Ove fabričke Renoline su meni ružne iskreno.
Smijem li se usudit otic do Niksica preko Grahova sa ljetnim gumama.kontrolisu li momci u plavom gume?
Pa vala ni gume danas nisu skupe makar dvije zimulje na pogonske radi sebe a ne radi pandura.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znaci ako imas 4 zimske gume i krenes na sjever,lanci nisu obavezni jel?
Ja ne znam ko vas to zavarava ako imas zimske gume da mozes bez lanaca na sjever kad se lagano kazne pisu ako nemas lance u gepek a imas zimske.
To ti nije tacno
f6
Pusti harija, ako imate 4 zimske lanci nisu obavezni po zakonu a kaznu moze napisati jedino čoban neki bez osnovne škole.
Dobro, mi smo budale koji zivimo na śever sto kupujemo zimske gume i "nosimo" lance u gepek.
Nek te zaustavi pandur od Kolasina pa ces vidjet sto nijesu obavezni lanci
Pa meni se desilo prosle godine na crkvine,ljakse najjaci me zaustavi i pise mi kaznu sto nemam lance a imam zimske gume..Stvarno nisam znao da po zakonu to ne moze da uradi,od sad samo neka pise pa cemo na sud,neka ih opismene tamo..
Ali trazi da ti upise u komentar da imas zimske gume sve 4
Ja od kako vozim a to je prilicno dugo lanci su uvjek bili obavezni bez obzira imas li zimske gume ili ljetnje. Znam makar 10 ljudi koji su popili kaznu zbog toga sto nijesu imali lance, i mali milion puta su me zaustavljali i po CG i SRB i trazili da vide imam li lance u gepek iako uvjek imam sve 4 zimske gume.
Boli mene uvo za rad mene ni gume nemorate zimske imat, samo kazem iz mog iskustva, vi cete placat kazne a ne ja
Uzmes lance neke najeftinije bacis u gepek i mirne si glave dje god krenes
A u pravu si to,radi 20€ da se raspravlja covjek sa idiotima..Znam da sam ja popio kaznu radi toga,od sivonje jednog,ja mislim da taj nikad onaj tunel na crkvine nije prosao,a kamoli dje dalje da je posao..
Ma kakavi lanci
Ako imas 4 ljetnje gume i stavis lance na pogonske tockove to je jako lijep provod prvih 30 sekundi, a posle pakao
Vracao sam se sa Mazdom(karavan) sa Veruse na sve 4 ljetnje gume, naprijed lanci...apsolutna pogibija, zadnji kraj ide dje je njemu drago, a na svako pritiskanje kocnice oce da rotira za 180 stepeni
Ne ponovilo se...
Sa drugim autom na sve 4 zimske se vozi kao po suvom naspram toga
Ne bih ja pustao ove sto ce s lancima da rijese sve
a sto je fora ako imas dvije zimske moras imat lance...a sa 4 ne...? ako je auto prednja vuca i imas zimske svakako ces ih na pogonske stavit... neces ih na zadne stavljat...
ovo bi trebalo da je pravilo?
ovo drugo me buni...jer bi mi logicno bilo da onda i prvo pravilo ukljucuje lance, a da trece iskljucuje vozila iz saobracaja
Pravilnikom o bližim uslovima koje moraju da ispunjavaju vozila u saobraćaju na putevima propisana je zimska oprema za putnička vozila kategorije M1 i teretna vozila kategorije N1, koja obuhvata:
1) pneumatike za zimsku upotrebu (npr. M+S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima, ili
2) pneumatike za zimsku upotrebu (npr. M+S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lance za snijeg odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka, ili
3) pneumatike za ljetnju upotrebu na svim točkovima i lance za snijeg odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka
Najbolje je da se stave sve 4 zimske.
Kad naprijed stavis zimske a pozadi ljetnje, ne daj boze da te ponese zadnji kraj naprijed ti ne znam kakve gume zimske ne pomazu..
ja sam kroz pg dok je ovaj snijeg bio jedan dan vozio c3 samo sa zimskim naprijed....zadnji kraj nove ljetnje nenpita se sa sobom...
A da se stavi prednja lijeva i zadnja desna zimska,onda to drzi bruka,vala ako si ti sa jednom zimskom izvukao uzbrdo,ovo bi trebalo da je top
moze da se vozi...ali nije dobro definitivno... ali lan i tu nece nosta ispravit situaciju...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks