pranje para
ne provjerih je li otvaran ovaj topic,ali mislim da nije...mada nisam bio odavno..
sto mislite o otvaranju ovolikog broja taxi preduzeca u pg,mislim da ih ima preko 15 trenutno...
a svi imaju u prosjeku pa 25 kola...koja vrijede..od 10 000e pa do 30 000e..
bas sam razmisljao na koju foru funkcionisu,kako ce te ulozene pare da povrate,a jos i da zarade pored toga...sa trzistem od oko 250 000 stanovnika..od kojih se vecina vozi sopstvenim kolima ili autobusima...
mali je broj onih koji koriste taxi...
istina je da su cjene taxi prevoza pale..i da ce biti sve vise..sto je dobro za nas..koji se vozimo ili ce mo se voziti..
ali sta je sa preduzecima,kako uopste posluju ili je to pranje para..prko njih..
sto mislite..?
pranje para
u kojem su auto saloni najbolje profitirali imam osjecaj ...
veceras sam bio do grada i bas sam primjetio da je dosta taksista parkirano..i ceka poziv..a kad ce stici neznamo..
cijene taxi prevoza i nisu velike ali, kad imas kola(kojih je uvezeno 67 milona ove god),prevoz busom za 0,30 centi, divljaka na svaki korak za 50 centi, rijetko se taxi zove, i kad u to ukljucimo trenutni standar...
nesto mi je to sumljivo..
ali usvkom slucaju dobroi za nas, masu ih je, oborice te cijene prevoza,koliko cemo se cesto vozit ne znam, ali za njih u svkom slucaju lose...
Bilo bi kul kad bi neko naveo sva taxi udruženja...inače 9704 je snizio cijene,ovo-ono...
"Ne daj Bože" da ovakva konkurencija bude među firmama u drugim oblastima pružanja usluga...
ima ih malii milion... I mene cudi kako prezivljavaju, ali pitao sam par ljudi, vele da zarade ima.
Neka im je sa srecom
Inace, najvise profitiraju ljeti kad je zaropek, nece niko da se znoji ni u autobusu a ne da ide pjeske![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
zovem ja taxi ujutru rano, radnim danom, i zale se kako mi ne mogu omoguciti vozilo u narednih ne znam koliko ...?!?!?!?!?
Kad je kisa bila jednom, kad sam se vracala iz grada, isto tako... Mislim se, prava je sreca dobit taxi u ovakvim slucajevima... Zvala sam jedno 3 razlicita taxi broja (toliko koliko sam znala u tom trenu)...
Ni ja ne znam koja fora... prosle nedelje mi rece taxista da zna dnevno da predje (u smjeni od 12h) 200 km gradske voznje. Pa sad, neka neko to pretvori u eure...
Cuvam te,ne dam nikom da te dirana dlanu simoja tajna... urezana...
Znas kako brate, nek se otvara dokle god im je isplativo. Nama to ide u korist jer sto ih je vise cijena pada.
Mislim da dobro posluju jer s' vremena na vrijeme se provozam taxijem i ispricam se posteno sa njima. Ne zale se vala nijedan da nema posla a nerijetko mi se desavalo ljetos da nisu u mogucnosti da mi obezbjede taxi kad ih zovnem zbog velike traznje....
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Shot ih vishe, to valjda nama bolje.![]()
zamislite da ovakvu konkurenciju ima t-com-u
bio bi net za 5e mjesečno.
Znaci ovako: 200km, pola od toga odma odbij jer dio puta dje on ide za musteriju se ne naplacuje, znaci 100km
100*0.50 (centi po km)=50e
Od tih 50e odbij 15-20e za gorivo jer je veci dio voznje stani kreni, tako da i i dizeli treose masu. Mora nesto i pojest, popit i popusit za tu smjenu, znaci da mu u najboljem slucaju ostane 20-25e.
Onda tu dodaj troskove odrzavanja vozila, registracije i placanja udruzenju.
Sve u svemu, sumnjam da im ostaje preko 400-500e mjesecno. Neka bude u 600e.
I onda se zapitaj, dje im je rata za kredit koja za ona auta nije sigurno ispod 150-200e mjesecno.
?!
O cemu pricas ?
Sto ti kazesh npr 200 km
Zbog upotrebe radio stanica put nije 50/50% vec 70/30% u korist taksista.
Dizeli trose kroz grad 8 litara maksimalno jer nisu to masine od 5 hiljada kubika pa da bi trosili toliko. za 20 litara dizela se moze proci do 350Km ljeti, 300Km zimi (vozim dizel pa znam ).Sto se tice da li je taksista gladan,zedan ili oce da zapali cigar nije problem vlasnika taksi sluzbe jer on tu radi za platu . Cak im udaraju na platu po 10 eura ako ih ufate da dok cekaju stranku drze kola upaljena da bi im klima radila.
I josh kad se uzme u obzir da panekad taksi ne mozes naruciti ni kod jedne taksi sluzbe realno je da se razbise od para . E sad kako ko shvata razbijanje od para to je druga prica . Po meni kapljanje mjesecno 4-5 hiljada eura mjesecno profita je razbijanje od para ... Pa kad se josh isplate kola poslije 2-3 godine ... Nema kraja !!!
Slaze li se ko samnom ?
Slazem ja u potpunosti. Da nema posla ne bi nicala preduzeca ka pecurke..
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
istina da je dobro za nas, to niko ne osporava, nego posmatrajmo malo iz njihovog ugla...
vecina komentarise, pricu od ranije tj, ljetos, ili kad pada kisa, normalno je da je tada guzva, svakog mrzi da nosi kisobran ,tad se ima vazda za taxi, ali oni nerade kad pada kisa ili kad vec..vec tokom cijele godine..treba pokrit sve te troskove...
ali mozda niste upoznati u zadnjih 2 mjeseca je otvoreno najmanje 8 novih preduzeca sa novim kolima iz fabrike koja dosta kostaju...
kad se tu ukljuce,porezi,doprinosi,amortizacija,gorivo,plate ,kredit za kola...dosta to kosta...
valjda im je isplativo,sigurno ih nebi otvarali u tom broju....ali vidjecemo...
ja znam da sam minimum 20 puta zvao sva taxi udruzenja ciji sam broj znao i da nije bilo slobodnih vozila.toliko o tome kako lose rade...peru li pare ili ne to ne znam ali znam sigurno da *** taxi ima svaki dan unaprijed 250 rezervisanih voznji(ode cega imaju 150 voznji, tipa da djecu odvedu i dovedu iz skole).
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
niti bi se vozni park popunjavao novim vozilima))
+ sto se otvara jos jedan taxi sa golfovima 5+ 9805 ce biti cini mi se
i zarade vise nego sto mislimobarem ovi iz luxa, jer rade na procenat
dok na primer city taxi imaju fixnu platu, koja ce se povecanjem obima psola povecavati, ostale ne znam, jer ih ne koristim
![]()
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Imam auto i vozim ali kad god idem u trgovinu put grada zovem taxi,dodje ispred zgrade za mene,ostavi me dje ocu i to me kosta oko 1 euro.Dala bi mu jos jedan da se ne $ekiram dje cu auto parkirat i koliko krugova cu napravit kroz grad dok ne nadjem mjesto.
Kad jos vidis da je 1 h na parkingu 40 centi,a kad trgujem ostanem nekoliko sati po gradu,racunica je vise nego jasna za nas,korisnike usluga.
e,ne bi ni oni radili samo za nashu korist!
Kum mi je taksista,i kad god je malo losije vrijeme,ili toplije,snijeg (bljuzgavica podgoricka),sjever,bukvalno ne moze stizat na sve pozive.
izdrzava porodicu jako pristojno.Goriva ne trosi mnogo jer vecinom voze na plin ili dizel.U startu ima oko 500-600 eura troskova sto za udruzenje,sto za svoje kredite i vrlo lijepo prolaze sa tim ostatkom.
ko hoce da radi i da na ulici provede bar 10 sati dnevno,ustajati u 5 i pocinjati i ostati do ponoci,uz popodnevnu pauzu od nekoliko sati,za toga nema zime.![]()
kolko ja znam 1.30 je kod luxa,royala i city taxija.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
ne,da ja znam jer od Starog do Doma Vojske mi je recimo bilo 1.10,pa od centra do Starog 1.30!
Dodushe bilo je i kad je ista relacija tarifirana drugacije i bila oko 1.50 ali sam ja kontala da su razlicite firme u pitanju,tako da se sad vozim iskljucivo LUX-om,ROYAL-om,PRESIDENT-om
luksuzniji su,udobniji i jeftiniji samo ako se uhvate!
Oni sa crno-zutom firmom,kao drzavni taxi,odavno postoje,parking im je ispred pro-montea (bio) i kad je glavna ulica zatvorena oni su tu stojali,su me uvece oko ponoci jednom vozili i ista relacija je bila 1.80!
stvarno ne znam dal postoji nocna tarifa i dal je zato bilo tako ali mene vise nece gledat!
svima je ista tarifa za km predjeni 70centia minimalna cijena voznje 1.3e
osim pg taxi-a (9704) kome je km 40 centi, a najmanja voznja 60 centi
meni licno je najbolji city taxi (9711) barem ti kazu za koliko ce doc, rijetko kasnea lux (9706) se moze sad naruciti i sms porukom (069-01-9706) sto je mnogo jeftinije
![]()
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Ja zovem oni zhuti kad zovem, on mi je nekako domaci...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks