Druze, odra me, izgubih cijeli dan na prepisku po forumu...
Znaci i sam kazes da je drug tvog druga imao 50 grama droge i da je ranije osudjivan za isto djelo... i tvoj drug ulijece da ga spasi... nemoj brate, pa evo neka neko uzme da cita ovo, odma ce mu biti jasno koliko je sati...
Opet ti kazem, nije bitna kolicina, je li gram ili po kila ili tona... ako je imao namjeru da taj jedan gram stavi u prodaju, on je djelo ucinio... prvi put ce proci sa blazom kaznom, svaki sledeci ce mu biti sve veca kazna...
Onaj sto prevozi tonu, iako je to vjerovatno obicni kurir, dobice nekoliko godina, mozda i 7,8,10 godina ako je specijalni povratnik... treba li sad da pisem o tome kako se odmjerava kazna, ranija osudjivanost/neosudjivanost, drzanje poslije djela, porodicne prilike...
Reci cu ti ovo jos jednom- policija te zbog droge hapsi "slucajno" jedino kad te zatekne pri izvrsenju djela... vide te kako prodajes drogu, ili si im poznat od ranije, ili si im nesto mnoooogo sumnjiv...
A to su jako rijetke situacije...
U 90 posto slucajeva oni imaju operativne podatke ko prodaje drogu, pa to lice stave na mjere, pa lise slobode narkomane koja su kod njega kupili drogu kako bi istu pronasli, itd, itd, pa onda sve to fino uvezu i onda jedan dan pokucaju na vrata...
Ili zaustave vozilo prilikom "rutinske kontrole saobracaja"... lisice na ruke pa se brani...
Uglavnom, da ne bude da ti ja pricam neku pricu
http://sudovi.me/odluke
Evo ti ga link, predmeta u vezi droge imas koliko hoces, pa citaj da vidis kako se ta djela dokazuju...
I kakva je kaznena politika...
Bookmarks