taj ruter ima max 100Mbps na WAN portu, znaci max brzina 100Mbps INTERNETA.
Brzine koje su prikazane su za komunikaciju u mrezi (tj izmedju wifi uredjaja i rutera)
sve pise na linku koji si dao na tabu Specifications
Ne znam ima li u mtelu vise modela edimax rutera. Nijesam kuci da provjerim koji je model ovaj moj. U pitanju je bijeli sa 3 antene od kojih je jedna 5GHz. Nedje sam na kutiji procitao da je 300Mbps, a 5GHz 450Mbps.
EDIT: U pitanju je ovaj ruter:
https://www.edimax.com/edimax/mercha.../br-6208ac_v2/
Last edited by Montoya; 23-12-18 at 07:12.
taj ruter ima max 100Mbps na WAN portu, znaci max brzina 100Mbps INTERNETA.
Brzine koje su prikazane su za komunikaciju u mrezi (tj izmedju wifi uredjaja i rutera)
sve pise na linku koji si dao na tabu Specifications
ne, citirao bih da je tebi upuceno, kad se ne citira,upuceno je prvom prethodnom![]()
Sve u svemu zacin C.
Na MOVE zakljucani HBO, FOXovi i ostali regionalni paketi. Prodje me volja da ispitujem tehnicke mogucnosti jer posle dvije konande zablokira. Da bih imao brzinu neta za koju sam potpisao ugovor moram traziti novi ruter i ko zna ocu li ga dobiti... Posle 15tog januara mogu ocekivati da budu zakljucani neki programi koje imam u paketu (Box duo 3).Bio sam zadovoljniji korisnik prije produzenja ugovora jer je bilo sve kao sto treba da bude.
Mislim da je trebalo sačekati pola godine do godinu, dok taj servis srede u potpunosti, pa tek onda uzeti. Ovako je samo mučenje i nervoza bez potrebe.
Poslato sa CLT-L29 uz pomoć Tapatoka
Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti...
nikad ga i nece srediti, sve je to marketing
Move ne valja nista. Uzas od servisa. Odlican je za odvikavanje od Tv-a.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Move je dodatni servis osnovnoj kablovskoj tv (ne prodaje se kao samostalni osnovni tv servis). Najvise je uveden zbog catchup servisa i VoD/sVoD kataloga.
Uostalom, kvalitet na kablovskoj ce uvijek biti bolji. Move je jednostavno OTT internet streaming i ne znam zasto ljudi ocekuju ludilo. Svaka korisnicka akcija (mijenjanje kanala, bilo sta na Move) zahtijeva interakciju sa par servera putem interneta. Ako vam je ping generalno los na internetu, onda ce i ovaj response biti losiji.
Optimizacija ce vjerovatno biti sljedeci korak ali zbog hitnosti pokretanja servisa, za to jednostavno nije bilo vremena. Nema ljutnje, polako, bice bolji svakim danom.![]()
Neke poruke ne treba ispisivati, one dovoljno govore svojim odsustvom...
Što ne bi moglo? To je stvar prodaje, ne tehnike.
Pa ne radi . Tj radilo je sat dva i onda se svi kanali zakljucali . Mislio sam na jedan tv da koristim oba ali ?
Iako ovo sa movi ima dozu nostalgije . Sjecate se jednog od prvih tekekomovih ADSL modema koji su se morali bar desetak puta is struje ugasiti .
Možda nisi platio...![]()
Ne znam o cemu pricamo ovdje, usluga se placa i mora da radi kako treba, da je ovo neko cudo servisa koje nismo sretali do sada pa bih razumio.
Uzmes divlji IP tv kod malog iz Nisa pa radi bolje nego ovo...da ne kazem sta.
Bitna stvar je da uslugu PRODAJU ili ne daju BEZ PRELASKA NA VECI PAKET I PRODUZENJE UGOVORA.
Prosto ne mogu da vjerujem da neko razmislja na ovakav nacin, pa Telekom ima isti nacin usluge na mnogo manjim brzinama pa radi mogu reci savrseno za ovo... (opet) da ne kazem sta.
Konkretno imam optiku do TV-a i internet je sasvim OK.
P.S.
Da ne pricam o prevari zvanoj "snimanje" sadrzaja koja ne postoji, nemaju snimanje samo mozes da premotas 7 dana koje imaju na serveru. Licno mi ne smeta alo toliko seljacka prica da je smijesno.
Nemojte branit ovaj servis jer nema ni jedan jedini momenat da se brani, ustvari ima jedna pozitivna stvar, daljinski od ovog Huawei uredjaja, odlicno mijenja TV daljinski i oslobadjate se dva daljinska.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Kako se programira daljinski?
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Nema ništa kontradiktorno tu. Nisi platio račun vjerovatno pa su te isključili. Isključenja su sredinom zadnje nedelje u mjesecu.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
To sam odmah odradio imas u upustvu sto ti dodje uz uredjaj. Mislim da je bilo drzis 3 sec dok lampica na daljinskom ne bude non stop upaljena, onda jednom kliknes da treperi i tada tvojim daljinskim stisnes dugme koje hoces da programis.
Nemoj me uzeti za rijec ali imas u uputstvu, lagano je.
https://www.mts.rs/privatni/televizi...-tv#undefined4
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Obavještenje o predstojećim izmjenama cjenovnika u segmentu kablovskih usluga
Društvo za telekomunikacije MTEL d.o.o. obavještava svoje korisnike o predstojećim izmjenama:
- Svim postojećim korisnicima BOX duo 1 i BOX duo 1+ paketa, u dijelu televizijske ponude dodaje se dodatni Relax TV paket. Ujedno, mijenja se mjesečna cijena pretplate navedenih paketa na 24,49 eura (sa PDVom) uz ugovor na 24 mjeseca, odnosno 26,49 eura(sa PDVom) uz ugovor na 12 mjeseci.
- Svim postojećim korisnicima BOX duo 2 paketa, mijenja se cijena mjesečne pretplate na 26,99 eura (sa PDVom) uz ugovor na 24 mjeseca, odnosno 28,99 eura(sa PDVom) uz ugovor na 12 mjeseci.
- Svim postojećim korisnicima BOX trio 2 paketa, mijenja se cijena mjesečne pretplate na 25,99 eura (sa PDVom) uz ugovor na 24 mjeseca, odnosno 27,99 eura(sa PDVom) uz ugovor na 12 mjeseci.
- Svim postojećim korisnicima Tv paketa Mini osnovni dodaje se dodatni Relax TV paket. Ujedno,mijenja se cijena mjesečne pretplate na 7,99 eura (sa PDVom) uz ugovor na 24 mjeseca, odnosno 9,99 eura(sa PDVom) uz ugovor na 12 mjeseci.
Navedene promjene će se implementirati od 01.02.2019.godine.
Jel ovo poskuplje je neko?
Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka
ja ih cekam da povecaju za all4 pa da raskinem ugovor bez placanja penala :fat:
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks