Page 8 of 497 FirstFirst ... 4567891011121858108 ... LastLast
Results 176 to 200 of 12406

Thread: Korisnicki problemi sa T-COM internetom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Trinity from Zion View Post
    Izgleda da su nas sve castili po neki MB... nesto im se desilo. Mozda je ovo neki "suprise" pred nesto sto nam spremaju, ko zna sta.

CG., primila sam PM... ako bude ista od toga, javi.
    ja tipujem na 2 varijante:

1. Mala zabuna na sistemu, pa im kasni obracun. Sve ce se ubrzo normalizovati.
    2. Mozda se stvarno desilo da 1. 12. nije obracunavan (to bi se poklopilo sa mojom kolicinom downloadovanih podataka, ne znam kako je kod ostalih).

adsl_st
    01.12.2006 17:15:41
    02.12.2006 01:29:23
    29622
    20.52 MB
    2.11 MB
    22.63 MB

adsl_st
    01.12.2006 10:45:00
    01.12.2006 17:15:39
    23439
    236.67 MB
    19.00 MB
    255.66 MB

adsl_st
    01.12.2006 00:08:54
    01.12.2006 01:42:27
    5613
    4.71 MB
    806.00 KB
    5.50 MB
    uz 2 pucanja konekcije, ukupno tacno ~280MB!

Inace, i dalje je

Neutrošeni saobraćaj za tekući mjesec

4.95 GB
    Ostvareni saobraćaj u ovom mjesecu

338.29 MB
    Mada, ovo je nesto postalo simptomaticno za cijelu kompaniju:

https://forum.cdm.me/showthread.php?p=507111#post507111

narocito ovaj dio: https://forum.cdm.me/showpost.php?p=506845&postcount=8
    Last edited by cg.; 03-12-06 at 13:49.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Paaa, ja koliko god da download-ujem, meni i dalje stoji da je limit 9.87 GB... A skinuo sam do sada barem 500MB...

Mozda su nam uveli flat? :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hm... mozda je to taj "suprise"... :smile:
    If you make people think they're thinking, they'll love you.
    If you really make them think, they'll hate you.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Ne brinite se ništa oduzeće vam to, dešava se ponekad ( i meni se desilo ) da pokaže pogrešno stanje ali isprave oni to

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Kapetan View Post
    Nije Bogami duzan da te pusti niti ce te pustiti ni kb preko dozvoljenog limita siguran budi ... No fino mish u ruke pa na TRAFIKU ... Pa kad ti sledeceg mjeseca dodje racun a ono ti tamo na nakalemljeno i 20gb i to preko ;p sa sve PDV-om! :ass:

eo da malo razjasnim o cemu se radi zapravo.
    gospoda iz t-coma su mi na racun za mjesec septembar "nagurali" stavku pod brojem 150, a odnosi se na "vise potrosen ADSL, mimo ugovora" u iznosu od 11,61 €, i to vele da sam potrosio cirka 1,24 GB.
    sve ovo ne bi bilo toliko nebulozno da sam ja vrsio DOKUP EXTRA GB na tzv. trafiKi , ali posto nisam trgova nista, mene zivo interesuje kako su oni uspjeli da izvedu ovu madjiju. znaci, t-com mi nije na vakat "okinuo" internet no me pustio da guslam taj cijeli dan bez dokupa i na kraj mi je uvalio ONAJ :ass:
    e sad, posto mene 1 extra GB kosta 10 oJra sa pdv-om kakva je to rachunica da mene 1,24 GB kosta 11,61 oJra.
    eto, ako ima neki matematichar a da je struchnjak bash ono pravi, neka mi skonta ovo sve da izadje ovako i ja cu mu kupit sok od koka kole

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

eo vidim da se isto kuburi oko toga ko je koga chastio i koliko MB ili GB. moram da vi rechem da ne mozete sa sigurnoscu dobit tacnu informaciju o utrosenim GB-a dok se ne diskonekt pa opet konekt na internet. ja se npr. ne skidam sa interneta po 3 dana, skinem po 5-6 GB i odem da provjerim stanje, a ono mi stoji ka da sam potrosio npr. 5 MB. tek kad se rekonektujem na internet onaj mi brojac obraduje ochi za onoliko kolko sam potrosio ustvari. eto, mozda ve i ne zanima, ali to se meni tako deshava

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    22 Posts

Quote Originally Posted by KUGLAGER View Post
    gospoda iz t-coma su mi na racun za mjesec septembar "nagurali" stavku pod brojem 150, a odnosi se na "vise potrosen ADSL, mimo ugovora" u iznosu od 11,61 €, i to vele da sam potrosio cirka 1,24 GB.
    sve ovo ne bi bilo toliko nebulozno da sam ja vrsio DOKUP EXTRA GB na tzv. trafiKi , ali posto nisam trgova nista, mene zivo interesuje kako su oni uspjeli da izvedu ovu madjiju. znaci, t-com mi nije na vakat "okinuo" internet no me pustio da guslam taj cijeli dan bez dokupa i na kraj mi je uvalio ONAJ :ass:
    e sad, posto mene 1 extra GB kosta 10 oJra sa pdv-om kakva je to rachunica da mene 1,24 GB kosta 11,61 oJra.
    eto, ako ima neki matematichar a da je struchnjak bash ono pravi, neka mi skonta ovo sve da izadje ovako i ja cu mu kupit sok od koka kole

Kako bjese ime onome PR-u T-Coma ili sto je vec...Ubijedio je ljude da nema FLAT -a pa ce i tebi valjda objasniti kako si 1,24 gb platio 11.61 euro sa PDV-om da ne bude zabune...

Heheh, zemljo otvori se....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ßøgìñjå View Post
    Ne brinite se ništa oduzeće vam to, dešava se ponekad ( i meni se desilo ) da pokaže pogrešno stanje ali isprave oni to
    O cemu se zapravo radi? Kao sto smo i najavili (u nekom od predhodnih postova) ovoga mjeseca (konacno) nije pukla sesija u 00:30 - prvog dana u mjesecu, vec je protok obracunat bez prekidanja sesija. Desilo se (vise nece - mislimo na naredne mjesece) da je sistem kupio informacije od korisnika dva dana. U ovom trenutku stanje je nazovimo ga normalizovano, odnosno trebalo bi da svi imate tacnu informaciju o potrosnji za tekuci mjesec.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by helpdesk View Post
    O cemu se zapravo radi? Kao sto smo i najavili (u nekom od predhodnih postova) ovoga mjeseca (konacno) nije pukla sesija u 00:30 - prvog dana u mjesecu, vec je protok obracunat bez prekidanja sesija. Desilo se (vise nece - mislimo na naredne mjesece) da je sistem kupio informacije od korisnika dva dana. U ovom trenutku stanje je nazovimo ga normalizovano, odnosno trebalo bi da svi imate tacnu informaciju o potrosnji za tekuci mjesec.
    Odlično , vidim da napredujete
    Samo mi nije jasno zašto niste odgovorili KUGLAGER-u na mnogo interesantnije i bitnije pitanje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li ste dodavali GB mozete provjeriti logujuci se u Moj T-Com. Ukoliko prekoračite predvidjenu kolicinu podataka svaki dodatni MB placate nesto manje od jednog centa, odnosno za svaki dodatni GB placa se 7,99 eura (*PDV nije uračunat u cijenu). Sve ostalo je za reklamaciju! Na poledjini vaseg racuna imate opisano na koji nacin treba da reklamirate vas racun.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by ßøgìñjå View Post
    Odlično , vidim da napredujete
    Samo mi nije jasno zašto niste odgovorili KUGLAGER-u na mnogo interesantnije i bitnije pitanje

boginja, ne mogu da odgovore na nesto sto ne znaju. eo napisah 3-ci post u zivotu i odma mi ga obrisashe. lijepo nema sto!!!
    tebi hvala od srca sto pomazes, ali eo i odje izgleda monopol!

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Da li ste dodavali GB mozete provjeriti logujuci se u Moj T-Com. Ukoliko prekoračite predvidjenu kolicinu podataka svaki dodatni MB placate nesto manje od jednog centa, odnosno za svaki dodatni GB placa se 7,99 eura (*PDV nije uračunat u cijenu). Sve ostalo je za reklamaciju! Na poledjini vaseg racuna imate opisano na koji nacin treba da reklamirate vas racun.
    helpdesk, ja cu lako rijesiti to sa neispravnim racunom, nije nikakav problem. samo zelim da podijelim sa "prijateljima" moju muku. znaci, ja ni u svom prvom postu nisam trazio odgovor od vas, nego misljenje korisnika. a to sto mi brisete post nije ni malo demokratski kakvim sebe predstavljate!
    eto toliko :evil:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

helpdesk, ja cu lako rijesiti to sa neispravnim racunom, nije nikakav problem. samo zelim da podijelim sa "prijateljima" moju muku. znaci, ja ni u svom prvom postu nisam trazio odgovor od vas, nego misljenje korisnika. a to sto mi brisete post nije ni malo demokratski kakvim sebe predstavljate!
    eto toliko :evil:
    Greske su moguce. Mi smo vam ukazali nacin provjere, odnosno dali sugestiju da se zalite jer ne sumnjamo u vas post. Ukoliko nijesu dodavani GB vama nece nista biti dodatno obracunato! Sto se tice brisanja posta, gore ste vec iznijeli post sa vasim problemom - nema potrebe (u stvari molimo vas) da ga ne ponavljate u svojim narednim postovima - jer sustinu smo razumjeli. Izvjestite nas kako ste rijesili vasu zalbu. Mozete i nama poslati pm poruku sa brojem tel. sa kojeg koristite ADSL da provjerimo u cemu je problem. Naravno, svi znamo za 080080080 .
    Last edited by helpdesk; 03-12-06 at 19:34.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Greske su moguce. Mi smo vam ukazali nacin provjere, odnosno dali sugestiju da se zalite jer ne sumnjamo u vas post. Ukoliko nijesu dodavani GB vama nece nista biti dodatno obracunato! Sto se tice brisanja posta, gore ste vec iznijeli post sa vasim problemom - nema potrebe (u stvari molimo vas) da ga ne ponavljate u svojim narednim postovima - jer sustinu smo razumjeli. Izvjestite nas kako ste rijesili vasu zalbu. Mozete i nama poslati pm poruku sa brojem tel. sa kojeg koristite ADSL da provjerimo u cemu je problem. Naravno, svi znamo za 080080080 .
    ENO!!!
    a sto vi lijepo ne ostavite moj post na mir par dana da se lijepo ishchita pa ga onda michite!!?
    taj broj telefona koji ste mi prezentovali meni ne znaci ama bash nishta, kao ni drugima pretpostavljam. obigra sam cijeli t-com uzduz i poprijeko i trazio neko strucno lice da mi pojasni o cemu se radi ali DZABA! znaci moja zalba i prijava su dosle na samom kraju, da se razumijemo.
    PM necu pisat e nemam sto krit. br. tel je 619060 pa vi provjerite tu muku ali za mjesec SPETEMBAR. kod vas znaci ima registrovano da sam prekoracio limit, ali NEMA registrovano da sam vrsio dokup. e sad vi meni recite lijepo KAKO JE TO MOGUCE ?
    hvala!~

Thanks Thanks Given 
    1,557
    Thanks Thanks Received 
    206
    Thanked in
    131 Posts

konfiguracija terena je takva da ti adsl vuche vise no sto treba

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

imam neki chudan osjecaj da mi telefon zvoni ludachki ali ve moram razocharat - nema telefonskog aparata

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Kradem_Shahte View Post
    konfiguracija terena je takva da ti adsl vuche vise no sto treba
    pa i ja isto mislim da je to zbog podzemnih voda, nema sto drugo
    moracu zvat kakvu babu gataru da mi to malo regulishe

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

htjedoh da vas pitam nesto,ovo je podesavanje za d-link modem:
    Mrežnu karticu treba konfigurisati na sledeći način:
    IP address (npr): 192.168.1.7
    Subnet mask: 255.255.255.0
    Default gateway: 192.168.1.1
    Unesite podatke za Domain Name Server (DNS):
    Primary: 195.66.160.1
    Secondary: 195.66.160.2

e sad kod rutera to ide drugacije,treba da se stavi na jedno od ovih automatski....nije ni vazno
    nego moje pitanje je:ima li kakve veze ako ja stavim na sve stavke automatski da trazi jer sam video da je jedan to uradio pa mu je opet sve radilo ok(d-link modem je u pitanju).ima li kakve razlike sto ja kucam ove ip adrese a on ne?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealer View Post

e sad kod rutera to ide drugacije,treba da se stavi na jedno od ovih automatski....nije ni vazno
    nego moje pitanje je:ima li kakve veze ako ja stavim na sve stavke automatski da trazi jer sam video da je jedan to uradio pa mu je opet sve radilo ok(d-link modem je u pitanju).ima li kakve razlike sto ja kucam ove ip adrese a on ne?
    Meni je siemens mada mislim da nema neke posebne razlike u vezi ovoga.
    Lakše ti je da staviš autamacki pa da ti on sam odredi DHCP server za koji se kači nego da ti ukucavaš to...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[ 1.24(GB) * 7.99(EUR/GB) ] *1.17(PDV) =11.6 EUR
    Last edited by bate; 04-12-06 at 08:09.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ENO!!!
    a sto vi lijepo ne ostavite moj post na mir par dana da se lijepo ishchita pa ga onda michite!!?
    taj broj telefona koji ste mi prezentovali meni ne znaci ama bash nishta, kao ni drugima pretpostavljam. obigra sam cijeli t-com uzduz i poprijeko i trazio neko strucno lice da mi pojasni o cemu se radi ali DZABA! znaci moja zalba i prijava su dosle na samom kraju, da se razumijemo.
    PM necu pisat e nemam sto krit. br. tel je 619060 pa vi provjerite tu muku ali za mjesec SPETEMBAR. kod vas znaci ima registrovano da sam prekoracio limit, ali NEMA registrovano da sam vrsio dokup. e sad vi meni recite lijepo KAKO JE TO MOGUCE ?
    hvala!~
    U mjesecu septembru vi nijeste dodavali GB. Ocigledno je doslo do greske.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Helpdesk.. u nekoliko postova ste rekli: "ocigledno je doslo do greske; normalno je da se prave greske itd itd". Dakle, necu da cjepidlacim, ali bi mogli da budete realni da kazete: "imamo tehnologiju, ali nismo bas dobro naucili da je koristimo kako treba", jer ta vasa izvinjenja tako tumacim.

Nemojte ovo uzimati kao uvredu, ali mene licno nervira nesposobnost i nemarnost iz T-coma, kojima je vaznije da oderu korisnike, umjesto da ih saslusaju i da dobro prate nase zahtjeve, sugestije...
    If you make people think they're thinking, they'll love you.
    If you really make them think, they'll hate you.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ocigledno bi neko trebao detaljno da pregleda nacin na koji T-com tarifira ADSL korisnike, kao i tacnost podataka koji izadju na kraju mjeseca ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Iggy View Post
    Ocigledno bi neko trebao detaljno da pregleda nacin na koji T-com tarifira ADSL korisnike, kao i tacnost podataka koji izadju na kraju mjeseca ...
    ...Necu da pomislim da sumnjas u nasu agenciju za TK

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealer View Post

Ukoliko vam je potpuno ispravna mrezna kartica sa odgovarajucim driverima mozete ukljuciti opciju da vam se automatski dodjeljuje IP adresa i adrese DNS servera.

Page 8 of 497 FirstFirst ... 4567891011121858108 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)