Kolika je bitnost Strugarove WAKO federacije govori i to da se u njoj mozes boriti i kao profesionalac i ucestvovati na amaterskim takmicenjima u isto vrijeme.
Ako može pola onih smlatina što se zovu kulturnim djelatnicima dobit nacionalne penzije, mogu i ova trojica neke sportske. Ako nije blo po tadašnjem zakonu, neka novi zakon izmijene tako da se uključe i ove aktivnosti koje mogu da doprinesu promociji Crne Gore. I neće se pola Crne Gore penjat po Everestu samo radi penzija, vidiš da pola njih neće ni na poslu da drijema do penzije.
Što se tiče Strugara, postojao je mali milion priznatih federacija, valjalo bi da neko mnogo bolje upućen od mene objasni koji je njegov najveći uspjeh, kad se uzme u obzir i bitnost federacije u kojoj se borio. Ozbiljno pitam, jer ako je federacija u rangu treće lige nekog sporta, onda ne mislim da je zaslužio. Jer i treće lige su priznate, samo nisu cijenjene.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Kolika je bitnost Strugarove WAKO federacije govori i to da se u njoj mozes boriti i kao profesionalac i ucestvovati na amaterskim takmicenjima u isto vrijeme.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/2...mbra-2019.html
За мене веома радосна вијест да је РТЦГ коначно кренула у 21 вијек.Једна од великих грешака ДПС-а је што на вријеме нису препознали значај државне телевизије не саму у информативном већ и у култиролошком смислу, поготово у временима када је наш црногорски индетитет жестоко нападнут.И то сам им такође веома замјерао.
РТЦГ никада није могао да било што озбиљно ради, чак и када је постојала добра намјера, и знање, јер нису имали са чим.
Са једним дигиталним системом који ће увезати портал (интернет, друштвене мреже), радио и телевизију, добија се веома озбиљно средство за рад.И то ме радује.
Кад крену научнообразовне емисије, све у HD-у, са врхунском графиком и то још on demand...их...
Тенедер је спорведен у три дијела, онај највећи која се тиче изградње самога система, је добила њемачка фирма, док су инфраструкурне радове и неке студијске камере на тендеру добиле домаће фирме.Укупно око 11 милиона еура.
Раније су набављена велика и мала репортажна кола, са 17 камера и веома добром опремом, која вриједе ако се добро сјећам око 7-8 милиона еура.
По мени је прво требало успоставити систем, па тек онда куповати репортажна кола, али добро.Коначно да се тај запостављени потенцијал стави у службу одбране индетитета.
Рок за доставу опреме је од два до осам мјесеци зависно од дјелова тендера, а као што се каже у чланку очекује се да све буде функционално на јесен.
Last edited by BAR; 27-12-18 at 18:17.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Da oce ugasit to smetliste od televizije bilo bi dobro. Utulit Zeljeznicu, RTCG, MNE airlines, Monteput, i ne znam ni ja koliko drugih gubitaskih drzavnih firmi. Progledali bi.
BAR a za koliko bi povratio sredstva državnom budžetu?! i jesu li povratili sredstva za mob. režiju do sad?
She is only here to annoy herself!
DPS-ov oglasnik i mucni pa prospi medij RTCG ove godine ce imati budzet od 20 miliona eura.
Koliko je to para najbolje govore podaci da je to kao budzeti svih ovih opstina zajedno
Zabljaka
Savnika
Kolasina
Mojkovca
Plava
Andrijevice
Gusinja
Pluzina
Tuzi
Ili kao budzet opstine Niksic.
Za 20 miliona eura moglo se napraviti
5 skola
2 vrtica
2 doma zdravlja
Za 5ogodisnji period op trt rezimski medij ce nas kostati preko 100 miliona eura sto su:
2 nova KBC-a poptuno opremljena
Poyy raya
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Godisnji budzet rezismkog medija za 4 miliona veci je nego sto je bila godisnja naknada za 20 000 majki sa 3+ djece
Oppppppp trt
Last edited by Gandalf_White; 27-12-18 at 18:36.
One Ring to Rule them all...
Meni je žalije onih 15 za tvorza u Mojkovac.
A RDC im pojede pola...
Као прво, овај буџет РТЦГ-а је само инвестициони и урачуната је дигитализација од 11 милиона.
Неће се сваке године куповати нова телевизија.Уосталом сад кад имају средства за продукцију и репортажна кола за изнајмљивање могу се чак и значајно смањити дотације државе.
Што се тиче буџета општина, то више говори о тим општинама.
Мене је тај партијско-политикански аспект телевизије престао да занима, поготово кад смо видјели да и кад је опозиција управљала није било помјене у начину понашања, само су дрес помијенили.
Мада РТЦГ је и за вријеме ДПС-a, и за вријеме опозиције био еталон демократије и професионализма при неким комшијским јавним серисима рецимо РТРС-у.
Оно што је једино важно је културни утицај и културно-образовни прорам.Ту се мора запети и радити јако.
Без тога РТЦГ нема стварну сврху.
Last edited by BAR; 27-12-18 at 19:39.
Ko ce da proizvede sadrzaj na RTCG ?
Ko ispod 35 godina (lise dnevnika mozda u 19:30) ikada upali rtcg ?
Koji ce kvalitetni novinari iz privatnog preci u drustveni sektor ?
RTCG je trebalo svesti na info servis - znaci prenos skupstine (kad nema skupstine onda prenosi skupstina opstina), dnevnik i prenos domace lige i to sve na jednom kanalu i radio.
Ovo ulaganje je glupost klasicna. U trenutku kada imas 3 kablovska operatera koji se kolju ko ce da da bolju ponudu na trzistu, kada se pvt televizija balkana prodaju medijskim mogulima. Ti ulazes 11 miliona eura u modernizaciju ? Tu nema logike.
Da su to odradili 2006 razumio bih ali 2018 jedino je realno bilo ovaj op trt medij svesti na minimum minimuma da bude JAVNI servis znaci opet :
Skupstina, sjednice, domace sportske lige i dnevnici.
РТЦГ је једини медиј са опремом из осамдесетих година у Европи.Скоро потпуно аналогна технологија, за коју не посједују више ни резервне дјелове.
Sd формат, је мисао, да не идемо даље.
Постоје као три субјекта, портал, радио и телевизија, који нису увезани и свако води свој одвојени програм.
Јавни сервис мора служити и за то што си рекао, али јавни сервис прије свега служи за промоцију културе и науке једног народа.Кажем ти посебно је то битно у условима када је наш индетитет нападнут.
Ми смо имали до сад да тај сегмент, иако је постојао, иако је с времена на вријеме правио одличне резултате, ипак био спутан, тим техничкним недостацима.
Као што рекох без тог сегмента РТЦГ нема сврху, а без модерног јавног сервиса борба за очување и одбрану индетитета је много много тежа.
И да, та борба је виједна тог новца.
На примјер, замисли само невјерицу пропагандиста о тобожњој химни Секуле Дрљевића, кад се у емисији РТЦГ-а у дигиталном формату, са врхунском графиком, појави слика ђе Секула и Јоаникије (потоњи светац СПЦ), сједе кољено уз кољено, и наздрављају италијанским окупационим властима, поводом петровданске скупштине.Па се онда та емисија шерује на интернету, ту, на порталу, друштвеним мрежама...
Last edited by BAR; 27-12-18 at 19:48.
Pa nemoj da si tvrdoglav majka mu stara.
Ti u kli
Ova tvoja prica bi bila realna da je opet 2006 dje je tipa svako 7-8 domacinstvo imalo kablovsku tv. Ili da je 2001 dje je mozda svaki 150 korisnik imao satelitsku a kablovske nije bilo.
Mi pricamo o 2018 gdje (oficijelni podaci)
201 000 pretplatnika kablovske televizije
I
22 000 domacinstava sa klasicnom TV antentom.
Znaci samo neko 10% pretplatnika je osudjeno da gleda rtcg a to su uglavnom sela i zaseoci i lishe dnevnika slabo pale TV.
Od ovih drugih 200+ hiljada koliko ce se opet lishe dnevnika ( a ubili su vijesti i prva sa terminima vijesti u 18:30 a prva u 19:00) usuditi da gledaju RTCG bez obzira kakva bila programska shema ?
Ako ostavimo to da je RTCG prepoznat kao rezimski medij da je izgubio skoro sav kredibilitet i da ga ljudi izbjegavaju (lise servisnih informacija i specijalizovanih emisija (za izbore, debate itd)) i posvetimo se biznisu tj. Marketingu, dolazimo do zakljucka da ako si unistavao brend 20 godina ti mislis da sa istom ekipom ali novijom opremom moze biti opravdano 20 miliona eura za partijske uhljebe?
Nemoj
Главна мана РТЦГ, и разлог лошег нивоа гледаности је "осам десетина" у томе што је од када су се појавили, телевизори у sd формату, тај програм прије свега мучно гледати и слушати.Информативни програм је сиромашан, без много материјала, без лајв укључења, свака реклама се једва види да не идемо даље,о преносима спортских мечева гдје се ништа не види, ТВ серијама гдје се мало тамније сцене не виде, а било је ту и неких веома модерних серија, итд итд.
Присуство кабловске телевизије и широке понуде канала неће људе окренути од гледања РТЦГ-а, уосталом видјећеш када почне дигитални програм.
На РТЦГ-у и поред свих мана, још увјек има квалитетних људи који знају да произведу програм, од новинарског до техничког дијела, који је чак прије неколико година и појачан.
Портал је пун погодак.
Ја сам снагу РТЦГ спознао 2010. када су Црну Гору погодили они сметови велики.Одрадили су већи посао на координацији помоћи људима него сектор за ванредне ситуације.
И то све лајв програм, имали су укључње из скоро сваке угрожене мјесне заједнице и села.
Пробале су то и Вијести, које су иначе имале далеко бољу технику, али нису могли то ни билизу да постигну.
Last edited by BAR; 27-12-18 at 20:12.
Opet ne odgovaras na pitanje pa da uprostim
Pored 40-50-60-100 kanala na kablovskoj televiziji. Pored 7-8 domacih programa koji imaju lojalne gledaoce. RTCG da unapredjenjem duplira ili da cak za tri puta poveca broj gledalaca tj. Lojalnih korisnika i dalje ne bi imala vise gledalaca od TV Vijesti.
Da ne pricamo za ostale kablovske kuce regiona ili kablovske.
Zbog cega bi neko palio rtcg za kulturno istorijski program kada ima 15 dokumentarnih kanala History Nat geo bbc earth itd?
Ili zabavni program pored svih srpskih kanala kojim nasi ne mogu parirati.
Sve ce neko da kaze, e sad cu da upalim RTCG i da se nagledam dokumentarca o Sekuli Drljevicu i zastavi... Takvih nema ni 10% u CG. I pokusavam da ti objasnim da ulaganje ni od ove godine 20 miliona ni inace 10 miliona godisnje nije opravdano.
To je prosipanje para.
Za socijalna davanja ce ove godine biti isplaceno 3.5 miliona eura. Za sledecu cini mi se isto.
6 puta vise za RTCG.
Propast sistemA
Схватам ја шта желиш да кажеш, али ти тврдим да то није тако, и то ћеш ускоро да видиш.Не гледа марва Вијести због тога што подржава то што они пласирају, јер би ДПС давно пао.У питању је просто квалитет продукције и у поређењу са РТЦГ -ом огромна производња програма, која је у аналогном систему немогућа.
Оно што се једино слажем са тобом је да је то требало одрадити још прије 10 година, а онда са мањим улагањима систем надограђивати.
Иначе ево ти један фун факт: прву фазу дигитализације, односно набавку великих и малих репортажних кола је спровело и потписало, уредништво које је било блиско опозицији и партијама које ти подржаваш.
И то није ништа лоше, већ добро изведен посао.
Не мораш да ми вјерујеш, нити да вјерујеш у моје вјеровање о значају овог питања.Имаћемо прилике већ крајем следеће године о томе да свједочимо.
Last edited by BAR; 27-12-18 at 20:40.
Danas je 27. decembar. Krajem godine je davno počelo.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ko još gleda TV pored interneta, još RTCG a makse![]()
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Оно што је мој индетитет је доживио да му сваки четврти суграђанин буде асимилован у другу нацију, и то у земљи, да не говоримо о дијаспори.
И то не малим дијелом заслугом овог што тврдиш да ме брани, а што је у емисији код Шуковића, управо на РТЦГ-у, изјавио, парафразирам, ја сам доста урадио, обновио државу, и увео у НАТО, а сад се сналазите око Академије, Цркве, језика итд.Сасвим легитимно, али онда сиђи са власти друшкане.
Сав рад на одбрани индетитета у Црној Гори се заснива на пукој инерцији, односно на томе што барем номинално постоје институције, и што оне морају с времена на вријеме да раде нешто од свог посла.
Наравно ту се понекад појави и понека лична иницијатива али далеко смо ми од правог рада.
И то ће бити велики проблем и у РТЦГ-у, немам ја сумњу, и тамо има море свакавих елемената чак много оних блиских ДПС-у (изњерили Марка Милачића), али још увјек има личне иницијативе.
Ако тој личној иницијативи додамо, инерцију постојања система, и средство за рад, то је већ корак у правом смјеру.
Last edited by BAR; 27-12-18 at 20:42.
Rade Milošević od sljedeće godine neće više biti politički direktor URE
Milošević želi da se posveti privatnom biznisu
Dok god se mi bavimo identitetom, imaces ove sto ti taj identitet naplacuju i gomilaju stanove i poslovne prostore, dok raja zivi podstanarski i dize stambene kredite od 50k a vrace 100k. I dok su drzava i obicna raja do guse u dugovima, vidjeces kako ce ti taj identitet sluzit kad MMF zavrne slavinu. A kome je MMF najbolji drug, crno mu se pise... jesce se opet korijenje i pricati o slavnim precima. Winter is coming sto bi rekli.
DPS na 50%
PS:
MMF vam popio pamet opozicionari,PROLUPALI STE
Није блистава ситуација, можда и буде тако, но једно је сигурно, ако дође ситуација да једемо корјење, индетитети који нас нападају неће јести ништа.Тј. биће давно покојни, каква је сиутација у њиховим државама и ентитетима.
А можда и нађемо пар милијарди еура годишње нафте и гаса, па се неки Бећковићи по Београду одједном сете да је деда био Црногорац? :stupid:
Last edited by BAR; 27-12-18 at 21:03.
Je li moguce da je ovaj Becic stvarno plagirao rad...
Zasto ne daju da se isti provjeri...
Aljeksa je ladno na 120 strana imao 60ak fusnota...
Alooo!
Pa pravila citiranja na svakom ozbiljnijem fakultetu kazu da na svakoj strani moras da imas po 2-3 fusnote...
Ja sam moj magistarski dao jednom momku iz Budve da mi odradi... on mi nije odradio cijeli rad stvarno, nego te tehnicke detalje... ja sam mu napravio koncept i sadrzaj, on je napisao ostalo... na svaku stranu sam imao 4 ili 5 fusnota... na nepunih 45 strana skoro 200 fusnota
To mi je najbolje ulozenih 100 eura
Zamislite sto je onda Aljeksa cinio, on je u prosjeku na dvije strane imao po jednu fusnotu... covjek je po dvije strane prepisivao...
Upravo to je poenta magistarskih studija, da naucis da istrazujes i prikupljas literaturu kako bi mogao da das svoj doprinos akademskoj zajednici...
Aljeksa se posra na sve to...
Last edited by karamazov; 27-12-18 at 21:06.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks