a zamisli kako je ta voda "pogana" meni je pukla cijev u mojoj kuhinji, iza sudpere, tek sam se uselila bila i zamisli meni ni kap vode u kuhinji ama bukvalno ni ap, a dolazi majstor (još su bili oni što oko zgrade rade jer je nova zgrada bila) stan ispod mene voda je poplavila cijeli stan koji je još bio neuseljen...kroz špajz....našla voda put neki, meni ništa a dolje katastrofa.
Kod nas u zgradi je uska kanalizaciona cijev koja vodi iz zgrade ka tome glavnome odvodu, uglavnom, dvije ili čak četiri vertikale se spajaju u tu jednu cijev i ona zako uzana začepi se (vadilo se i pelena i svega odatle) uglavnom, samo stan koji je u podrumu je imao probleme od toga, a ništa nije do njega....bogami je trebalo vremena dok se uspjelo objasniti ljudima iz ulaza da svi moraju troškove da podijele jer je to problem svih nas....ljudi dok ne osjete problem na svojoj koži ne priznaju nažalost da je problem i njihov.
Ista stvar nam je sa krovom, od vjetra, lišća oluci se začepe i prvo stanovi u potkrovlju a onda i mi niže imamo vlagu u stanovima....ali oni koji nemaju ne priznaju da moraju i oni da učestvuju u sanaciji krova...borba neprestana sa ljudima koji su nerazumni...mislim da zgrade u kojima su mahom mladi ljudi koji imaju ipak malo otvoreniji pogled na kulturu življenja u zgradama nemaju problema ove vrste...prvo jer je mladima lakše da plate i da se ne zezaju sa tim, a drugo stalo im je da im je uredan prostor kojim se kreću
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks