je najjača, pogubiše se kad krenuše pud Sportskog. Auta kroz narod voze. Haos se napravi hahahaha

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Uglavnom ovdje smo sve predvidjeli ko ce i koliko da slaze oko broja okupljenih kao i nacin na koji ce Vijesti da objave tu informaciju.

"Organizatori su saopštili da je protestu prisustvovalo "preko 9.700 građana iz svih crnogorskih gradova"."

Novinaru dzaba izgleda i skola i iskustvo da sam da procjenu

Preciznost "organizatora" je nenad*ebiva.

Poslije neko proziva oko toga ko poteze pricu o broju

Iduce nedjelje idete na izmedju 15-20000 evo ja garantujem da ce reci toliko na nevidjeno.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Ponavljam - danas je izlazio iz kuće samo onaj koji je morao. I po takvom vremenu doći na protest, na koji realno nisi morao, je ništa drugo do podvig.
    Last edited by Viscount; 23-02-19 at 21:34.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post
    Ali organizacija policije mi je najjača, pogubiše se kad krenuše pud Sportskog. Auta kroz narod voze. Haos se napravi hahahaha
    Organizatori su ostali kod rtcg-a, ljudi su sami krenuli nazad ka trgu jer se nije moglo više stojat

Sent from my p20 lite using Tapatalk
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Svaka vam cast ljudi!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    9,774
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Nidje. Crna Gora nije vidjela mitinga od preko 30k. Svi lazu non stop o broju. Ako je u pitanju DF oni uvijek tri puta uvecaju, DPS i ostale partije duplo i tako redom. Procijenis prostor koji mitingasi zauzimaju odredis kvadraturu i zavisno od gustine pomnozis sa 3 ili 4 i eto ti broja. Nedje prije deset godina bili su neki momci radili projekat gdje su izracunavali koliko maksimalno moze da stane na trgu, ispred Skupstine itd. To su bile cifre daleko manje od cifara koje partije poslije skupa kazu. Uglavnom se svelo na to da Vijesti recimo evo nekoliko godina nece nikada da da procjenu svojih novinara o broju prisutnih nego saopstavaju navode organizatora da bi izbjegli svadje sa opozicijom.
    Zar ti ne bi računica prije, kvadratura puta 3-4, pa kad si vidio kolika je kvadratura odjednom se promijeni računica...

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    19 Posts

Dobri su vam protesti kad se preganjate kolko vas je bilo. E mrčili se.

Page 30 of 131 FirstFirst ... 202627282930313233344080130 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks