Originally Posted by
radza-madza
Samo.kratko,sve isplate.socijalnih davanja, penzije, tudja njega boracki dodaci u nasoj zemlji godinama.nisu zakasnili dan jedan sa isplato...jako lijepa baza sigurnih glasaca
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk
istina...nijesam znala da su redovni..

Originally Posted by
lucke91
Hranitelj po djetetu dobija 325 do 400 eura, zavisno od uzrasta, potreba djeteta, postoje tacni koeficijenti za utvrdjivanje. Plus imaju sve povoljnosti kao socijalni slucajevi tipa subvencija struje itd, razne prednosti itd.
Imam u rodbini zenu koja ima 50+ godina i sama zivi i kao hranitelj drzi 4 djece i dobija 1550 eura mjesecno, plus navedena razna oslobodjenja. Donacije razne redovno dobija jer pise dopise svima redom po cijeli dan, hrane i robe iz donacija za izvoz ima, drva svake zime joj iscijepanih 12m dostave, renovirali joj kucu, demit fasadu novu, itd jos mnogo toga.
Ovo joj je treca tura djece koja je kod nje jer neki postanu punoljetni pa odu, neke usvoje, neke vrate roditeljima...
Dobar biznis.
e pa ne znam ja to ne bih zvala bizniso ali ako ovako čovjek to predstavi ispadne da jeste...mislim realno treba ih nahraniti, obući, oprati opeglati, pod uslovom da se stvrno brineš kao za svju djecu onda je to daleko od unosnoga biznisa bez obzira na sve benefite koje dobijaš u vidu humanitarne pomoći, drva i ostalo
Svi znamo koliko je novca mjesecno potrebno za 4 djece, recimo, pod uslovom da ih kao roditelj paziš, kuvas spremaš.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks