Originally Posted by
biancoceleste
ja ne znam o cemu vi pricate ljudi ? Pricate o platama 1000+ ? Kolko gradjana ima tolku platu u procentima ? Ljdu primaju po 200-250€ a vi pricate o 1000+ .... niste mi realni stvarno
ma pričamo i o primanjima za cetvoroclanu porodicu...eto neka ne bude jedna pata od 1000 neka budu dvije od 500 i opet jedva sastavis kraj sa krajem...mi u stvari više pričamo o tropškovima života i potrošačkoj korpi koja je mnogo skuplja nego što prikazuju...evo po nekim stavovima ispade da se sa tih 500 eura može lagodno živjeti, putovati, obući? A kad se na politici dovate potrošačke korpe i napišu da je npr 630 eura odmah kreće priča da je mizerna, sto i jeste...ali...evo ovdje se stiče utisak da je i 500 dosta, ili da se ispod 2000 ne može?
Niko ne trvdi da se ne može zivjet bez 1000 eura...barem ja to ne shvatih tako...realno, kolika je skupoća, malo je 1000 eura za porodicu...vi koji velite da možete sve postić sa 500 treba vam dić spomenik!
Je ne mogu...ruku na srce i ne tvrdim da umijem, ali sam svjesna kad bih srezala struju (a ja je urnisem u mojoj kuci) lijepo bih ustedjela...i ne samo na tome...na hrani, na voću, na hemiji.... ali ja to ne umijem i ne želim...očgledno da uspijem da "dospijem" pa onda puno trošim a ništa mi ne ostane i to je to...
Realno, vi koji se "branite" nešto u stvari ne čitate dobro...ili ste kontradiktorni!
U Crnoj Gor ljudi izreda žive sa 500 eura mjesečno, i to "pokušavaju" djecu da izdržavaju, ali to je malo i da se pošteno najedu!
Valjalo bi da jedna cetvoročlana porodica ima barem 1500 eura da ne brine o oskudici, ali da opet ne može bez kredita poći na ljetovanje ili zimovanje....što ste ovdje loše shvatili? Ja ne vidi da je iko rekao nesto lose da bi se ova tvoja reakcija ja ne znam o cemu vi pricate ljudi ? Pricate o platama 1000+ ? izazvala...jer niko nije rekao da sva CG ima 1000 plus eura.....prosto to bi VALJALO da imamo ali pošto nemamo zivimo sa ovim što imamo...ja nekad imam nekad nemam ali su mi troškovi nabaždareni vazda na opciju "imam 1000+"...kako? -ne znam! Mogu li? -mogu čim guram!
Evo da ne idemo dalje nabrojaste cedis-e i centralnu banku i još nekolio firmi koje imaju dobre plate, kažu ptt inžinjering kafe kuvarica ima preko 450....ja znam ljude koji rade u par firmi podgoričkih i rokaju plate preko 850 eura (doduše, osigurani na 550) i to firme koje ne slove kao idealne i koje radnike u startu bas plaćaju mizerno....ko je to izdržao i prošao, brzo (nakon pola godine jje izašao na 450) a onda 600, 800 i 800+....možda su to rijetki srećnici...ali ih ima
Ovdje ima i onih koji su privatnici koji imaju svoje firma...ja ih znam barem troje..ima bankara...koliko znam, u bankama ispod 600 plate nema...itd itd...
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks